خزاعی: سینماگران کنج عزلت گزیده به صحنه برگردند

رئیس سازمان سینمایی با اشاره به رونق فضای سینمایی در کشور گفت: از سینماگران خوبی که کنج عزلت گزیده‌اند دعوت می‌کنیم با توجه به فضای رونق و همدلی‌ که در جامعه شکل گرفته برای تولید اثر وارد عرصه شوند تا شاهد محصولات آنها باشیم و مردم از این آثار بهره‌مند شوند.

محمد خزاعی یکشنبه- یکم بهمن‌ماه- در آیین افتتاح پردیس سینمایی زیمامال اظهارداشت: امروز خیلی خوشحالم که سالن دیگری به سالن‌های کشور اضافه شد و شخصا قدردان سرمایه‌گذاران بخش خصوصی هستم که اگر در کنار بخش دولتی نباشند ما نمی‌توانیم به صورت جدی به توسعه در کشور فکر کنیم.

وی گفت: روزی که بنده به سازمان سینمایی‌ آمدم، سینمای بی‌جانی را تحویل گرفتم که با تنفس مصنوعی ادامه حیات می‌داد. بعد از دوران کرونا، ریزش جدی و قهر مخاطب سینما و وضعیت نامناسب تولید، منجر به نگرانی همه اهالی و خانواده سینما و ناامیدی شده بود که ادامه آن ورشکستگی در پی داشت.

خزاعی افزود: مراجعه سرمایه‌گذاران به پلتفرم‌ها و تلاش برای ساخت و آثار در این حوزه مطرح شده بود. امروز به همت بخش خصوصی و سینماگران شاهد رونق سینمای ایران هستیم و اگر مراجعه و پشتوانه مردم به سالن‌ها، تولید آثار قابل قبول و بخش خصوصی نبود سینما به این مرحله پیشرفت و توسعه نمی‌رسید.

آغاز فصل جدید تولید در سینما

رئیس سازمان سینمایی بیان کرد: امروز با سیاست‌گذاری و بنیان‌گذاری افق‌های جدید شاهد تولید فیلم در گونه‌های مختلف هستیم. آثار متنوع در گونه کمدی، کودک، پلیسی، دینی و فانتزی جریان پیدا کرده است در حالی که در گذشته تنها فیلم اجتماعی و دفاع مقدس داشته‌ایم. در کنار توسعه و رونق سالن‌ها، فصل جدیدی برای تولید سینما آغاز شده است.

وی اظهارداشت: سال ۱۴۰۳ با توجه به روند تولیدی که شکل گرفته، مجوزهای صادر شده و همراهی بخش‌های خصوصی، ارگانی و دولتی وضعیت مطلوب و قابل قبولی پیش‌بینی می‌شود. همین جا، از سینماگران خوبی که کنج عزلت گزیده‌اند دعوت می‌کنیم با توجه به فضای رونق و همدلی‌ که در جامعه شکل گرفته برای تولید اثر وارد عرصه شوند تا شاهد محصولات آنها باشیم و مردم از این آثار بهره‌مند شوند. البته علت حضور پیدا نکردن برخی از سینماگران حوزه اجتماعی شرایط عمومی کشور در سال گذشته بوده که امروز این شرایط تغییر کرده است‌ و می‌توان این نوید را بدهیم که سال آینده شاهد آثار درخشانی بر پرده سینما باشیم.

احیای اقتصاد سینما اولویت نخست سازمان سینمایی

خزاعی گفت: بی‌تردید خانواده سینما طی دو سال اخیر با چالش‌های سنگینی مواجه بوده‌اند و سینمای کم جان پساکرونا نیاز به احیا داشت که امروز اتفاق افتاده است قطعا در شرایط سخت اقتصادی و بحرانی یک‌ خانواده نمی‌توان قصه شاهنامه گفت بلکه احیای اقتصاد سینما اولویت نخست ما بوده است که خوشبختانه با همت و همراهی مردم و سینماگران محقق شد.

رئیس سازمان سینمایی افزود: طبیعی است که بعد از این‌ رونق و احیاست که می‌توان درباره سایر اولویت‌های سینما از جمله نیازهای فرهنگی و اجتماعی برنامه‌ریزی و ‌تصمیم‌گیری کرد.

خزاعی: سینماگران کنج عزلت گزیده به صحنه برگردند 

وی بیان کرد: سینما دچار بحران‌های عمیقی بوده است که نخست ناچار به مدیریت این بحران‌ها بوده‌ایم. سازمان سینمایی، شورای صنفی و فعالان این حوزه دست به دست هم داده‌اند تا امروز شاهد شکوفایی و جهش مجدد و رونق اقتصاد سینمای ایران باشیم. این در حالی است که در ابتدای سال ۱۴۰۲ با توجه به وضعیت موجود و اقتصاد پیش‌رو این وضعیت موجود قابل پیش‌بینی نبود اما با همدلی و همگرایی همکاران و صنوف سینمایی این فضای امیدبخش رقم خورد که منجر به توسعه زیرساخت های سینمایی و جهاد سینماسازی شده است.

خزاعی خاطرنشان کرد: البته در این راستا همت بخش خصوصی و مصوبات شورای عالی سینما و ورود جدی دولت به حوزه توسعه سینماها نیز امید تازه‌ای را رقم زد.

توسعه زیرساخت نیازمند اقدامات فراگیر ملی است

رئیس سازمان سینمایی با اشاره به اینکه در حال حاضر به رغم روند فعلی توسعه، همچنان در زمینه زیرساخت نیازمند اقدامات فراگیر ملی هستیم، افزود: با توجه به نیروی انسانی و رشد جمعیت به بیش از ۳ هزار سالن نیاز داریم که امیدواریم در آینده نیز این رونق با همیاری بخش خصوصی ادامه یابد.

