زندگی متفاوت یک معلم روستایی، مستندساز خارجی را به وجد آورد/ فیلمی که روی قایق و تک نفره ساخته شد + تصویر

کارگردان مستد “یک قایق روی دریا” که برنده جایزه بخش بین‌الملل سینما حقیقت شده است، می‌گوید این فیلم را برای ادای احترام به معلمین ایران ساخته است.

مستند «یک قایق روی دریا» به کارگردانی آرمان قلی‌پور دشتکی در شانزدهمین جشنواره سینما حقیقت موفق به دریافت جایزه بخش بین‌الملل شد. این مستند در نخستین نمایش تلویزیونی خود در قالب هفتمین جشنواره تلویزیونی مستند از شبکه مستند سیما پخش شد.

این فیلم مستند، روایت معلم جوانی است که در یکی از روستاهای دورافتاده چهارمحال و بختیاری، وظیفه آموزش به 4 دانش‌آموز دختر روستایی را برعهده دارد و به دلیل شرایط سخت محیطی در آنجا، هر روز مسیر صعب‌العبوری را طی می‌کند. او برای رسیدن به کلاس باید از یک رودخانه عبور کند و چون راهی به جز استفاده از قایق نیست، هر روز به کمک یک قایق از رودخانه عبور می‌کند.

آرمان قلی‌پور دشتکی با اشاره به اینکه هدفش از ساخت فیلم روایت فداکای یک معلم روستایی بوده است، گفت: این مستند، قطعاً اولین فیلمی نیست که با موضوع معلمین فداکار ساخته شده و آخری هم نخواهد بود، اما جغرافیای متفاوتی که این منطقه داشت، تجربه جدیدی از نظر فیلمسازی برای من به شمار می‌رفت. صحنه ورودی فیلم که در چند دقیقه ابتدایی مستند می‌بینید، ایده خودم بود و می‌خواستم این معلم زحمتکش را از طریق این قاب متفاوت به تصویر بکشم.

وی درباره آشنایی خود با این سوژه توضیح داد: در ابتدا یک فیلم موبایلی از این معلم در تلفن همراه یکی از همشهری‌هایم دیدم. متوجه شدم که او، پسر جوانی است که برای رسیدن به کلاس و آموزش به دختر بچه‌ها، از این مسیر سخت عبور می‌کند. چند روزی به این فکر می‌کردم که چگونه می‌توان مستندی از زندگی وی ساخت به طوری که تکراری نباشد. تماس با وی و متقاعد کردن او برای اینکه مقابل دوربین بیاید، مراحل بعدی ساخت فیلم بود.

مستند , سینما , تلویزیون , شبکه مستند , جشنواره بین‌المللی سینما حقیقت ,

او با تاکید بر اینکه این مستند، تک نفره ساخته شده است، گفت: مسیری که آقای معلم طی می‌کرد تا به کلاس برسد، بسیار صعب‌العبور بود و به همین دلیل امکان ضبط فیلم با دوربین و همراهی تصویربردار وجود نداشت. به همین دلیل کل این مستند را با یک گوشی موبایل و تک نفره ساختم.

کارگردان مستند “یک قایق روی دریا” از تجمید یکی از داوران بخش بین‌الملل جشنواره سینما حقیقت از فیلمش خبر داد و گفت: همین چند روز پیش بود که یکی از داوران بخش بین‌الملل جشنواره سینما حقیقت سال گذشته، پیامی را در واتساپ برایم ارسال کرد. در آنجا نوشته بود که من داور بخش بین‌الملل جشنواره هستم و با رأی ما، فیلم شما جایزه گرفت. در ادامه یک لینک برایم فرستاده بود که یادداشتی درباره این مستند بود. او یک صفحه از وب‌سایتش را به مستند «یک قایق روی دریا» اختصاص داده و از آن تمجید کرده بود.

مستند , سینما , تلویزیون , شبکه مستند , جشنواره بین‌المللی سینما حقیقت , مستند , سینما , تلویزیون , شبکه مستند , جشنواره بین‌المللی سینما حقیقت ,

وی ادامه داد: در آن یادداشت نوشته بود که این مستند نگاهی شاعرانه به زحمات یک معلم دارد و به سکانس‌های معنادار فیلم اشاره کرده بود. این داور قرقیزستانی به زحمات آقای معلم هم اشاره‌ای داشت که برای برآورده شدن آرزوهای دخترها، چه فداکاری عظیمی را متحمل می‌شود. در آنجا نوشته بود که به نظرم مخاطبان این مستند، سکانس‌ها را به درستی درک می‌کردند و رمز موفقیت فیلم همین موضوع بود.

قلی‌پور دشتکی در پایان گفت: این فیلم ادای احترام به معلمین ایران است که با هر مشکلی می‌جنگند تا دانش‌آموز با سواد شوند. کار آنها به ویژه این معلم روستایی بسیار ارزشمند است و باید مستندی از این اتفاق ساخته می‌شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار + هفت =

دکمه بازگشت به بالا