یک ناشر کتاب‌هایش را خمیر کرد!

یک ناشر به دلیل فروش نرفتن کتاب‌هایش و افزایش هزینه نگهداری از آنها و نیز عدم حمایت نهادهایی مانند وزارت ارشاد از ناشران تخصصی، تعداد قابل توجهی از آثار خود را خمیر کرد.

«جاوید زیرال‌پور» از مسئولان انتشارات «علم کشاورزی ایران» با اعلام این خبر به مهر گفت: متاسفانه به دلیل وضعیت بد فروش کتاب، وصول نشدن چک‌های فروش کتاب، عدم حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از ناشران تخصصی و همچنین نهادهایی مانند وزارت جهاد کشاورزی، سازمان جنگل‌ها و مراتع، حفاظت از محیط زیست، شیلات و … از کتاب‌های تخصصی حوزه‌های یادشده، و نیز هزینه‌های سنگینی که ما برای نگهداری کتاب‌های فروش نرفته‌مان در انبارها می‌پردازیم، مجبور شدیم تعدادی از کتاب‌هایمان را خمیر کنیم.

به گفته وی، به جهت مشکلات مورد اشاره، مسئولان این بنگاه نشر در یکی، دو روز اخیر تعداد ۲۰ عنوان از کتاب‌های خود را که حاصل تلاش سالیان استادان بنام حوزه‌های مختلفی از قبیل کشاورزی، صنایع غذایی، محیط زیست، شیلات، آبیاری، دامپروری و … بوده‌اند، در حجم دو وانتِ نیسان، خمیر کرده‌اند.

این فعال حوزه نشر افزود: خودمان هم می‌دانیم که این کار فایده‌ای ندارد ولی دیگر نمی‌توانستیم هزینه‌های اجاره محل نگهداری کتاب‌ها را بدهیم. الان برای دفتر کوچک انتشاراتمان در خیابان ۱۲ فروردین، مجبوریم مبلغ ۲۰ میلیون رهن و ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان، اجاره بپردازیم که با این وضعیت، دیگر توانش را نداشتیم. ما چند سال پیش هم انباری را که در شهرک اندیشه داشتیم، به مالکش پس دادیم.

با یادآوری اینکه انتشارات متبوعش موفق به دریافت جوایز کتاب فصل، کتاب سال دانشجویی، جشنواره رشد و دریافت لوح‌های فراوان از مراکز علمی و ارگان‌های دولتی شده بود، از اینکه هیچ مرکزی از آن حمایت نکرده و به ناچار آنها خود کتاب‌هایی را که می‌توانست راهگشای کشاورزی ایران شود، خمیر کرده‌اند، اظهار تاسف کرد و گفت: ما حتی حاضر به فروش کتاب‌های با ۸۰ درصد تخفیف به وزارت جهاد کشاورزی بودیم و حتی معاون وزیر هم دستور خرید این کتاب‌ها را در سال گذشته داد، ولی این امر محقق نشد.

زیرال‌پور با اشاره به اینکه انتشارات «علم کشاورزی ایران» حدود ۱۵ سال سابقه فعالیت تخصصی نشر در حوزه‌های مرتبط با کشاورزی را دارد، ادامه داد: متاسفانه اوضاع نشر طوری شده که مشتری‌هایی هم که ما به آنها کتاب می‌دادیم برای فروش، توان فروختن آنها را ندارند و می‌گویند کسی کتاب نمی‌خرد و بعد از یک سال و بلکه بیشتر، چک‌هایمان وصول می‌شود.

وی همچنین با اشاره به وضعیت نابسامان فروش کتاب در کشور و اینکه «متاسفانه انتشارات علم کشاورزی ایران در این مصیبت، تنها نیست» نسبت به تکرار اتفاقات مشابه برای سایر ناشران هم هشدار داد و از مسئولان امر خواست چاره‌ای اساسی برای این معضل بیندیشند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 + 15 =

دکمه بازگشت به بالا