آخرین اظهارات تهیه‌کننده «امپراطور جهنم» درباره وضعیت این فیلم

پس از قرار گرفتن«امپراطور جهنم» در بخش غیر رقابتی جشنواره امسال سازندگان این فیلم از حضور در سی‌وپنجمین جشنواره فیلم فجر انصراف دادند و از آن طرف مسئولان جشنواره نیز از تصمیم هیات انتخاب دفاع کردند. البته عماد افروغ یکی از اعضای این هیات کمرنگ بودن نقش آمریکا در شکل‌گیری داعش را در این فیلم دلیل انتخاب نشدن آن دانسته بود. محمد خزاعی امروز در گفت‌وگویی درباره وضعیت این فیلم و جشنواره فیلم فجر اظهار نظر کرده است.

تهیه کننده «امپراطور جهنم» گفت: من به‌عنوان تهیه‌کننده پاسخ‌های مستدل به بحث‌های مطرح شده دارم اما به دلیل این مهم که سینمای ایران در آستانه جشنواره فیلم فجر است به آن پاسخ نمی‌دهم.

روز گذشته دراولین نشست پرسش و پاسخ جشنواره فیلم فجر محمد حیدری دبیر جشنواره فیلم فجر به سوالات خبرنگاران درباره فیلم «امپراطوری جهنم» ساخته پرویز شیخ طادی پاسخ داد و تاکید کرد بهتر بود محمد خزاعی صاحب اثر اجازه میداد فیلم توسط مخاطبین دیده و قضاوت شود. محمد خزاعی تهیه کننده فیلم «امپراطور جهنم» در پاسخ به سوال خبرنگار سینمایی خبرگزاری فارس مبنی بر این که چرا اجازه داده نشد فیلم در بخش چشم انداز به نمایش درآید و توسط اهالی رسانه و مخاطبان مورد قضاوت قرار گیرد گفت: مجموعه انتقادها و مسایلی که توسط هیات محترم انتخاب ودبیر محترم جشنواره فیلم فجر همچنین رئیس سازمان سینمایی و نهادهایی که ارتباط مستقیم و غیرمستقیم با جریان فرهنگی کشور دارند مطرح شده است، من به عنوان تهیه کننده پاسخ های مستدل به آن دارم اما به دلیل این مهم که سینمای ایران در آستانه جشنواره فیلم فجر است به آن پاسخ نمی دهم. این سکوت دربرابر این هجمه‌ها کار سختی است در شرایطی که پاسخ‌های منطقی و مستدل داشته باشید اما من به شخصه هنوز بر این باورم که در حق گروه سازنده و پروژه «امپراطور جهنم» اجحاف شده (چه سهوا و عمدا، چه تخصصی و غیرتخصصی چه ناشیانه یا مدبرانه) و فیلم متاسفانه نادیده گرفته شد.

وی در ادامه تاکید کرد: باورم بر این است که فیلم «امپراطور جهنم» فیلمی قابل اعتنا است و به لحاظ موضوع کاری استراتژیک به شمار می ‌آید که هنوز در سینمای ایران اتفاق نیافتاده است . چهار سال وقت و انرژی برای تحقیق، پژوهش و ایجاد شرایط مناسب برای ساخت اثر هزینه شد. فیلمی که هنوز در سینمای ایران دیده نشده و شاید خبر چندانی از آن منتشر نشده بود بازتاب های گسترده‌ای در خارج از کشور داشت. وقتی اثری خارج از کشور تخریب می شود توقع می رود برخی ازنهادها و سازمان ها حمایت جدی تری از کار داشته باشند.

تهیه کننده تحسین شده سینمای ایران در ادامه گفت: من معتقدم در شرایط فعلی هر صحبتی مورد سوء استفاده و تحت الشعاع قرار بگیرد. خیلی وقت ها پیش می‌آید گروه‌ها ،نهادها و یا سازمان‌های برای تسویه حساب‌های شخصی از صحبت‌های برخی از افراد استفاده می‌کنند. برای این که چنین سوءبرداشت هایی نشود، سکوت اختیار کردم. معتقدم جشنواره فیلم فجر جشن ملی ما و جشن انقلاب ما است . هر کدام از ما باید هرقدر که توان داریم در برگزاری جشنواره و این جشن با شکوه کمک کنیم و از آن حمایت کنیم .

