مسافرآستانه: اگر تئاتر به حال خود رها شود نمی‌میرد، اما قطعا به بی‌راهه می‌رود

حسین مسافر آستانه کارگردان تئاتر «رستاخیز عشق» با اشاره به انتخاب متن بی کلام در این نمایش گفت: اگر تئاتر به حال خود رها شود نمی‌میرد، اما قطعا به بی‌راهه می‌رود که با هزینه‌های بسیار هم دیگر نمی‎‌توان ضرر ها را جبران کرد.

«رستاخیز عشق» به کارگردانی حسین مسافر آستانه نمایشی بی‌کلام است که در روز نهم جشنواره تئاتر فجر در سالن سمندریان تماشاخانه ایرانشهر به نمایش درآمد. نویسنده این تئاتر محمد رحمانیان و تهیه‌کننده آن جلیل اکبری صحت است. این نمایش به صورت بی کلام و با بازی زبان بدن و موسیقی لحظات زندگی مولانا را به اجرا در می‌آورد.

حسین مسافر آستانه کارگردان تئاتر رستاخیز عشق در گفت‌وگو با خبرنگار تئاتر خبرگزاری فارس درباره جشنواره تئاتر فجر اظهار کرد: جشنواره تئاتر فجر مهمترین رخداد تاریخی کشور از نظر فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و تبادل اطلاعات گروه‌های تئاتری در کشور است. این جشنواره می‌تواند نقش بسزایی در کار هنرمندان این عرصه داشته باشد. جشنواره تئاتر فجر برای سال آینده تئاتر کشور الگوسازی می‌کند تا هنرمندان بتوانند کارهای متفاوتی را با نگاه جدید تولید و در راستای افزایش کیفیت تئاتر تلاش کنند.

وی با اشاره به انتخاب متن بی‌کلام برای نمایش خود گفت: از گذشته این نمایش را با آمادگی و مطالعه کار کردم. این نمایش در آغاز دیالوگ‌هایی را داشت که آن‌ها را حذف کرده و به تصویر تبدیل کردم. سعی کردم آنچه که باید با متن گفته شود را با تصویر و موسیقی بیان کرده و ارتباط را با تماشاگر برقرار کنم.

این هنرمند افزود: تماشاگران ما سابقه ذهنی از نمایش‌های بی‌کلام را ندارند و عموما با واژه و ادبیات با تئاتر ارتباط برقرار می‌کنند .در این نمایش ادبیات حذف نشد بلکه بیان زبان ادبیات تغییر کرد و به زبان بدن تبدیل شد. سعی کردم هرآنچه که در معنای نمایش مورد نظر است تبدیل به حرکت کنم. همیشه حرکت در نمایش صرفا جنبه تزئیتی داشته و بیانگر مفهموم نمایش نبود که سعی شد در این نمایش این اتفاق تغییر کند و تمام بار و مفهوم نمایش روی حرکت تغییرداده شود. این اتفاق سختی بود که به کمک طراحان و گروه رستاخیر عشق در نهایت انجام شد.

مسافر آستانه با بیان دغدغه هنرمندان تئاتر ادامه داد: بچه‌های تئاتر نیاز به دیده شدن و حمایت دارند. تئاتر هرچقدر به سمت مسائل اقتصادی حرکت کند از موضوعات فرهنگی فاصله می‌گیرد. بسیاری از تئاتر‌ها مسائل اقتصادی خود را به دوش می‌کشند اما قطعا باید از مسائل فرهنگی فاصله بگیرند تا این اتفاق رخ دهد. تئاتری که بر روی اندیشه و تفکر استوار باشد و برای خود حرفی برای گفتن دارد باید مورد حمایت قرار گیرد، اتفاقی که تمام دنیا هم انجام می‌شود.

وی یادآور شد: اگر تئاتر به حال خود رها شود نمی‌میرد، اما قطعا به بی‌راهه می‌رود که با هزینه‌های بسیار هم دیگر نمی‎‌توان ضرر ها را جبران کرد.

 این کارگردان در ادامه به بیان موضوع نمایش رستاخیز عشق پرداخت و گفت: این تئاتر مقاطع مختلفی از زندگی مولانا را به نمایش گذاشته است. نمایش از زمان مرگ مولانا شروع می‌شود و تمام زندگی مولانا در لحظه از جلوی چشم او می‌گذرد. در این نمایش از حمله مغول‌ها، رفتار مولانا با عطار در کودکی، نوجوانی و عاشقی و در نهایت ارتباط مولانا با شمس به تصویر کشیده شده است.

اصغر فریدی ماسوله، بهزاد جاودان فرد، بهادر فاضل، محمدرضا شریفی علیایی، علیرضا شریفی علیایی، مهرداد آبجار، محمد آقاعلی اکبری، کمال رضوی، سروش پارسا، امیرحسین اسفندیاری، علی پورمراد، لاله کریمی ، نهال سرخابی، فرانک ظاهری، سارا یزدانی، سانیا مسعودی، ستاره ستاری، الینا اخوان ثالث، تیارا خادمان، آرتین جوشنی از بازیگران این تئاتر هستند که به کمک  تیم گروه موسیقی این نمایش را به اجرا درآوردند.

منبع: فارس

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا