اعلام فراخوان جبلی برای برنامه‌ و سریال‌سازی درباره فلسطین

رییس سازمان صداوسیما از تلاش هالیوود و نتفلیکس برای تبدیل حق به باطل از طریق با آثاری که می‌سازند، سخن گفت‌. او همچنین برای تولید برنامه‌ و سریال‌سازی درباره فلسطین در صداوسیمای ایران اعلام فراخوان عمومی کرد.

پیمان جبلی- رییس این سازمان درباره ارزیابی خود از نقش رسانه‌های نوپدید در مقابله با روایت‌گری انحصاری رسانه‌های صهیونیستی در قضیه فلسطین و به ویژه طوفان الاقصی گفت: فضای حاکم بر رسانه‌های جهانی در سال‌های گذشته و در فرازهایی که در موضوع فلسطین پشت سر گذاشتیم، تجاوزهای مکرر رژیم صهیونیستی به غزه و مناطق مختلف کرانه در طول دهه‌های اخیر، جنگ‌های غزه و تجاوزهای رژیم صهیونیستی به اطراف خود و کشورهای دیگر تحت تاثیر رسانه‌های جهانی که تحت کنترل صهیونیست‌ها، اربابان صهیونیست‌ها و کشورهای متحد با آمریکا و رژیم صهیونیستی بودند تحت الشعاع قرار می‌گرفت و شاید به آن شکلی که باید ابعاد ‌این قضایا مشخص نمی‌شد.

رییس سازمان صداوسیما با حضور در برنامه «ساعت به وقت قدس» ادامه داد: در عملیات طوفان الاقصی و در ماجرای تجاوز وحشیانه رژیم صهیونیستی در طول ‌این هفته‌ها و ماه‌های اخیر به غزه، شاهد پدیده‌ای جدید در حوزه رسانه هستیم. اول اینکه مقاومت در کنار فعالیت جهادی و مقاومتی خود به همان اندازه به موضوع رسانه اهمیت داده است و به ابعاد مختلف کار حرفه‌ای رسانه‌ای توجه کرده است. شاید اگر بعدها فرصت شود و بتوانیم به ساختار مقاومت در غزه دسترسی پیدا کنیم حتما متوجه می‌شویم که یکی از یگان‌های اصلی مقاومت در غزه، یگان‌های رسانه‌ای است که در کنار یگان‌های جهادی عملیات می‌کنند.

جبلی تاکید کرد: جنبه اول تاثیر رسانه‌ای عملیات طوفان الاقصی را در عملیات رسانه‌ای که خود مقاومین و مجاهدین فلسطینی انجام دادند می‌توانیم ببینیم. چه فردی که سلاح در دست دارد و دوربین روی سرش است و از عملیاتی که خودش انجام می‌دهد تصویربرداری می‌کند. چه مجاهد و مقاوم دیگری که به جای سلاح دوربین دستش است و در فاصله چندمتری تانک‌های دشمن و نفرات دشمن از عملیات مقاومت تصویربرداری می‌کند.

رییس صدا و سیما با بیان ‌اینکه در قدم بعدی تدوین حرفه‌ای، بسیار زیبا و جذابی که مقاومت با کمترین امکانات، در زیرزمین و در تونل ها انجام می‌دهد این عملیات رسانه‌ای را تکمیل می‌کند، تاکید کرد: سپس ‌این تصویرها را در سطح دنیا منتشر می‌کند. ‌این یک بُعد است و بُعد دیگر تبدیل شدن تک تک شهروندان مظلوم غزه به رسانه است؛ با دوربین‌هایی که در اختیارشان هست از صحنه‌های عاطفی، احساسی و جنایات رژیم صهیونیستی که دل هرانسانی را به درد می‌آورد فیلم تهیه می‌کنند.

وی اضافه کرد: شهروندان غزه به هزاران انسان- رسانه تصویربردار و فعال در شبکه‌های اجتماعی تبدیل شده‌اند و ‌این یکی از ابعاد مهم رسانه‌ای طوفان الاقصی است. ‌اینجا به جای خبرنگار رسمی ‌که در دانشگاه دوره خبرنگاری دیده است و تجربه کار خبرنگاری دارد با هزاران نفر روبرو بودیم که تک تک آنها به یک خبرنگار تبدیل شده‌اند. با دوربین‌های خودشان و با شرایط سخت تصاویر را به بیرون منتقل کردند؛ فضای داخلی در غزه را اعم از فضای مقاومتی، حماسی و اعتقادی که مردم به مقاومت دارند و در کنار آن ‌ایستاده‌اند را به دنیا منتقل می‌کنند. «حَسْبُنَا اللَّهُ وَ نِعْمَ الْوَکیلُ» به یک شعار جهانی برای تمام مقاومین دنیا تبدیل شده است. صحنه‌های عاطفی و احساسی که یک مادر در کنار فرزند و پدر مادر شهیدش ‌ایستاده و دیگر صحنه‌هایی که دل هر انسانی را به درد می‌آورد از صحنه‌هایی بوده است که به دستان هزاران لشکر رسانه‌ای که مردم غزه هستند به دنیا نشان داده شده است.

