از سریال جدید برون مرزی صداوسیما چه می‌دانیم؟

«ناریا» سریال جدید معاونت برون‌مرزی رسانه ملی است که به تهیه‌کنندگی محمد مصری‌پور، کارگردانی جواد افشار و نویسندگی حمید رسول‌پور، هم اکنون مراحل تصویربرداری را می‌گذراند و قرار است در 50 قسمت 40 دقیقه‌ای روانه آنتن تلویزیون شود.

این سریال با نام پیشین «نیشتمان»، درصدد به‌ تصویر کشیدن توان علمی و تعهد دانشمندان ایرانی و اقتدار علمی‌کشور و روایتگر قصه زندگی «هوژان»، دختر نخبه و دانشمند کرد ایرانی است که در اوج شکوفایی علمی‌اش به‌دنبال اختراع پدیده‌ای است که فناوری آن به‌صورت انحصاری تنها در اختیار چند کشور پیشرفته قرار دارد و گروهی تبهکار قصد سرقت این کشف علمی را دارند.

زهرا نادری فر(هوژان) سامان صفاری(سامان)، امیریل ارجمند، کاظم بلوچی، فریبا متخصص، افسانه چهره‌آزاد، حسن میرباقری، نسیم ادبی، ویدا جوان، کمند امیرسلیمانی، سپند امیرسلیمانی، هامون سیدی، کاوه سماک‌باشی، رامبد شکرآبی، آزیتا ترکاشوند، حسن اسدی، اتابک نادری، وحید شیخ‌زاده، افشین سنگ‌چاپ، احمد پورخوش، آزاده ریاضی، فرشید نوابی، نادیا شادمان، دنیا دهقان، سیروس سپهری، زهرا فراهانی، جلیل بشتام، سعید پاکزاد، مریم عطیه میرزایی، فریبا صادقیان، معصومه پاشایی، ملیکا عبدالهی، اصغر نیکخواه، میثم ولی‌خانی، فاطمه حسینی، ابراهیم مرادی، و همچنین آیسل کاپلان (بازیگر ترکیه‌ای) در سریال «ناریا» نقش آفرینی می‌کنند.

این مجموعه علاوه بر تهران در شهرهایی نظیر کرمانشاه و خوی و همچنین کشورهایی مانند ترکیه، ارمنستان و یک کشور عربی که به زودی انتخاب خواهد شد، تصویربرداری می‌شود.

محمد مصری پور، تهیه‌کننده این مجموعه تلویزیونی، مهرماه امسال در توضیح روند ساخت «ناریا» گفته بود: مجموعه «ناریا» در ۵۰ قسمت ۴۰ دقیقه‌ای و نزدیک به 2 هزار دقیقه کار ساخته خواهد شد که هم اکنون تصویربرداری یک پنجم آن انجام شده است. حدود پنج ماه از تصویربرداری سریال می‌گذرد و به صورت تقریبی یک سال دیگر تصویربرداری ادامه خواهد یافت.

«ناریا» برگرفته از داستانی واقعی است

روز گذشته در حاشیه بازدید پیمان جبلی، رئیس رسانه ملی از پشت صحنه مجموعه نمایشی «ناریا»، او در رابطه با این سریال گفت: فیلمنامه ناریا برگرفته از داستانی واقعی است. داستان‌های این‌چنینی که واقعیت‌ها را به تصویر می‌کشند و تلاش می‌کنند ازخودگذشتگی‌های نخبگان جوان در مسیر پیشرفت کشور، موانع و چه‌بسا توطئه‌هایی را به‌نمایش بگذارند که برای جلوگیری از این پیشرفت‌ها اتفاق می‌افتد، مغتنم‌اند. ضمن آنکه از این دست روایت‌ها فراوان در کشور داریم و باید به آن‌ها توجه و با شکلی هنرمندانه بازنمایی‌شان کرد تا مخاطب برون‌مرزی نیز با این ظرفیت‌ها و چالش‌های دانشمندان ایرانی آشنا شوند.

رئیس رسانه ملی با اشاره به سرفصل‌های تحولی هویت و عدالت در تولید برنامه‌ها اظهار کرد: در شعار «هویت‌محوری» توجه به تمام اجزا و عناصر هویت فرهنگی، تاریخی، اعتقادی، جهانی و آنچه ملت ایران را با آن می‌شناسند و در یک کلام، بازگشت به‌ هویت ایرانی مدنظر است. در شعار «عدالت گستری» نیز خروج از فضای آپارتمانی و محیط‌های بسته و پس از آن، تهران و حرکت به‌سمت مناطق مختلف کشور را در دستورکار داریم و معتقدیم قابلیت‌ها و توانمندی‌های پرشماری در استان‌های مختلف وجود دارد که هم بر جذابیت کار می‌افزاید و هم می‌تواند نیروهای بومی مستعد را شناسانده و معرفی کند.

همچنین احمد نوروزی، معاون برون‌مرزی رسانه ملی نیز با اشاره به اینکه اکنون سریال ناریا مراحل تصویربرداری خودش را طی می‌کند، گفت: در این دوره تأکید مضاعفی داشتیم که هدفگذاری‌ تولیدات نمایشی ما بر مخاطبان آن سوی مرزها متمرکز شود.

ناریا با نگاه به مصرف خارج از کشور تولید می‌شود

او با بیان اینکه بخشی از لوکیشن‌های این سریال با نگاه به مصرف خارج از کشور اتفاق افتاده خاطر نشان کرد: در این دوره یک تغییر نگاه اساسی صورت گرفت و امیدوارم ناریا نیز درنهایت، کار خوب و چشم‌نوازی باشد. بخشی از دگرگونی‌ها و تغییرات رخ‌داده در لوکیشن‌های این سریال هم با نگاه به مصرف خارج از کشور اتفاق افتاده و درنظر داریم بسیار سریع به زبان‌های دیگر هم دوبله شود تا پخش خارجی آن را به موازات پخش داخلی شاهد باشیم.

معاون برون‌مرزی صداوسیما در ادامه از ساخت چند مجموعه نمایشی دیگر به‌موازات این سریال خبر داد و گفت: ناریا که در جریان تولید است و انتظار داریم با طی مراحل تولید، سال آینده به پخش برسد. چندین پروژه متنوع دیگر را نیز در دستورکار داریم که برخی فاز پیش تولید را می‌گذرانند.

هدف‌گذاری‌ بر تولید آثار نمایشی برای مخاطب منطقه‌ای

همچنین احسان کاوه، قائم مقام معاون برون‌مرزی رسانه ملی و سرپرست اداره‌کل تولیدات نمایشی این معاونت، از هدف‌گذاری‌ ویژه معاونت برون‌مرزی بر طراحی و تولید آثار نمایشی برای مخاطب منطقه‌ای سخن گفت و تأکید کرد که «تلاش ما این است شناخت مناسبی از مناطق مختلف به دست آورده و به زبان آن منطقه تولید اثر کنیم. در حال‌حاضر و به‌صورت هم‌زمان، در گونه‌ها و ژانرهای مختلف و متنوعی مشغول تولید در کشورهای مختلف هستیم.»

جواد افشار، کارگردان سریال ناریا نیز با بیان اینکه این مجموعه حدود 50 قسمت است و تولید آن در جغرافیای پهناوری انجام می‌شود، گفت: ناریا راوی دختر نخبه‌ای است که در فرایند یک کشف علمی دچار نوسان‌ها و درگیر توطئه‌هایی می‌شود که البته به نتیجه نمی‌رسد.

منبع: فارس

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 + هشت =

دکمه بازگشت به بالا