تماس تلفنی سعید جلیلی با نویسنده رمان «دختر موشرابی»
نویسنده رمان «دختر موشرابی» گفت: ا«نتظار صحبت با هر فردی را داشتم جز سعید جلیلی. کتاب را خوانده بودند و با تماسشان مرا شرمنده کردند. صحبتهای سعید آقا برایم امروز کلی انگیزه و انرژی شد
یکی از اتفاقات خوبی که در فضای تبلیغاتی کتاب رخ میدهد، خواندن کتاب توسط چهرههای سرشناس است. از آن جهت که توجه دیگر مخاطبان را به سمت کتاب جلب میکند. حالا اگر این شخصیت مشهور، سیاستمدار هم باشد شاید توجهات دوچندان باشد. از بد حادثه درایران غیر از رهبر انقلاب، کمتر سیاستمداری داریم که به سراغ آثار داستانی و رمان برود ولی حالا یک اتفاق خوب و جذاب رخ داده است. سعیدی جلیلی که تا یکماه قبل نامزد ریاستجمهوری بود و مردم حرف تخصصی درباره کشورداری از او میشنیدند، سراغ رمانی رفته که از قضا اسمش شاید خیلیها را وسوسه کند از خیرش بگذرند اما جلیلی علاوه بر این که کتاب را خوانده، به واسطه برادرش با نویسنده کتاب هم تلفنی صحبت کرده است. شاید این رفتار بتواند الگویی برای دیگر چهرههای سیاسی باشد که کمی بیشتر به اطراف خود نگاه کنند. شاید رمان بتواند ضمختی سیاست را کمی کمرنگ کند. روایت این دیدار را محمد حسینزاده نویسنده کتاب در صقحه مجازیاش این طور شرح داده است:
«امروز وحید آقای جلیلی تماس گرفت و بعد احوالپرسی گفت یکی از خوانندگان کتاب «دختر موشرابی» میخواهد با شما صحبت کند. انتظار صحبت با هر فردی را داشتم جز دکترسعید جلیلی. کتاب را خوانده بودند و با تماسشان مرا شرمنده کردند. صحبتهای سعید آقا برایم امروز کلی انگیزه و انرژی شد. هم کتاب را مورد لطف قرار دادند و هم از کارهای قبلی پرسیدند و وقتی گفتم کار اولم بوده است، تشویقم کردند به ادامه مسیر.
نقد سیاست خارجه ۲۰۰ ساله اخیر کشور یکی از محورهای رمان «دختر موشرابی» است و استقبال یک دیپلمات انقلابی و مدافع حقوق ایران در مجامع بینالمللی امیدم را مضاعف کرده است که انشاءلله «دختر موشرابی» به هدفش یعنی رساندن پیام عزت و غیرت ایرانی خواهد رسید. لطف دکتر جلیلی اما درسی دیگر هم برایم داشت؛ تواضع و فروتنی ایشان که با یک تماس چند دقیقهای با یک نویسنده تازهکار چقدر انگیزه برایم ایجاد کردند. اینکه گاه یک تماس و احوالپرسی چقدر میتواند انگیزهها را زنده کند و دلها را امیدوار.»
«دختر موشرابی» داستان در داستان است. داستان اول در خرداد ۹۶ میگذرد و داستان دوم، روایتی است دو قرنی از تاریخ معاصر ایران که از ترکمنچای شروع میشود و تا اواخر قرن چهاردهم خورشیدی ادامه پیدا میکند.
«دختر موشرابی» به قلم محمد حسینزاده و در ۲۲۸ صفحه و با قیمت ۴۵ هزار تومان توسط نشر کتابستان معرفت در قم چاپ و منتشر شده است.