نمایش فیلم‌های غایب جشنواره فجر در ققنوس

در حالی که امسال در لیست فیلم‌های جامانده از جشنواره فیلم فجر آثار قابل توجه و سینماگران شناخته‌شده‌ای حضور دارند و به گفته وزیر ارشاد بسیاری از فیلم‌ها بر اساس موضوع کنار گذاشته شده‌اند. مسئولان هم‌اندیشی سینمای انقلاب و جایزه ققنوس که درست یک‌روز بعد از جشنواره فیلم فجر به مدت یک هفته برگزار می‌شود از آمادگی این جشنواره برای نمایش فیلم‌های مغفول مانده از نگاه داوران فجر خبر دادند.

به گزارش هفت راه، امروز یکشنبه 3 بهمن ماه، نشست خبری هم‌اندیشی سینمای انقلاب و جایزه «ققنوس» در سرای شهید آوینی حوزه هنری برگزار شد. در این نشست مسئولان جایزه سینمایی «ققنوس» که امسال ششمین سال برگزاری خود را پشت سر می‌گذارد، توضیحات جالبی درباره حضور فیلم‌های جامانده از جشنواره فجر در این رویداد داده‌اند.

محمد کوچک دبیر اجرایی این جایزه ققنوس در بخشی از صحبت‌هایش با اشاره به بایکوت برخی از فیلم‌ها در جشنواره فیلم فجر اعلام کرد: «ما آماده هستیم تا فیلم‌هایی که در جشنواره از نگاه داوران مغفول مانده‌اند را طی روزهای برگزاری جشنواره‌ سینمای انقلاب به اکران درآوریم و برای این موضوع با برخی از تهیه کنندگان وارد گفت‌وگو شده‌ایم.»

او در ادامه به تشکیل هیات داوری این جایزه از سه گروه اندیشمندان، هنرمندان و اهالی رسانه اشاره کرد و انتقاداتی را نیز به جشنواره فیلم فجر در این‌باره وارد دانست: «در جشنواره‌ فیلم فجر هنرمندان محور تمام کارها شده‌اند، این خیلی خوب است اما با چه پشتوانه‌ای؟! فیلم‌های تولیدی جشنواره فجر، اثربخشی زیادی ندارند ما سعی می‌کنیم اندیشمندان جبهه‌ انقلاب اسلامی و هنرمندان را کنار همدیگر داشته باشیم تا کار تولیدی ما اثربخشی لازم را داشته باشد.»

دبیر اجرایی جشنواره سینمای انقلاب با تاکید بر این که کم لطفی زیادی نسبت به سینمای انقلاب شده و این مسئله باعث شده که امسال با مشکلات جدیدی مواجه شوند، ادامه داد: «جشنواره سینمای انقلاب از 22 بهمن‌ماه شروع به کار می‌کند و به مدت یک هفته ادامه دارد. در طول این یک هفته هر روز سه فیلم به اکران درمی‌آید. روز 29 بهمن اختتامیه جشنواره خواهد بود که در سالن سوره حوزه هنری برگزار خواهد شد.» به گفته کوچک این جشنواره بخش دانشجویی را نیز در بر می‌گیرد که با نگاه نقد آثار پیگیری می‌شود.

دبیر سابق این جشنواره روح‌الله رجبی نیز در این نشست حضور داشت که درباره سینمای ایران این‌طور اظهار نظر کرد: «هدف اصلی ما گفتگوی به دور از حاشیه‌ است. سینمای اجتماعی در تقابل با سینمای عدالت قرار دارد. ما به دنبال برون رفت از سینمای اجتماعی و تمرکز به مسئله عدالت هستیم. سینمای ما، سینمای ناامیدی و بی‌تدبیری است. ما به دنبال این هستیم تا سینمای عدالت و تدبیر داشته باشیم.

او همچنین درباره رویکردی که این جشنواره به آثار جامانده از جشنواره فیلم فجر گرفته است گفت: «ما در تقابل جشنواره فیلم فجر تعریف نمی‌شویم و همچنین جشنواره‌ی پفکی نیستیم که در کنار جشنواره فجر رشد کند. نگاه ما به فضای سینما صرفا تولید نیست ما به بخش رسانه‌ای و تفکر برای حل مشکلات هم توجه داریم.»

یکی از بخش‌های این جشنواره بخش رسانه است که آرش فهیم یکی از داوران این بخش است. او نیز با توضیح رویکرد جایزه ققنوس انتقاداتی را به جشنواره فجر وارد کرد و گفت: «ما به دنبال پُر کردن خلاء‌های جشنواره هستیم تا این جشنواره پاسخ‌گوی نیاز عامه باشد. یکی از خلاء‌هایی که در جشنواره فجر وجود دارد، بُعد رسانه‌ای آن است. در جشنواره فیلم‌ فجر می‌بینیم هیات داوری طیف‌های مختلفی را از هنرمندان، کارگردانان، فیلم‌نامه نویسان و…. را در بر می‌گیرد اما از اهالی رسانه و خبرنگاران بین‌ آن‌ها خبری نیست در حالی که می‌توانند از خبرنگاران توانمند و باتجربه در هیات داوران و هیات انتخاب استفاده کنند.»

فهیم در ادامه به این موضوع اشاره کرد که در سینمای ایران خبرنگاران مغفول مانده‌اند، در حالی که می‌بینیم جایزه‌هایی مانند اسکار از داوران خبرنگار هم استفاده می‌کنند یا حتی فیلم‌هایی با موضوع خبرنگار ساخته می‌شوند: «بعد رسانه‌ای موجب پویایی سینما می‌شود. برخی سینمای اجتماعی را به سیاه‌نمایی متهم می‌کنند و می‌گویند فیلم امیدوار کننده‌ای نیست، این به این دلیل است که جنبه رسانه‌ای سینما دست کم‌ گرفته می‌شود، بعد رسانه‌ای سینما به مخاطب آگاهی، پویایی و حرکت می‌دهد. توجه به بعد رسانه‌ای سینما باعث می‌شود ما یک سینمای کنش‌مند داشته باشیم، در حالی که سینمای اجتماعی ما، سینمای واکنش‌مند است.»

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × سه =

دکمه بازگشت به بالا