مروری بر آلبومهای موسیقی سال 96
گرچه این روزها تعداد زیادی از خوانندگان اعتقاد دارند که انتشار تک قطعات موفقتر از آلبوم خواهد بود، اما هستند خوانندگانی که هنوز آلبوم را شناسنامهای در بازار موسیقی میدانند و به مخاطبشان وعده انتشار آلبوم میدهند. در روزهای پایانی امسال میخواهیم نگاهی گذرا بیندازیم به آلبومهایی که در سال 96 منتشر شدند.
آلبومهای پاپ متولد بهار
“دریا به دریا”
محمد خلج پس از چند سال فعالیت هنری و موسیقیایی در اردیبهشتماه نخستین آلبوم رسمی خود را منتشر کرد. “دریا به دریا” نام نخستین اثر اوست که از موسسه “ندای چنگ” به بازار موسیقی کشور عرضه شد. این آلبوم دارای 12 قطعه است که در آنها از ترانه مکرم، محمد خلج، مجید ذاکری، علیرضا آرمان، … و آهنگسازی پوریا حیدری، شروین موسی، غلامرضا صنعتگر، آرش پاکزاد، … بهره برده شده است.
“تو آزادی”
“تو آزادی” اولین آلبوم معین سجادی در اردیبهشتماه منتشر شد. این آلبوم 12 قطعه دارد و بیشتر ملودیهای آن را خواننده اثر ساخته و فرزاد فتاحی و امین قباد نام دو آهنگساز دیگر حاضر در این اثر است. روزبه بمانی، صابر قدیمی، معین سجادی و حامد جلیلی ترانهسرایان آلبوم “تو آزادی” هستند و در یک قطعه از شعر خیام استفاده شده است. سجادی در فرهنگسرای نیاوران از این آلبوم خود رونمایی کرد.
“یعنی درد”
در آخرین ماه فصل بهار آلبوم “یعنی درد” رضا صادقی منتشر شد، آلبومی که با دغدغههایی اجتماعی در فضایی متفاوت حول مسائل شهری و اجتماعی است. در این آلبوم خواننده آن در کنار بابک بابایی، صابر قدیمی، حدیث دهقان، محمدعلی شیعاوی، محسن حق نظری به سرودن ترانه پرداخته و در چندین قطعه نیز آهنگسازی را بر عهده داشته است. این اثر در 12 قطعه تحت امتیاز موسسه صوت “آوای هنر” روانه بازار شد.
“من که خوشبختم”
نخستین اثر بهزاد الماسی در خرداد منتشر شد. این ترانهسرا و خواننده، آهنگسازی هشت قطعه آلبومش را خود انجام داده و از ترانه امیر قزوینی در کنار ترانههای خودش استفاده کرده است. “من که خوشبختم” آلبومی در سبک پاپ است که در قسمتهایی به موسیقی راک نیز نزدیک میشود. این آلبوم با تنظیم نوید نقره زاد توسط موسسه فرهنگی-هنری “آوای شباهنگ” منتشر شد.
“هوادار”
نوبت انتشار اولین آلبوم شهرام میرجلالی نیز به خردادماه افتاد و در روزهای ابتدایی این ماه او آلبومش را با 14 قطعه منتشر کرد. سید محمد کاظمی، مهرزاد امیرخانی، صابر قدیمی، ناصر حامدی و بهروز کشاورز ترانهسرایان هوادار هستند و بهنام کریمی، محمد علیزاده، شهاب اکبری، میلاد ترابی و شهاب رمضان بهعنوان آهنگساز با میر جلالی همکاری کردهاند. این اثر توسط موسسه “طنین آهنگ پارس” و به تهیهکنندگی علی شاه صمدی به بازار موسیقی کشور عرضه شده است. این خواننده پاپ برای فیلم سینمایی “شاخ کرگردن” به کارگردانی محسن محسنی نسب نیز دو قطعه اجرا کرده است.
