برگزیدگان بخش‌های مختلف جشنوراه فیلم عمار

مراسم اختتامیه هشتمین جشنواره مردمی فیلم عمار در حالی برگزار شد که پدر شهید احمدی روشن و مادر شهید خالقی‌پور حرف دلشان را به مسئولین زدند.

در ابتدای این مراسم و پس از قرائت قرآن توسط فرزند شهید دادالله امیری، گروه سرود اسراء قطعه‌ای را اجرا کرد و پس از آن مراسم آغاز شد. برگزیدگان بخش‌های مختلف در بخش اول برنامه اعلام شد.

آثار برگزیده در بخش‌های مختلف مستند به شرح زیر اعلام شد:

مستند بخش «نقد درون‌گفتمان»

  • لوح افتخار این بخش به مستند «میراث آلبرتا3» به کارگردانی حسین شمقدری رسید.
  • فانوس این بخش به مستندهای «تلکه» به کارگردانی مسعود کارگر و «فروشنده» به کارگردانی علیرضا بقایی رسید.
  • جایزه ویژه هیئت داوران در این بخش به مستند «زمستان یورت» به کارگردانی میلاد میرزاباقری رسید.

شمقدری پس از دریافت لوح تقدیر به انتقاد از صدا و سیما پرداخت و گفت: بعد از فتنه 88 خنده‌دار است که عملکرد صدا و سیما در مورد فتنه بچه‌گانه باشد، چرا باید اخبار را از صدا و سیما نشنویم و از تلگرام بشنویم که البته فیلتر هم هست. چرا باید اخبار را از یک کانال سخیف که حتی دوست ندارم نام آن را ببرم بشنویم، من این سوال را دارم که چرا جوانان در صدا و سیما مسئولیت ندارند؟

میلاد میرزاباقری نیز پس از دریافت جایزه خود گفت: از بنیاد شهید درخواست دارم که شهدای معدن زمستان یورت را به عنوان شهید، اعلام رسمی کند. باید به این نکته اشاره کنم که هنوز هم خطر مرگ برای این کارگران در آنجا وجود دارد.

مستند بخش «مدافعان حرم»

  • لوح افتخار این بخش به مستندهای «رویای خلافت» به کارگردانی سید مجتبی خیام الحسینی و «بابایی» به کارگردانی مظفر حسین‌خانی رسید.
  • فانوس این بخش به مستند «فرزند ایران» به کارگردانی عارف جعفری چگنی رسید.

مظفر حسین‌خانی پس از دریافت جایزه خود گفت: باید از صدا و سیما تشکر کنم چرا که تنها ارگانی که حاضر شد هزینه ساخت مستند بابایی را بدهد، بود و هیچ ارگان انقلابی دیگری برای ساخت این مستند کمک نکرد.

مستند بخش «جنگ نرم»

  • لوح افتخار این بخش به مستند «تله اسکرین» به کارگردانی مصطفی حریری رسید.
  • فانوس این بخش به مستند «پرزیدنت اکتور سینما» به کارگردانی محمدرضا بورونی رسید.
  • جایزه ویژه و مردمی این بخش که موزائیک «مرگ بر آمریکا» بود نیز به مستند «پرزیدنت اکتور سینما» به کارگردانی محمدرضا بورونی رسید.

مستند بخش «بیداری اسلامی و جهانی»

  • لوح افتخار این بخش به مستندهای «قصر قند» به کارگردانی محسن اسلام‌زاده و «حرمان» به کارگردانی حمید عبدالله‌زاده رسید.
  • فانوس این بخش به مستند «با صبر زندگی» به کارگردانی وحید فراهانی رسید.
  • جایزه مردمی این بخش که هدیه‌ای از طرف یکی از اهالی شهر فوعه و کفریا بود به وحید فراهانی برای ساخت فیلم «باصبر زندگی» رسید.

وحید فراهانی پس از دریافت این جایزه گفت: روزشماری می‌کنم که جبهه مقاومت به سمت شهر فوعه و کفریا برود و ما هم با آن همراه شویم تا بتوانیم این آزادسازی را ثبت کنیم.

در همین بخش رضا برجی، مستندساز، به پایتخت گردشگری جهان اسلام در سال 2018 اشاره کرد و گفت: تبریز به عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام در سال 2018 شناخته شد. بیاییم به اقتصاد مقاومتی مثل یک جنگ نگاه کنیم تا بر این تهاجم اقتصادی پیروز شویم.

در ادامه مراسم، محمدرضا شهبازی استندآپ کمدی اجرا کرد و پس از آن نوبت به بخش دوم تقدیر‌ها رسید. در این بخش، برگزیدگان پویانمایی و موشن گرافیک، مستند جبهه فرهنگی و سبک زندگی، مستند بخش تاریخ معاصر و فتنه 88 تقدیر شدند.

نفرات برگزیده در این بخش به شرح زیر اعلام گردید:

بخش «پویانمایی و موشن‌گرافیک»

  • لوح افتخار این بخش به موشن گرافیک «رئیس» طراحی شده توسط احسان سنایی‌راد رسید.
  • لوح افتخار پویانمایی نیز به «صفر در سفر» به کارگردانی موعود شیخ‌بهایی رسید.

مستند بخش «جبهه فرهنگی و سبک زندگی»

  • لوح افتخار این بخش به مستند «بار دیگر زندگی» به کارگردانی امید مدحج رسید.
  • فانوس این بخش به مستند «فرج‌الله سلحشور» به کارگردانی محمدسعیدی قدیریان اهدا شد.
  • در همین بخش لوح افتخار بهترین دستاورد هنری به مستندهای «در آستانه فصل سرد» و «من می‌مانم» به کارگردانی فاطمه مرزبان رسید.

مستند بخش «تاریخ معاصر و فتنه 88»

  • لوح افتخار این بخش به مستند از «فوتبال تا پیروزی» به کارگردانی محمدحسن یادگاری، رسید.
  • فانوس این بخش به مستند «اولین برخورد» به کارگردانی حمیدرضا حیدری رسید.
  • فانوس و جایزه ویژه بخش تاریخ معاصر و فتنه 88 به مستند «قائم‌مقام» به کارگردانی سیدمحمدعلی صدری‌نیا اهدا شد.

جایزه ویژه این بخش چفیه شهید خالقی‌پور بود که توسط مادر آن شهیدان بزرگوار به کارگردان مستند «قائم‌مقام» اهدا شد.

مادرشهیدان خالقی‌پور در این بخش صحبت کرد و گفت: همه هوشیار هستیم که دشمنان هیچ غلطی نمی‌توانند بکنند، اما آن کسی که خودباخته است و پرچم کشورش را پایین می‌کشد و آن را آتش می‌زند دل همه خانواده‌ شهدا را به درد آورد. بنده به عنوان نماینده تمام خانواده شهدای اعلام می‌کنم که پس از خون شهیدان‌مان قداست همه ما پرچم کشورمان است. ما جوانان‌مان را در این پرچم پیچاندیم و به خانه ابدی بدرقه کردیم. یقیناً اگر رهبرمان اجازه می‌داد واکنشی درخور به این افراد نشان می‌دادیم، اما به خاطر ایشان و به احترامشان ساکت ماندیم. این سخنان مادر شهید با تشویق بسیار زیاد حاضران سالن همراه بود.

کارگردان مستند قائم مقام پس از دریافت جایزه خود صحبت کرد و گفت: این مستند حاصل یک کار تیمی است، پس از 40 روز از اکران این کار نکات، نقد و نظرات مختلفی راجع به کار به ما فرستاده شده است. باید بگویم که مزیت کارهای ما صداقت‌مان در روایت است که باعث ماندگاری آن می‌شود.

در همین بخش عباس سلیمی‌نمین که برای تقدیر از کارگردان مستند قائم مقام به روی صحنه آمده بود، نسبت به صحبت‌های حسین شمقدری واکنش نشان داد و گفت: در این جلسه انتقادی به صدا و سیما وارد شد و لازم است که توضیحی راجع به آن بدهم، علت تاخیر رسانه ملی در بازتاب اخبار حوادث اخیر تصمیمی بود که در شورای عالی امنیت ملی اتخاذ شد و صدا و سیما از یک جایگاه قانونی تبعیت کرد.

 اهدای تندیس شهید سیاح طاهری به اکران کننده برتر؛ پیام مقام معظم رهبری به اکران‌کننده‌های عمار

بخش بعدی این مراسم اختصاص به تقدیر از اکران کنندگان مردمی در سراسر کشور بود. در این بخش ضمن تقدیر از سرکار خانم اکرم حیدری از فعالین اکران کننده، تندیس شهید سیاح‌طاهری به ایشان داده شد. همچنین پیامی از سوی مقام معظم رهبری قرائت شد. متن به مضمون این چنین است: «اکران آثار کار با ارزشی است، چرا که اگر این‌ها نباشند ارزش آن آثار از دست می‌رود. این اکران کنندگان کسانی هستند که به کار تولیدی فایده می‌بخشند».

از زحمات امر الله احمد جو تقدیر شد

بخش بعدی مراسم اختصاص به تقدیر از هنرمند برجسته کشور، امرالله احمدجو داشت. این مراسم تقدیر با حضور خانواده‌ی شهدا و هنرمندان برگزار شد.

احمدجو پس از دریافت لوح تقدیر گفت: مردم ما برای ارتباط با موضوعات فرهنگی فیلم را انتخاب کرده‌اند، بنابراین اهمیت این جشنواره و این جوانان بسیار زیاد است. یقیناً جوانان فیلم‌ساز ما احتیاج دارند که فیلم‌هایشان در جایی دیده شود. جشنواره عمار این موضوع را برایشان فراهم می‌کند.