وی ادامه داد: معتقدم سیاستگذاری این سالها در حوزه جشنواره فیلم فجر اشتباه بوده و همین سیاستگذاری غلط چنین اعتراض و کنش ها را در این دوره چهار ساله باعث شد. پاسخ برخی از برنامه‌ها و تعدادی از اعضای هیات انتخاب و دوستان سینمایی را که باعث شدند امپراطور جهنم در جایگاه درست خود در جشنواره قرار نگیرد بعد از جشنواره و با استدلال و منطق خواهم داد. و برخی از مسایل پشت پرده و اتفاقاتی که رخ داد را بازگو می کنم.

دبیر سی‌امین دوره جشنواره فیلم فجر در ادامه گفت: من از آقای حیدری تشکر می کنم که تمام تلاش خودشان را برای حضور فیلم در بخش سودای سیمرغ انجام دادند و در کنفرانس مطبوعاتی نیز به این تلاش ها اشاره داشتند اما با این تلاش ها باز هم فیلم پذیرفته نشد، شخصا از ایشان تشکر می کنم .

وی در ادامه به عملکردهای مثبت و منفی سازمان سینمایی اشاره کرد و گفت: عملکرد سازمان سینمایی در هر دوره اتفاقات خوب و بدی را در سینمای ایران رقم زده است، در دوره آقای ایوبی نیز اتفاقات خوبی را شاهد بودیم اما کارهایی هم انجام شده که جای نقد دارد . هر کسی که نقد می کند قصد تخریب ندارد، نقدها را باید شنید همانطور که به کارها و عملکرد من نیز نقدهایی وجود دارد و حرف‌هایی هست که من هم آن را می شنوم باید تلاش کنیم تا آستانه ظرفیت‌مان را از شنیدن نقد بالا ببریم و مشکلات را مرتفع کنیم.

محمد خزاعی در ادامه تاکید کرد: ما تمام تلاش خود را انجام دادیم تا با گروه فیلمی ملی بسازیم و دغدغه های منطقه و مسایل آن را مورد توجه قرار دهیم، مسایلی که مورد اغفال سینمای ایران قرار گرفته را توجه کردیم . آقای ایوبی از سه سال پیش مشوق ما در به ثمر رسیدن این پروژه بودند که همین جا از ایشان تشکر می کنم . اما در ارایه اثر سیاست اشتباهی اتخاذ کردند که آن را مورد نقد قرار می دهم. همه مسایل را نباید از یک منظر و یکسویه نگاه کنیم و مورد قضاوت قرار دهیم هر کدام باید مورد بررسی قرار گیرد. به همین جهت برای این که از نقد سوء استفاده صورت نگیرد و به تسویه حساب شخصی تعبیر نشود پاسخ به همه دوستان را به بعد از جشنواره موکول می کنم پاسخ همه دوستان را با استدلال و منطق و تمام مدارک و اسناد خواهم داد. اگر نیاز باشد پشت پرده جریان کمک مالی به «امپراطور جهنم» و نحوه ارایه پول به این پروژه را خواهم گفت. گروه ما تلاش کردند فیلمی بسازند که ادای دینی باشد به شهدای مدافع حرم . افرادی که در این روزگار به جنگ با داعش رفتند.

محمد خزاعی در پاسخ به این سوال که چه زمانی مخاطبان سینمای ایران می توانند این فیلم را در اکران عمومی ببینند گفت: ما الان در حال حاضر تلاش می کنیم با کیفیت فیلم را آماده کنیم . برخی می گویند فیلم اصلا به جشنواره نمی رسید در حالی که ما قرار بود دو نسخه داشته باشیم نسخه ای که تروکاژ کمتر دارد و برخی از سکانس ها را حذف کنیم تا به جشنواره برسد اما وقتی فیلم در جشنواره قرار نشد که نمایش داده شود نسخه کامل را با دقت و ظرافت آماده می‌کنیم . وقتی دوستان هیات انتخاب کار را نپذیرفتند و براساس صحبت های آقای افروغ مشکل مضمونی با فیلم داشتند تصمیم گرفتیم فیلم را به صورت کامل آماده کنیم . این فیلم از معدود آثار دهه اخیرسینمای ایران است که تروکاژ گسترده‌ای دارد و تیمی که مسئولیت آماده سازی این بخش را برعهده دارند همه ایرانی هستند و آقای فصیحی و تیم‌شان با جزئیات، کار متفاوتی را ارایه می دهند. برخی دوستان در هیات انتخاب با سینما آشنایی نداشتند و متوجه نمی شوند که چقدر تروکاژ در فیلم و اثربخشی آن موثر خواهد بود .

منبع: فارس

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده + چهارده =

دکمه بازگشت به بالا