آلبومهای سنتی متولد بهار
“فروغ”
علیرضا قربانی خردادماه جدیدترین آلبوم خود را به نام “فروغ” منتشر کرد. نام “فروغ” از روی قطعهای با همین نام که چندی قبل مورد استقبال قرارگرفته بود، گرفته شده است. در این آلبوم سامان صمیمی روی اشعار فروغ فرخزاد، مولانا، مسعود کلانتری و علیرضا کلیایی آهنگسازی کرده و این ده قطعه به همت شرکت “آهنگ اشتیاق” تولید و تکثیر شده است.
آلبومهای تلفیقی متولد بهار
“هلهله در باد”
“هلهله در باد” اثری از بهرنگ قدرتی است که در سبک موسیقی تلفیقی بهار امسال منتشر شد. آهنگسازی این اثر بر عهده بهرنگ قدرتی بوده است و نوازندگانی چون میثم مروستی، بهرنگ قدرتی، رامبد شیخ لاری، آرش زنگنه، الهام تفرشیان، رضا عسگرزاده، پرویز وزیری، پاشا هنجنی، مهدی دانایی و … او را در تهیه آلبوم همراهی کردند. این آلبوم در ده قطعه توسط موسسه فرهنگی-هنری سی لحن به بازار موسیقی کشور عرضه شده است.
تکنوازیها و موسیقی فیلمهای متولدشده در بهار
“بیراهه راه”
این آلبوم موسیقی حاصل آهنگسازی نوید نقره زاد است که در 9 قطعه شنیده شده است. این اثر از آهنگساز نامزد شده در جشنواره فیلم داخلی و شرکتکننده مسابقات بینالمللی در حالی روانه بازار شد که نگرشی مینیمالیسم و فیوژن دارد. “بیراهه راه” از سوی موسسه فرهنگی هنری “آوای شباهنگ” به مدیریت “علیرضا تجویدی” روانه بازار موسیقی کشور شده است.
“از نهان تا بیکران”
نیلوفر محبی پس از سالها فعالیت در عرصه نوازندگی، آلبوم شخصی خود را منتشر کرد. در این آلبوم آهنگسازی و تنظیم قطعات را خودش به عهده گرفت، در کنار او سید بهنام ابطحی، آستور پیاتزولا بهعنوان آهنگساز و سید بهنام ابطحی، میثم مروستی بهعنوان تنظیمکننده قرار گرفتند. “از نهان تا بیکران” نام اثر اوست که با محوریت تکنوازی ساز ویولن تهیهشده و شامل 9 قطعه در فضاهای متفاوت است.
آلبومهای پاپ متولد تابستان
“باور”
تیرماه 96 آلبوم موسیقی سعید پاشا با نام “باور” روانه بازار موسیقی شد. آلبومی با 12 قطعه که در آن چهرههای مطرحی نیز حضور دارند. امیر یگانه، میلاد خسروی، بهار، اسماعیل کلانتری ترانهسرایان این آلبوم هستند و یگانه، سعید پاشا این قطعات را آهنگسازی کردهاند. پاشا در زمینه تنظیم نیز از سیاوش صدری، زانیار خسروی بهره برده است. قطعاتی چون دل از دل من نکن، حال غمآلود، احساس عجیب، حس تازه، شبهای سردم، تو با منی، اینو خوب میدونم، منو نمیخواد، … در این آلبوم قرار دارند.
“دیونه بازی”
پس از انتشار “این خیابونا” و “هربار این درو” گروه موسیقی ماکان در حالی به انتشار نخستین آلبومش پرداخت که چندی بعد قرار بود برای نخستین بار روی صحنه برود. این آلبوم شامل 12 قطعه است که ترانهسرایان آن ماکان بند، آرش عدل پرور و مهشاد عرب بودند و ساخت ملودی را نیز ماکان بند و آرش عدل پرور عهدهدار بودهاند. گروه ماکان که جزو گروههای محبوب این روزهاست از امیر مقاری و رهام هادیان تشکیل شده است و نخستین آلبوم خود را تحت امتیاز موسسه فرهنگی-هنری “آوازی نو” عرضه کرد.