وی گفت: طی دو سال اخیر بیش از ۱۶۰ هزار صندلی به ظرفیت سینمای کشور اضافه شده که بیش از ۵۰ هزار صندلی به استان تهران و بیش از ۱۱۰ هزار صندلی نیز مربوط به سایر استان‌هاست. در حالیکه حداقل نیاز سینمای ایران ۳ هزار سالن است که با توجه به برنامه‌ریزی‌ سازمان سینمایی، تفاهم‌نامه‌ها و مصوبات شورای عالی سینما امیدواریم در دولت بعدی این عدد به ۲ هزار سالن رسد.

خزاعی افزود: تا پایان امسال نیز بیش از ۴۰ سالن اضافه خواهد شد و براساس وعده‌ای که داده‌ایم تعداد سالن‌های سینما تا پایان دولت سیزدهم به یکهزار سالن خواهد رسید.

رئیس سازمان سینمایی تاکید کرد: توسعه سینما نباید محدود به سالن‌های سینما باشد بلکه سال آینده باید سایر اولویت‌های سینمایی همانند کیفیت نمایش و فناوری‌های نوین سینمایی و محتواهای مطلوب و مناسب‌تر مورد توجه قرار گیرد تا مردم بتوانند با بهترین شرایط و رضایتمندی فیلم ببینند، چرا که نیاز فرهنگی مردم بزرگ‌ترین دغدغه امروز ماست.

خزاعی: سینماگران کنج عزلت گزیده به صحنه برگردند 

همراهی و حمایت خوبی را از سوی دولت شاهد هستیم

در ادامه این مراسم سیدجمال ساداتیان نماینده تهیه‌کنندگان گفت: هر پرده سینمایی را باید قدر بدانیم چرا که از لحاظ استاندارد نمایشی بسیار عقب هستیم.

وی افزود: اراده بخش خصوصی در این فعالیت، نوعی همت است که مستلزم همراهی دولت است. در دولت‌های گذشته حمایت‌های گسترده‌ای از توسعه فرهنگی سینما نشده است اما طی دو سال اخیر شاهد همراهی ‌و حمایت خوبی از سوی سازمان سینمایی هستیم. خوشبختانه امسال از لحاظ اقتصاد سینما و رونق گیشه با وجود چند فیلم به درصد خوبی از استقبال جامعه رسیده‌ایم. مهمترین سرگرمی در کشور، موسیقی و سینماست که باید زیرساخت‌های آن فراهم شود.

ساداتیان اظهارداشت: همراهی بخش خصوصی نیاز به نگاه حمایتی حاکمیت دارد. آمار سرانه صندلی‌ها و سالن‌های سینمایی خوب است اما رونق آن مستلزم فیلم‌های خوب و جذب مخاطب نیز هست. با فیلم‌های مطلوب، سینما نیاز به حمایت دولت نخواهد داشت و مستقل می‌شود.

در ادامه حبیب اسماعیلی نماینده پخش کنندگان گفت: در سال‌های گذشته برای اکران فیلم به دلیل محدودیت سالن های سینما دچار مضیقه بوده‌ایم و امروز با سیاست درست سازمان سینمایی به نقطه اوج رسیده‌ایم و در این زمینه بخش خصوصی تاثیر بسیاری داشته است و به جای سرمایه‌گذاری در واحدهای تجاری، به سینما بها داده است.

وی افزود: در زمینه مباحث مالیاتی و برخی هزینه‌های عمومی باید به اهالی سینما کمک شود. از لحاظ آماری در تولید فیلم در سطح خوبی هستیم اما در جذب مخاطب همچنان نیاز به مطالعه و آسیب شناسی داریم. در شرایط امروز فیلم‌های کمدی مخاطب‌پسند است اما نیاز به تقویت گونه آثار اجتماعی داریم تا در گونه‌های مختلف شاهد تولید آثار خوبی برای سینما و مخاطبان باشیم.

بهره‌برداری از پردیس سینمایی زیمامال با ۳۳۸ صندلی

همچنین محسن خباز بهره‌بردار پردیس سینمایی زیمامال نیز در این آیین اظهارداشت: گروه سینمایی هنر شهر آفتاب از سال ۱۳۹۴ با همکاری هنرمندان شیراز فعالیت خود را آغاز کرده و امیدوارم این گروه بتواند خدمات خود را به سینمای کشور ادامه دهد. امسال، سال گشایش اقتصادی است و امیدوارم در بخش توسعه سینمایی، تولید و اکران آثار ارزشمندی به سینما ارائه شود. پردیس سینمایی زیمامال با چهار سالن سینما و ۳۳۸ صندلی طی ۱۰ سال، ساخته شده است.

خباز گفت: ضمن قدردانی و تشکر، از رئیس سازمان سینمایی تقاضا دارم روند حمایتش را در بخش سیاست گذاری و توسعه سینمایی کشور ادامه دهد. چرا که در بخش توسعه زیرساخت‌ها ما خود را شناسانده‌ایم. تبدیل این پردیس به سینما ظرفیتی برای فرهنگ و سینماست و از لحاظ فرهنگی و مادی مستلزم نگاه سخاوتمندانه‌ای از جانب مدیران سینمایی است.

قادر آشنا، اصغر فارسی، یزدان عشیری، محمدقاصد اشرفی، غلامرضا فرجی، علی سرتیپی، سعید خانی، علی حسینی، محمدحسین فرحبخش، علیرضا اسماعیلی و محمدرضا فرجی نیز در آیین افتتاح پردیس سینمایی زیمامال حضور داشتند.

منبع: ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا