حمید حسام چهره سال هنر انقلاب اسلامی شد

حجت‌الاسلام سیدمهدی خاموشی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در مراسم اختتامیه هفته هنر انقلاب در حوزه هنری گفت: جهاد در لغت به‌معنای تلاش است اما در فقه اسلامی معانی مختلفی دارد و مهم‌ترین معنای آن مبارزه با دشمن درونی و بیرونی است؛ طبق گفته پیامبر(ص) مبارزه با دشمن بیرونی به‌معنای جهاد با دشمنان خارجی یا همان جهاد اصغر است و مبارزه با دشمن درونی به‌معنای جهاد نفس یا همان جهاد اکبر است. انقلاب ما مبارزه با طاغوت بود، مبارزه با کسانی که سردمداران رژیمی دست‌نشانده بودند و روش آنها انطباق با دین نداشت به همین سبب جهاد علیه آنان صورت گرفت.

حجت‌الاسلام خاموشی با بیان این‌که نفس وقوع انقلاب برای انقلابی‌ماندن کافی نیست؛ خاطرنشان کرد: ما باید به آنچه بر ما تکلیف شده است عمل کنیم تا انقلابی باقی بمانیم. در طول تاریخ افراد زیادی بودند که علی‌رغم مجاهدتهای بسیار علیه دشمنان خدا به جبهه باطل پیوستند و این مسئله در انقلاب ما نیز اتفاق افتاد؛ ریشه‌یابی این امر نیاز به مطالعات عمیق تاریخی دارد. به همین خاطر امام راحل و رهبر معظم انقلاب این قدر بر مسئله بصیرت و دشمن‌شناسی تأکید داشته‌اند.

وی اذعان کرد: امروز مقابله با دشمنان مستلزم دشمن‌شناسی خاصی است؛ طراحی جنگ اقتصادی و رسانه‌ای که امروز علیه نظام اسلامی ما به‌راه افتاده است با طراحی جنگ فیزیکی تفاوت بسیاری دارد؛ شهدای مدافع حرم در نقطه اوج این دشمن‌شناسی و بصیرت قرار داشتند که به‌خاطر آرمان انقلاب اسلامی و محبت اهل بیت(ع) به جهاد در خارج از مرزهای کشور پرداختند؛ ما نیز باید سعی کنیم که هر روز بصیرت خود را افزایش دهیم.

در ادامه این مراسم از مسئولین حوزه هنری استان ایلام به‌خاطر احداث «برج هنر ایلام» تقدیر به‌عمل آمد.

  • جنگ حمید حسام‌ها را پیدا می‌کند

همچنین در این مراسم مرتضی سرهنگی نویسنده درباره شخصیت حمید حسام یکی از نامزدهای چهره سال هنر انقلاب اسلامی گفت: جنگ، میدان واقعیات است و نویسندگان جنگ می‌خواهند حقیقت را نشان دهند و آنها همیشه زنده هستند. بهترین شیوه توصیف جنگ از زبان شاهدان عینی انجام می‌شود. در جنگهای دفاعی مثل جنگ ما همان‌طور که جنگ فرماندهان خود همچون همت‌ها و خرازی‌ها را پیدا می‌کند نویسندگان خودش مثل حمید حسام‌ها را هم پیدا می‌کند.

  • دوست‌محمدی متخلق به اخلاق اسلامی است

مسعود نجابتی گرافیست انقلابی نیز درباره محمدرضا دوست‌محمدی یکی از نامزدهای چهره سال هنر انقلاب اسلامی گفت: آقای دوست‌محمدی حضور بسیار فعالی در فضای مطبوعاتی کشور دارند و طرح روی جلد ماهنامه همشهری از کارهای ایشان است و این طرحها به‌حدی عالی است که یکی از دوستان به من می‌گفت: «من ماهنامه همشهری را فقط برای طرح روی جلدش می‌خرم».

نجابتی ادامه داد: بیشترین جذابیت در شخصیت آقای دوست‌محمدی به‌خاطر متخلق‌بودن به اخلاق اسلامی است؛ ایشان مانند یک طلبه از رفتار و گفتار خویش مراقبت بسیاری می‌کند که شاید این امر به‌خاطر تربیت در خانواده‌ای روحانی و حضور در محضر اساتید حوزوی در قم بوده است.

در ادامه این برنامه کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری به دکلمه یک قطعه ادبی درباره شهید آوینی پرداخت.

  • از تماشای آثار روح‌الامین نفسم بند آمد

همچنین آریا عظیمی‌نژاد آهنگساز درباره حسن روح‌الامین یکی از نامزدهای چهره سال هنر انقلاب اسلامی گفت: سالها پیش در زمانی که من حسن روح‌الامین را نمی‌شناختم یک بار ایشان با من تماس گرفت و از من برای دیدن آثارش دعوت کرد اما در آن زمان این سعادت نصیب من نشد. مدتها بعد در فضایی حقیر آثار هنرمند بزرگی را دیدم که از تماشای آنها نفسم بند آمد. در آنجا روح‌الامین برای من توضیح داد که این آثار را با الهام از آلبوم موسیقی «ساقی سرمست» خلق کرده است.

  • مهدویان هنرمندانه حرف می‌زند

در ادامه سیدمحمود رضوی تهیه‌کننده درباره محمدحسین مهدویان یکی از نامزدهای چهره سال هنر انقلاب اسلامی گفت: زمانی به امثال من انتقاد می‌کردند که شما هنرمندانه حرف نمی‌زنید و نمی‌توانید مردم را پای صحبتهای خود بنشانید اما خوشحالیم که امروز محمدحسین مهدویان را داریم که هم هنرمندانه حرف می‌زند و هم می‌تواند مردم را پای حرفهایش بنشاند.

  • ویژگی برجسته آثار نقویان روایت‌گریِ بی‌نظیر است

سلیم غفوری مدیر شبکه مستند نیز درباره مهدی نقویان یکی از نامزدهای چهره سال هنر انقلاب اسلامی گفت: یکی از عرصه‌هایی که پس از پیروزی انقلاب خوش درخشید عرصه مستند بود و مستندسازان متعهد و انقلابی توانستند توانمندیهای خود را در این عرصه به‌اثبات برسانند از هنرمندان قدیمی تا جوانانی که امروز مسیر شهید آوینی را ادامه می‌دهند.

وی ادامه داد: مهدی نقویان از مستندسازان جوان و دغدغه‌مند ماست؛ ویژگی برجسته آثار وی قصه‌گویی و نحوه روایت‌گریِ بی‌نظیر است. در شرایطی که غبار فتنه فضای کشور را احاطه کرده بود نقویان با آثارش سعی کرد این غبار را فرونشاند.

  • سال 96 سال جوانان بود

در ادامه محسن مؤمنی شریف رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی گفت: سال 96 سال جوانان بود و جوانان ما در این سال خوش درخشیدند. در چهارمین دوره هفته هنر انقلاب هستیم؛ 55 نفر از بزرگان و صاحب‌نظران عرصه فرهنگ و هنر در هیئت انتخاب نامزدهای چهره سال هنر انقلاب حضور داشتند و 14 نفر را به‌عنوان نامزد معرفی کردند که نهایتاً 5 نفر نامزد دریافت عنوان چهره سال هنر انقلاب شدند. شاخصه‌هایی همچون تولید آثار در گفتمان انقلاب اسلامی، استقبال مردمی از آثار و جریان‌سازی در انتخاب نامزدها مؤثر بودند؛ پنج نفر از لحاظ این شاخصه‌ها بیشترین رأی را کسب کردند.

در پایان این مراسم جایزه چهره هنر انقلاب در سال 1396 به حمید حسام نویسنده دفاع مقدس تعلق گرفت و لوح، تندیس و 22 قطعه سکه بهار آزادی به وی تقدیم شد؛ حسن روح‌الامین، محمدرضا دوست‌محمدی، مهدی نقویان و محمدحسین مهدویان دیگر نامزدهای دریافت این عنوان بودند که از همگی آنها ضمن اهدای لوح و تندیس تقدیر به‌عمل آمد.

  • اولین خاکریزی که باید از آن عبور کنیم «خود» ماست

حمید حسام چهره هنر انقلاب اسلامی در سال 96 گفت: من دو «خود» را در زندگی‌ام تجربه کرده‌ام؛ یکی خودی که دور از دیده‌شدن و متعلق به نسل زلال و جاری در اندیشه تاریخ بود و دیگری خود امروز که در دهه 90 زندگی می‌کند که میان این دو خود فاصله بسیاری وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: طبق فرمایشات امام راحل و رهبر معظم انقلاب اولین خاکریزی که باید از آن عبور کنیم خود ماست. از شهید محمود شهبازی یاد می‌کنم که تیپ 27 را در دی‌ماه سال 60 تأسیس کرد و در آستانه ورود به خرمشهر به‌شهادت رسید؛ ایشان معلم قرآن و نهج‌البلاغه بود و همیشه به ما می‌گفت: «اگر می‌توانید طوری زندگی کنید که دیده نشوید این‌طور باشید».

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 − هفده =

دکمه بازگشت به بالا