آلبومهای کلاسیک متولد تابستان
“ره رؤیا”
آلبوم موسیقی کلاسیک “ره رؤیا” به خوانندگی امیر حسین طائی شهریور منتشر شد. تهیهکننده این آلبوم کلاسیک سپهر صاحبی است. محسن ملأ قدیمی ترانهسرایی اثر را بر عهده داشته و امیرحسین طائی و آرمین تاج بخش آهنگسازان و تنظیمکنندگان قطعات بودهاند. “ره رؤیا” در هشت قطعه به همت انتشارات “رنگینکمان هنر جوان” روانه بازار موسیقی شد.
آلبومهای الکترونیک متولد تابستان
“بیمقدمه”
اشکان صدیق آذر نخستین آلبوم الکترونیک خود را در تابستان 96 منتشر کرد. این آلبوم شامل 9 قطعه با نامهای “بیمقدمه”، “تبریز دراما”، “آسمان ویتامینی”، “کنج”، “دروغ”، “فراموش شده”، “مونار”، “جاذبه” و “خونه” است. اشکان صدیق آذر که با نام “اشکام” در زمینه موسیقی فعالیت کرده است، این اثر را به تهیهکنندگی صدرالدین حسینخانی به بازار موسیقی روانه کرده است.
آلبومهای تلفیقی متولد تابستان
“مدّ و نای”
دنگ شو دومین آلبوم رسمی خود را در بازار موسیقی به اسم “مدّ و نای” تابستان امسال منتشر کرد. در این آلبوم آیدین آغداشلو (نقاش، گرافیست، نویسنده و منتقد فیلم) دکلمه کرده است. “مد و نای” دربرگیرنده 10 قطعه بانامهای “باد گناهکار”، “خطا کردم”، “خطا نیست”، “عطار”، “چیزی”، “به شط”، “خلیج”، “حباب”، “خورشید میشوم” و “آخر قصه” است. ترانهسرایی این اثر را هم طاها پارسا عهدهدار بوده است.
“ساز تنهایی”
ام کلثوم رضایی که بانام هنری آلاء فعالیت میکند، در تابستان 96 آلبوم “ساز تنهایی” را منتشر کرد. ساز تنهایی آلبوم موسیقی با ترانهها و دکلمههای آلاء است. این آلبوم در بردارنده 28 شعر از اوست که آنها را دکلمه کرده و به تهیهکنندگی خود وارد بازار موسیقی کرده است. در ضمیمه این مجموعه دفترچهای حاوی متن اشعار هست.
آلبومهای محلی متولد تابستان
“ته خاطره”
“ته خاطره” آلبومی در زمینه موسیقی محلی مازندرانی است که تابستان امسال وارد بازار موسیقی کشور شد. اکبر رستگار که خواننده این اثر است، آهنگسازی آن را نیز بر عهده داشته است. در این آلبوم از اشعار کیوس گوران، رمضان رستگار، کاظم صداقتی، فریده یوسفی، توران آرام، صادق ربیعی دشتیان و محمد جوادیان (وهمن کوتنایی) استفاده شده است. این آلبوم با هشت قطعه و از سوی موسسه فرهنگی-هنری “پدیده هنر آلاء” منتشر گشته است.
آلبومهای پاپ متولد پاییز
“جز عشق نمیخواهم”
علیرضا عصار که سال گذشته پس از چند سال دوری از موسیقی دوباره روی صحنه بازگشته بود، پاییز آلبوم خود را با عنوان “جز عشق نمیخواهم” منتشر کرد. این آلبوم موسیقیاش را از علیرضا افکاری، پویا نیکپور، گروه دارکوب و امیر توسلی گرفته و در زمینه ترانه از ترانهسرایانی مانند روزبه بمانی، حافظ ایمانی، افشین مقدم، سعید امیر اصلانی استفاده کرده است. عصار خود در این آلبوم به آهنگسازی پرداخته و یک قطعه با شعری از مولانا در آلبوم گنجانده شده است. این خواننده لحن حماسیاش را در این اثر خود نیز حفظ کرده و به مسائلی اجتماعی هم پرداخته است.
آلبومهای سنتی متولد پاییز
“گردش جام”
“گردش جام” نام آلبومی سنتی است که در آبان 96 منتشر شد. میروحید رادفر، میرتوحید رادفر خالقان این اثر در 9 قطعه هستند. میروحید رادفر به نوازندگی تنبور پرداخته و میر توحید راد فر نوازنده سازهای کوبهای بوده است. اشک پروانه، گردش جام، مویه، زرتشتی، قدح، سماع آتش، مهتاب، خسروانی و سوار سوار نام قطعات این آلبوم هستند. گردش جام به تهیه کنندگی صدرالدین حسین خانی روانه بازار موسیقی کشور شده است.
“امشب کنار غزلهای من بخواب”
همایون شجریان نام این اثر خود را در حالی از کتاب “امشب کنار غزلهای من بخواب” افشین یداللهی گرفته است که تمامی اشعار این آلبوم را از اشعار این شاعر فقید استفاده کرده است. این آلبوم در 16 قطعه ساخته شده و آهنگسازی آن را فردین خلعتبری عهدهدار بوده است. “امشب کنار غزلهای من بخواب” آبان ماه 96 به همت “هنر اول” پخش شد.
آلبوم “راز خیام” با صدای سالار عقیلی
آلبوم موسیقی “راز خیام” با صدای سالار عقیلی، آهنگسازی امیرحسین طریقت وتنظیم بهزاد عبدی و همراهی ارکستر ناسیونال اوکراین منتشر شد. “راز خیام” دارای شش قطعه به نامهای سرمست، جهان گذران، ره دور، دست افشان، جام لطیف و اسرار ازل بروی رباعیات خیام است.
در این اثر علاوه بر ارکستر ناسیونال اکراین، نوازندگان ایرانی چون علی طریقت (سهتار)، محمد طریقت (دف)، آزاد میرزاپور و هیلا فیض پور (تار)، سینا جهان آبادی (کمانچه)، رضا طریقت (قیچک)، صدا سدیفی و امیرحسین مختاری (قانون)، نوشین پاسدار و آرش سعیدیان (عود) در کنار امیرحسین طریقت آهنگساز و نوازنده سازهای کوبهای به نوازندگی و هنرنمایی پرداختهاند.
“غمنومه فریدون” به آهنگسازی حسین علیزاده
“غمنومه فریدون”، روایتی محاوره و موزون به سبک و سیاق قصههای کوچه از یک آبادی است که در آن خندیدن ممنوع میشود. د پی این رویداد فریدون جوان خندهروی آبادی به دلیل عشقش به لبخندهای معشوقهی خود “هیچا” به اعتراض میایستد و … .
جدیدترین اثر موسیقایی حسین علیزاده به نوعی بازگشتی به ادبیات و موسیقی مغفول کوچه و آثار شنیداریی از این دست است. در این اثر بازیگران و هنرمندانی همچون صابر ابر، فرهاد اصلانی، امیر جعفری، حبیب رضایی، آیدا شاملو، سیامک صفری، ژاله علو، فاطمه معتمدآریا و زندهیاد مرتضی احمدی به ایفای نقش پرداختهاند.
از میان نوازندگان این اثر میتوان به رضا عسگرزاده، سیامک جهانگیری، صبا علیزاده، رادمان توکلی، مهرداد ناصحی، سحر ابراهیم، علی رحیمی و حسین علیزاده، اشاره کرد. همخوانی این اثر روایی، موسیقایی بر عهدهی مهرداد ناصحی، شهرام رکوعی، راحله برزگری، سحر محمدی، آساره شکارچی، عامر شادمان، روشنک کیمنش و سمیرا محسنی اشاره کرده است.
آلبومهای راک متولد پاییز
“شمال و جنوب”
این آلبوم اولین اثر گروه “کروک” است که پس از سه سال با قطعاتی در سبکهای فیوژن، الکترونیک، پاپ-راک، کانتری و هارد-راک پاییز شنیده شد. امیر یوسف اکبرزاده و امیر باوفا ترانه سرایان این اثر هستند و آهنگسازی آن را امیر باوفا عهدهدار بوده است. در قطعه “سقف سما” که شعر آن از اشعار مولانا انتخاب شده، محمد نورپیما بهعنوان خواننده مهمان در این آلبوم حضور داشته است.
آلبومهای پاپ متولد زمستان
“و اینک عشق”
این آلبوم اثری از بابک رادمنش است که درآن سامی یوسف بهعنوان خواننده مهمان حضور دارد. ترانههای این مجموعه توسط بابک رادمنش، هاتف اصفهانی، روحالله همتی و پیام ربیعی سروده شده و یک ترانه نیز از ترانههای قدیمی آذربایجانی دارد. رادمنش در این اثر به فضایی عاشقانه و عارفانه پرداخته و 12 قطعه آلبوم را به تهیهکنندگی ایوب صادقی و موسسه فرهنگی-هنری “صدای هنر” عرضه کرده است. این آلبوم اولین همکاری این پدر و پسر نیست و سامی یوسف در آلبوم “دلا” نیز در کنار وی قرار داشته است.
“دنیای بعد تو” اثر گروه سون
آلبوم “دنیای بعد تو”، سومین اثر رسمی از گروه موسیقی “سون” در زمستان راهی بازار موسیقی کشور شد.
این آلبوم شامل 11 آهنگ به نامهای “دیره”، “دنیای بعد تو”، “می خوام ببینمت”، “من عاشقت می شم”، “مثل یه مرد”، “دیوونه”، “تنهاترین”، “اولین عشق”، “حواسم به توئه”، “دوست داشتنی” و “ادعا” است که چهار قطعه آن به نام های “دیره”، “دنیای بعد تو”، “اولین عشق” و “ادعا” قبلا به صورت تکآهنگ یا ویدیو کلیپ منتشر شده بود.
بخش اعظم تولید “دنیای بعد تو” در خارج از کشور انجام شد و پروسه تهیه تولید نیز نزدیک به چهار سال زمان برد. این آلبوم توسط مؤسسه فرهنگی و هنری “آوای دوران” منتشر شد.
“یادم تو را فراموش” مازیار فلاحی
آلبوم جدید مازیار فلاحی با نام “یادم تو را فراموش” منتشر شد. این چهارمین آلبوم رسمی مازیار فلاحی پس از حدود سه سال است. حسین عبدالهی، علی ثابت قدم، نیما ایمانی و فرناز عباسی در کنار مازیار فلاحی به عنوان ترانهسرا در این اثر حضور دارند و آهنگسازی بیشتر قطعات را فلاحی انجام داده است.
آلبومهای تلفیقی متولد زمستان
“دریا کجاست؟” سومین آلبوم رسمی گروه چارتار
این گروه پس از آلبوم های باران تویی ( ٩٢ ) و جاده میرقصد (٩۴) ، آلبوم دریا کجاست را منتشر کرد.
“آغوش”، “دور”، “هجرت”، “دریا کجاست”، “برگرد”، “بنویس”، “غروب”، “تردید رفتن”، “چشم بی برابر” و “خلق” ؛ به ترتیب 10 قطعه این البوم را تشکیل میدهند. این گروه تلفیقی در سال نود تشکیل شد و موسیقی الکترونیک و آواز سنتی را با هم ترکیب کرد. چهار عضو اصلی این گروه آرمان گرشاسبی (خواننده )، آرش فتحی (آهنگساز)، احسان حائری (ترانهسرا )، آیین احمدیفر (تنظیمکننده) هستند.
منبع: هنرآنلاین