او تاکید کرد: بنابراین ‌این بار شاهد آگاهی مردم دنیا از حوادث غزه و فلسطین در کشورهای غربی و اروپایی بوده‌ایم؛ بعد از گذشت ۸۷ روز از طوفان الاقصی یک روز نبوده است که یک پایتخت غربی و اروپایی از مردمی‌ که برای دفاع از مردم غزه به میدان آمده اند خالی باشد. ‌این به نظرم معجزه مقاومت، تکنولوژی رسانه‌ای و فناوری‌های نوین رسانه‌ای است. بهترین افشاگر جنایات رژیم صهیونیستی و کشورهای غربی که حامیان رژیم صهیونیستی هستند، فناوری‌های نوینی بوده است که خودشان ‌ایجاد کرده‌اند و بلای جان خودشان شده است.

جبلی همچنین درباره لزوم تولید برنامه‌هایی در صداوسیما با تمرکز بر به شماره افتادن نفس‌های رژیم صهیونیستی گفت: در بخش‌ها و حوزه‌های مختلف در صداوسیما و همکارانمان در حوزه سینما، اقداماتی انجام داده‌ایم اما در مقایسه با عظمت ‌این رویداد و این اتفاق تاریخی که ۷۵ سال است مردم منطقه با آن درگیر هستند قطعا اندک و کم است. تلاش می‌کنیم با همکاری گروه‌های مستندسازی، برنامه‌سازی و حتی گروه‌های تولیدی نمایشی در داخل فلسطین و غزه در همین شرایط جنگ کارهای فاخری اعم از مستند، برنامه‌های نمایشی و گونه‌های دیگر تولید کنیم. تلاش می‌کنیم در منطقه یک جریان رسانه‌ای تولید محتوا در ارتباط با موضوعات فلسطین اتفاق بیفتد. اما این به نظرم با وضعیت مطلوبی که باید داشته باشیم فاصله دارد.

رییس سازمان صداوسیما با اشاره به تحریف واقعیات توسط دشمن، در این خصوص توضیح داد: دشمن با برنامه‌هایی که در هالیوود و نتفلیکس می‌سازد عملا تلاش می‌کنند یک موضوع حق را به باطل تبدیل کند و واقعیت را در مقابل چشم جهانیان تحریف کند. وظیفه ما بسیار سنگین است. شاید توانایی‌های فنی ما با کشورهای غربی برابری نکند اما حرف حقی که ما، مردم فلسطین و مردم منطقه می‌زنند قطعا بر فناوری غلبه پیدا می‌کند؛ همانطور که در ماجرای اخیر طوفان الاقصی و ماجرای غزه می‌بینیم. باید ما و همکارانمان تلاش کنیم تا به حد مطلوبی که باید انجام بدهیم نزدیک شویم، چون هنوز نتوانسته‌ایم برای مخاطبان خود واقعیت را روشن کنیم.

وی خاطرنشان کرد: با ابزار فیلم و سریال‌سازی می‌توانیم ‌این منطق را به مردم منتقل کنیم که زوال اسرائیل نزدیک است. از همینجا از همه تهیه کنندگان، برنامه سازان و همکارانمان در داخل سازمان و چه مجموعه گسترده تهیه کنندگان تلویزیون و سینما درخواست و اعلام می‌کنم صداوسیما پذیرای طرح های آنها در زمینه تولید فیلم و سریال است. باید به سرعت عقب ماندگی خود را جبران کنیم. نباید روزی فرابرسد که شاهد آزادی فلسطین باشیم و ما به عنوان رسانه کاری در شان آن روز انجام نداده باشیم.

«ساعت به وقت قدس» به تهیه‌کنندگی و کارگردانی امیر تاجیک ساخته و پخش می‌شود.

منبع: ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 5 =

دکمه بازگشت به بالا