«همکارها» چگونه شکل گرفت/ اولویت همکاری با کارگردانان زن تئاتر

بازیگر و مشاور کارگردان نمایش «همکارها» یکی از موضوعات اصلی مدنظر این اثر نمایشی را جابه‌جایی جایگاه‌های انسانی ذکر کرد.

نمایش «همکارها» نوشته جان هاج این روزها با کارگردانی پریسا محمدی در سالن سمندریان تماشاخانه ایرانشهر روی صحنه است. این نمایش روایت آخرین روزهای نویسنده روس در زمان اتحاد جماهیر شوروی است که قصد دارد به مناسبت ۶۰ سالگی استالین برایش نمایشنامه بنویسد.

در این اثر نمایشی رامین سیاردشتی، محمدصادق ملک، وحید نفر، ریحانه سلامت، محمد نیازی، سحر واثق، مصطفی احدی، شهرام آذرمهر، آذین فهیمی، حمید ذوالجلالی باهوش، نگین بخشی‌پور، بهرام شادانفر، علیرضا امیریزگرد، مهران مرادی، سجاد شاه‌قلی، سوزان عمرانی، مهدی انصاریان، علی کرمانی، تانیا بیات، به عنوان بازیگر حضور دارند.

محمدصادق ملک بازیگر و مشاور کارگردان نمایش «همکارها»، درباره نحوه پیوستن خود به این اثر نمایشی، گفت: پیش از این ۲ تجربه همکاری با پریسا محمدی داشتم. بعد از مدت‌ها و بعد از آبان ۹۸ که فضای تئاتر به طور کلی دگرگون شد و سپس شیوع کرونا، حدود ۴ سال از تئاتر دور بودم. چند پیشنهاد تئاتری داشتم که برایم جذاب نبودند تا این‌که پریسا محمدی با من تماس گرفت و گفت که در حال تمرین کاری است که مشکلی در آن پیش آمده و نمی‌خواهد کار رها شود و به من پیشنهاد داد تا در کار حضور داشته باشم. متن و کارگردان خوب باعث شد تا ترغیب شوم به این نمایش بپیوندم.

«همکارها» چگونه شکل گرفت/ اولویت همکاری با کارگردانان زن تئاتر

وی یادآور شد: وارد گروه نمایش «همکارها» شدم و به عنوان بازیگر و مشاور کارگردان به عنوان بازوی اجرایی کار حضور پیدا کردم. در زمان حضورم چالش‌های متعددی در گروه داشتیم. تعدادی افراد اضافی در گروه حضور داشتند که مانع طی‌شدن روند خلاقانه در کار می‌شدند. با تعدیل فضای کار، روش رسیدن به خلاقیت را تغییر دادیم. با این‌که زمان کم بود و چالش‌های عجیب و غریبی داشتیم که فهمیدیم منبع‌شان درون‌گروهی است، به اجرا رسیدیم. وضعیت استقبال تماشاگران خیلی راضی کننده و خوب است و اجرای خوش‌ریتمی داریم.

ملک درباره نحوه حضور خود به عنوان بازیگر و مشاور کارگردان «همکارها»، توضیح داد: برای تک تک شخصیت‌های این نمایش فکر کردم و ایده گذاشتم. از دل نمایشنامه ویژگی سایر کاراکترها را هم کشف کردیم. چون مشاور کارگردان هم هستم همه نقش‌ها را بازی کردم تا برای هر کدام ایده‌هایی ارایه دهم.

این بازیگر تئاتر درباره موضوع مدنظر نمایش «همکارها»، تاکید کرد: در این نمایش جابه‌جایی در جایگاه کاراکترها اتفاق می‌افتد و در طول اجرا به ما می‌فهماند جا و جایگاه و محل استقرار شخصیت‌ها در جامعه عوض می‌شود. یکی از تم‌های نمایش جابه‌جایی جایگاه‌های انسانی است. در این نمایش به این موضوع پرداخته می‌شود که چگونه آدم‌ها می‌توانند تحت فشار، جایگاه‌های خود را از دست بدهند یا به‌دست بیاورند، تخریب کنند یا جایگاه‌های‌شان جابه‌جا شود.

«همکارها» چگونه شکل گرفت/ اولویت همکاری با کارگردانان زن تئاتر

این هنرمند تئاتر درباره اهمیت اجرای نمایش «همکارها»، متذکر شد: در فضایی زندگی می‌کنیم که مردم نوعی سیستم ارباب رعیتی را شکل داده‌اند و الان وقت معرفی چنین نمایشنامه‌ای است تا به آن‌ها بگوییم رفتارهایی که دارند در نقاط دیگر جهان رصد و تجربه شده و فجایعی را به همراه داشته است. مردم می‌توانند با درس گرفتن از تجربه و آنچه بر دیگران گذشته، از این نوع فرهنگ ارباب رعیتی دوری کنند.

ملک تصریح کرد: من تصمیم گرفتم بیش از پیش حقوق زنان را رعایت کنم و به عنوان بازیگر با کارگردان‌های زن تئاتر همکاری بیشتری داشته باشم زیرا می‌دانم برای کارگردان‌های زن موانعی ایجاد می‌شود که ناشی از تبعیض جنسیتی است. همچنین بعد از توقف ۴ ساله در فعالیت‌های تئاتری‌ام، دوست داشتم بار دیگر خود را محک بزنم و مواجهه با مخاطب می‌تواند چالش برانگیز و برایم انگیزه داشته باشد.

وی اظهار کرد: در این نمایش ایده‌های ناب، تلاش، معرفت، حسن نیت و زیبایی وجود دارد و نمایشی بسیار دیدنی است.

منبع: مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 − 11 =

دکمه بازگشت به بالا