۱۵ سالگی جشنواره شعر و داستانی که متعلق به باورها و اندیشه‌های انقلاب اسلامی است

ماهیت این جشنواره ترویج داستان انقلاب و ادبیات انقلاب است چه از منظر تربیت نویسندگان جوان و چه از منظر حمایت از تولید آثاری که در حقیقت به باورها و اندیشه‌های انقلاب اسلامی تعلق داشته باشد.

جشنواره داستان و شعر انقلاب که یکی از مهمترین رویدادهای ادبی کشور به شمار می‌رود و سهم بسزایی در تقویت نویسندگی، تربیت نویسندگان جوان و همچنین تولید داستان‌های خواندنی در زمینه باورها، اندیشه‌های انقلاب اسلامی و بازگو کردن آن‌ها در قالب شعر و داستان دارد. به بیانی دیگر؛ جشنواره داستان و شعر انقلاب حامی و مشوق نویسندگان و شاعران جوان است. به بهانه برگزاری سیزدهمین دوره آن با بهزاد دانشگر، دبیر علمی جشنواره به گفت‌وگو نشسته‌ایم که در ادامه با هم می‌خوانیم.

ماهیت جشنواره

مدیر دفتر ادبیات داستانی آفرینش‌های ادبی حوزه هنری درباره ماهیت جشنواره داستان و شعر انقلاب اینگونه می‌گوید: جشنواره داستان و شعر انقلاب (جایزه امیر حسین فردی) جشنواره‌ای است به قدمت 15 سال و به یاد امیر حسین فردی. ماهیت این جشنواره ترویج داستان انقلاب و ادبیات انقلاب است چه از منظر تربیت نویسندگان جوان و چه از منظر حمایت از تولید آثاری که در حقیقت به باورها و اندیشه‌های انقلاب اسلامی تعلق داشته باشد. جشنواره داستان و شعر انقلاب سهم زیادی در به وجود آمدن ادبیات انقلاب در دهه‌های 60 و 70 داشته است. بعد از درگذشت امیر حسین فردی این جشنواره به یاد او پایه‌گذاری شد و امسال بعد از دو سال وقفه به دلیل کرونا سیزدهمین دوره آن برگزار می‌شود.

موضوعات جشنواره

دانشگر در خصوص جوایز این دوره از جشنواره می‌افزاید: در سال‌های اخیر و بخصوص امسال تلاش‌های بسیاری شده تا آثاری که نویسندگان خلق می‌کنند در آن توجه زیادی به گستردگی موضوعات متنوع‌تری از باورهای انقلاب باشد زیرا در سال‌های گذشته محتوا و موضوعات جشنواره داستان و شعر انقلاب بیشتر به دنبال موقعیت‌ها و حادثه‌های در زمینه انقلاب و دفاع مقدس بوده است اما امسال تلاش شد که نویسندگان در مورد موقعیت‌ها و چالش‌های امروز ما، دستاوردهای انقلاب و نیز دستاوردهای بین‌المللی انقلاب و همچنین دستاوردهای انقلاب در زمینه‌های فرهنگی، اجتماعی و نیز موضوعات محوری دیگری نظیر عدالت و انسانیت، وحدت امت اسلامی و رفعت ملی، اخلاق و معارف دین، گفتمان انقلاب اسلامی، ادبیات مقاومت، تولید اثر داشته باشند.

بخش‌های جشنواره

وی درباره بخش‌های مختلف جشنواره اینگونه می‌گوید: در سیزدهمین گام از برگزاری این جشنواره نویسندگان و شاعران در چهار رشته رمان بزرگسال، رمان نوجوان، مجموعه داستان و مجموعه شعر (سنتی، نو- نیمایی) تمرکز دارد.

جوایز جشنواره

دانشگر در پاسخ به این سوال که جوایز این دوره از جشنواره چگونه است، می‌گوید: در این دوره از جشنواره یک افزایش جهشی بسیار خوبی در بحث جوایز آن هم به صورت نقدی صورت گرفته است. جوایز این جشنواره بدین شکل است که فقط به یک اثر جایزه تعلق می‌گیرد. به بیان ساده‌تر رتبه دوم و سوم در این جشنواه وجود ندارد و نیز به آثاری که منتشر نشده باشد و همچنین کتاب باشد، جوایز تعلق می‌گیرد. در اینجا باید به نکته‌ای اشاره کنم که منظور ما از کتاب این است که از منظر حجم؛ متناسب با فضای یک کتاب باشد.

استقبال از سیزدهمین دوره جشنواره داستان و شعر انقلاب

وی در پاسخ به این سوال که استقبال از این دوره از جشنواره چگونه بوده است، می‌گوید: با توجه به این موضوع که این جشنواره بعد از دو سال وقفه برگزار می‌شود و با در نظر گرفتن این موضوع که بیشتر شرکت‌کنندگان از برگزار آن اطلاعی نداشتند و یا غافلگیر شدند و نیز همه می‌دانیم که این جشنواره، جشنواره نخبگانی است و کسانی که در آن شرکت می‌کنند این احتمال را می‌دهند که جایزه اول را به دست بیاورند و آثاری که در این جشنواره ارائه می‌شود باید مختص این جشنواره بوده و برای جای دیگری نوشته نشده و یا چاپ نشده باشد، با همه اینها استقبال خوبی صورت گرفته است.

تمدید جشنواره

دانشگر در پایان از چگونگی تمدید جشنواره اینگونه می‌گوید: نوشتن یک کتاب مستلزم زمان مناسبی است. برخی از شرکت کنندگان دیرتر متوجه برگزاری این جشنواره شدند به همین دلیل با تمدید زمان جشنواره این فرصت را در اختیار نویسندگان قرار دادیم. در مورد بحث داوری نیز باید بگویم ما کارهای مربوط به این بخش شروع کردیم و به صورت فشرده آن را دنبال می‌کنیم که از جریان داوری عقب نمانیم تا شرکت کنندگان نیز زمان بیشتری برای تکمیل آثارشان داشته باشند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × سه =

دکمه بازگشت به بالا