طنز/ بالاخره یک چیزی را یک نفر قورت نداده است!
مجله فرهنگی هفت راه-محمدرضا شهبازی: با خودمان گفتیم بد نیست حالا که همه سایتهای فرهنگی برای تعطیلات پیش رو کتاب معرفی میکنند، ما هم این کار را بکنیم. شک نکنید که سه کتاب زیر گزینههای خیلی خوبی هستند برای مطالعه؛ فقط شاید هنوز منتشر نشده باشند که آن هم مشکلی نیست چون مثل اینها در بازار زیاد است، اینها نشد، آنها!
عنوان: بالاخره یک چیزی را یک نفر قورت نداده است!/ نویسنده: آبراهام حلقومی/ ناشر: حنجره پردازان معده فردا
همانطور که میدانید انسان میتواند با قورت دادن مشکلاتش از جمله قورباغه و غیره، زندگی سراسر شاد و خوشحالی را پیش رو داشته باشد. اما مشاهده شده که افرادی علی رغم اینکه از صبح تا شب مشغول قورت دادن چیزهای مختلف هستند همچنان مشکلات عدیدهای در زندگی خود دارند. همین موضوع استاد حلقومی را بر آن داشته تا به واکاوی علت این امر پرداخته و مشکل را ریشه یابی کند.
استاد حلقومی در این کتاب هم همچنان بر نظریه قبلی خود مبنی بر رابطه مستقیم مشکلات با قورت ندادن آنها تأکید کرده و میافزاید: «جهانی را تصور کنید که در آن همه در حال قورت دادن قورباغه یا سایر جک و جانورهای زندگیشان هستند. آیا در این جهان مشکلی باقی میماند؟ بدیهی است که نه. بنابراین اگر شما همه حیوانات دم دستتان را قورت داده ولی همچنان ناراحت زندگی میکنید به این دلیل است که کسی در اطراف شما یک چیزی را قورت نداده است و این کوتاهی در زندگی شما هم تاثیر گذاشته است.»
دکتر حلقومی در فصل انتهایی کتاب برخی از اوصاف افرادی که مشکلاتشان را قورت ندادهاند را برمیشمرد که امکان برشمردنشان در اینجا وجود ندارد، اصرار نکنید!
عنوان: مردان زمینی، زنان زیرزمینی/ نویسنده: فرشته بدهکار/ ناشر: صریح گویان پس فردا عصر
«مردان زمینی، زنان زیرزمینی» آخرین کپی هنرمندانهای است که سرکار خانم بدهکار از مهمترین آثار ادبی و بیادبی روز دنیا انجام دادهاند. این نویسنده در حالی اقدام به تالیف این کتاب در حوزه روانشناسی کرده است که پیش از این تالیف کتابهایی جون «تعمیرکار ماشین لباس شویی خود باشید»، «خودآموز گام به گام ریاضی 2»، «روش نگهداری و تکثیر ماهیهای آکواریومی» و «رساله الادب فی سجن الکلم» را در کارنامه دارد.
مولف در یکی از مصاحبههای خود انتشار کتاب «مردان زمینی، زنان زیرزمینی» را گامی دیگر در راستای آموزش عملی از هفت دولت آزاد بودن دانست. اما خانم بدهکار در آخرین اثر خود به تفاوتهای بنیادینی که بین زنان و مردان وجود دارد اشاره کرده و راهکارهایی را جهت حل مشکلات ناشی از این امر در زندگیهای نوین ارائه داده است.
نویسنده در مقدمه، عدم شناخت تعارضات ذاتی بین زن و مرد را موجب بروز خیلی از ناسازگاریها دانسته است. او در فصل ششم با رسم شکل به یکی از این اختلافات پرداخته و مینویسد: «تفاوتهای ظاهری یکی از این وجوه تمایز است که باید جدی گرفته شود. برای مثال تفاوت ظاهری بین این دو جنس موجب شده تا لباسهای آنها با یکدیگر فرق کند.»
نویسنده برای اینکه مخاطب این مطلب غامض را کاملاً بفهمد با ترسیم شکل یک کمد که دو در دارد، سعی کرده بر کاربردی بودن کتاب خود هم بیفزاید! ضمیمه انتهایی کتاب که 253 صفحه حجم دارد به لیست مراکز و نمایندگیهای فروش کمد، یخچال و… اختصاص دارد!
عنوان: مدیریت زمان در چهار گام/ نویسنده: دکتر غلام صبحدم/ ناشر: وقتنگار
حتماً شما هم بارها در طول زندگی خود با این پرسش روبرو شدهاید که چگونه میتوان وقت خود را مدیریت کرد. طبق آخرین پژوهشها تقریباً نیمی از مردم دنیا حداقل یکبار در طول زندگی این سوال را از خود پرسیدهاند. حال اگر شما هم عضوی از این گروه هستید میتوانید خوشحال باشید چراکه دکتر غلام صبحدم در آخرین اثر خود برای شما راه حل خوبی دارد.
دکتر صبحدم در کتاب مدیریت زمان در چهار گام، گامهایی را برای مدیریت زمان ارائه داده است که طبیعتاً تعداد آنها چهارتاست که اگر اینطور نبود اسم کتاب را میگذاشت مدیریت زمان در پنج یا 6 یا حتی هفت گام!
دکتر صبحدم در مقدمه کتاب با اشاره به اینکه وقت ندارد، از نوشتن مقدمه صرف نظر کرده و سریعاً رفته سراغ فصل اول. نویسنده در این فصل از مخاطب میپرسد چرا به مدیریت زمان خود علاقهمند است؟ نویسنده بدون توجه به پاسخ او سراغ فصل بعد میرود! فصل دوم به انواع راههای سنجش زمان اختصاص دارد و نویسنده در چهار سطر تاریخچه ساعت را شرح داده و فصل سوم را آغاز میکند. نویسنده در این فصل دو فصل قبلی کتاب را نمونهای از مدیریت زمان کارآمد دانسته و از مخاطبان میخواهد که از این مهم درس گرفته و اینگونه مدیریت کردن زمان را الگوی زندگی خود قرار دهند.
اما فصل چهارم طولانیترین فصل کتاب است که 5 صفحه حجم دارد، نویسنده در این فصل انسانها را به چهار دسته خوشخواب، پرکار، خوشسفر و پرخور تقسیم میکند. او در ادامه به این نکته اشاره میکند که مشکل افراد در مدیریت زمان هنگامی عیان میشود که کارهای متفاوت و زیادی سر آنها میریزد. دکتر صبحدم مینویسد: «با توجه به این نکته هر کدام از چهار دسته فوق اگر فقط یک کار در زندگی داشته باشند خود به خود وقتشان مدیریت شده و میرود پی کارش.»
نویسنده در انتها از افراد خوشخواب میخواهد که فقط بخوابند، افراد پرکار فقط کار کنند، افراد خوش سفر فقط سفر بروند و افراد پرخور فقط بخورند.
نویسنده معتقد است این کار علاوه بر اینکه موجب میشود وقتشان مدیریت شود، چون بر اساس علاقه مندیهای آنها صورت گرفته، حتماً متضمن زندگی شادی برایشان خواهد بود. نویسنده به علت کمبود وقت، کتاب را بدون چاپ جلد پشت تمام میکند!