وحید جلیلی در این بخش صحبت کرد و گفت: در دوره‌های قبل از بسیاری از چهره‌های برجسته مردمی سینما تقدیر کردیم و فانوس عمار به آنان اهدا شد. امشب نیز به پاس خدمات امرالله احمد‌جو به سینمای مردمی کشور این جایزه را به ایشان تقدیم می‌کنیم. حیف است که کشوری با این سنت قدرتمند، آن حماسه‌ها و هویت‌های آرمانی در آئینه رسانه انعکاس پیدا نکند. آقای احمدجو از کسانی است که با همت و نگاه مردم شناسانه خود بخشی از تاریخ میهن ما را با سوژه‌های مردمی روایت کردند.

در بخش دیگری از این مراسم اختتامیه، برگزیدگان بخش داستانی اعلام شدند و مورد تقدیر قرار گرفتند:

بخش داستانی کوتاه

  • لوح افتخار این بخش به آثار «سِلفی‌سَلفی» به کارگردانی مهدی میرغیاثی و «صداها» به کارگردانی محمدحسین امانی، اهدا شد.
  • فانوس این بخش به فیلم داستانی «مادر» به کارگردانی رضا زهتابچیان رسید.

بخش داستانی نیمه بلند

  • لوح افتخار این بخش به فیلم داستانی «خانه پنجم» به کارگردانی رضوانه فتحی رسید.
  • فانوس این بخش به فیلم داستانی «بعدازظهر» به کارگردانی امیرعباس ربیعی اهدا شد.

بخش داستانی بلند

  • لوح افتخار این بخش به فیلم داستانی بلند «ساحل امن» به کارگردانی کرامت کوه‌شهسواری رسید.
  • فانوس این بخش به فیلم «خیال نقش» به کارگردانی احمد فیضی داده شد.
  • جایزه ویژه هیئت داوران به همراه لوح افتخار بهترین بازیگر به آقایان سامان غنائمی و مانی رحمانی رسید.
  • هدیه ویژه مردمی شهید عباس خدری در بخش داستانی به فیلم «اشنوگل» به کارگردانی هادی حاجتمند ولی علی سلیمانی رسید.

مستند بخش «ملت قهرمان»

  • لوح افتخار این بخش به مستند «بابا آب داد» به کارگردانی روح‌الله فخر رو رسید.
  • فانوس این بخش به مستند «نشانی» به کارگردانی اصغر بختیاری اهدا شد.

مستند بخش «اقتصاد مقاومتی»

  • لوح افتخار این بخش به مستندهای «جوهره» به کارگردانی داود شیخ، «عالی نسب» به کارگردانی مهدی عیوض‌زاده و مستند «حاصل فصل من» به کارگردانی امیر نصیری اعطا شد.
  • فانوس این بخش به مستند «کارخانه جهان» به کارگردانی مرتضی رمضان‌خانی داده شد.

مراسم ویژه برای اهدای جایزه نشان استقلال با حضور پدر شهید احمدی روشن

بخش پایانی این مراسم اختتامیه به اعطای جایزه نشان استقلال اختصاص داشت. پدر شهید مصطفی احمدی روشن و برادر شهید شهریاری برای اهدای این جایزه به روی صحنه آمدند. جایزه نشان استقلال به خانم «سلیمه نصیری» قهرمان مستند حاصل فصل من، «محمودبارانی» قهرمان مستند دشت آدم‌خوار،  5 قهرمان مستند ید واحد و «محمدعلی هاشمی» قهرمان مستند ز مثل اهدا شد.

پدر شهید احمدی‌روشن در این بخش صحبت کرد و گفت: متاسفانه مسئولین ما همیشه از برجام نافرجام حمایت کردند، اما ما آن را جزء خیانتی به مردم نمی‌دانیم. خاطرم هست که چند وقت پیش یکی از نمایندگان مجلس در شبکه افق حضور داشت و در آنجا پس از صحبتی طولانی راجع به برجام گفت: که برجام نتیجه خون شهدای ما است. در همینجا می‌خواهم به ایشان بگویم که این جمله شما سخیف‌ترین حرف‌تان در دوران زندگی‌تان بود.

وی ادامه داد: از همه هنرمندان و مستندسازان می‌خواهم که سری به شهرستان سرپل ذهاب بزنند و نمونه مظلومیت آشکار را در آنجا ببینند. فیلمبرداری در نقاط امن خوب است اما بهتر است که در آنجا از مظلومیت آنان فیلمبرداری کنید تا همین دیشب که من در آنجا حضور داشتم دیدم به صاحب آن چادری که مقام معظم رهبری در آن حضور داشتند، کانکسی داده نشده است، امیدوارم این موضوع عمدی نبوده باشد و نخواهند که مهماندار رهبری را نقره‌داغ کنند. دولت ما ازهمین مردم رنج‌دیده رای گرفت و بر کشور مسلط شد. همه دیدید که آن فرد چگونه با محافظان بسیار در سرپل ذهاب حضور پیدا کرد و با کفش گلی وارد منزل یکی از آنان شد، اما دیدید که مقام معظم رهبری چگونه به آنجا رفت.

در پایان این مراسم سرودی اجرا شد و ترانه‌ای با عنوان «نشان استقلال» خوانده شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 + یک =

دکمه بازگشت به بالا