ظرفیت مروجان زبان فارسی افزایش مییابد
مدیرکل دفتر تبلیغات و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: برای پاسداشت زبان فارسی دنبال افزایش ظرفیت مروجان زبان فارسی در همه سطوح شهرستان و استانها هستیم.
نشست خبری اولینجشنواره «قند پارسی» ظهر امروز شنبه ۳۰ دی توسط دفتر تبلیغات و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
عباس محمدیان مدیرکل دفتر تبلیغات و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ابتدای این نشست گفت: زبان فارسی، زبان مادری و ملی سرزمین کهن و پر تمدن ایران اسلامی است، تمدنی که نزدیک به دو قرن است بر مبنای هویت ملی کشور بوده و در ادوار گذشته و دوران نه چندان دور دستخوش تغییر و تحولات شده است.
وی افزود: امروز بر این باوریم که باید نسبت به آینده زبان فارسی ابراز نگرانی کنیم و مظلومیت زبان فارسی باید تبدیل به تیتر رسانههای جهان اسلام و کشور شود، چراکه در دو دهه اخیر پژوهشها حاکی از آن است که زبان فارسی در این جغرافیای کهن دستخوش تغییرات شده است.
مدیرکل دفتر تبلیغات و اطلاع رسانی وزارت ارشاد در ادامه با اشاره به اینکه زبان فارسی امروزه کمرنگ شده، گفت: در تمامی بخشها اعم از اقتصادی، سیاسی، اجتماعی از دوران گذشته تا کنون بر این باورند که زبان فارسی نمیتواند زبان معیار باشد و ما با این جشنواره میخواهیم به دهکده جهانی و دنیا متصل شویم چراکه ادله محکمی به فرهنگمان تزریق شده که باید از زبان فارسی دوری کنیم. با تاکید رهبر معظم انقلاب بر پاسداشت زبان فارسی، وزارت ارشاد احساس دغدغه کرده تا در این حوزه به طور جدی این عقب افتادی را جبران کند. طبیعتاً برای فرهنگسازی مجدد این زبان نیاز به همه سلایق در کشور هستیم که در تاریخ ثبت کنیم زبان فارسی میتواند معیار باشد و باید تلاشهای خود را بیشتر کنیم تا فرایندی که در گذشته سبب به وجود آمدن کمبود شده جبران شود.
محمدیان گفت: اولین همایش تخصصی ملی قند پارسی در اردیبهشت امسال فضا را آماده کرده و با برگزاری مراسم نشان این جشنواره تلاش کرده دغدغه مدیران را تغییر دهد و به یک الگوی واحد برسد. دبیرخانه این رویداد به طور جدی فعالیت دارد تا در افق کشورهای جهان اسلام با مروجان زبان فارسی برای پاسداشت آن گام بردارد. همایش جشنواره «قند پارسی» دوم بهمن ماه در تالار رودکی با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار میشود هدف از این همایش صیانت از زبان و ادبیات فارسی، ارتقا و نقش آن در عرصه رسانه هاست. امروز دو بازوی مهم این رویدادها رسانه و تبلیغات است. شناسایی پدیدآورندگان آثار ارزشمند با الگوی ایرانی اسلامی، ایجاد مشوقهای سالم و سازنده بین پژوهشگران برای ارتقای کیفیت و تقویت فرهنگ، تجلیل از فعالان و نوآوران حوزه زبان و ادبیات فارسی، معرفی الگوی مناسب برای ابزارآفرینی نوشتار زبان فارسی براساس فرهنگ ایرانی اسلامی از جمله اهداف این جشنواره است.
وی گفت: شعار این همایش شکوه، هویت ملی، تبلیغات است اصیل است. در این رویداد سعی کردیم دغدغههای فراموش شده را احیا کنیم و برای عرصه تبلیغات و رسانههای نوین از همه ظرفیتها استفاده کنیم و به عنوان مروجان زبان و ادبیات فارسی را در صدر اخبار دنبال کنیم. یکی از وظایف رسانهها توجه به برجسته سازی نمادهای وحدت بخش به عنوان کار ویژه است. در حوزه رسانههای برخط و یا چاپی، سر درب اصناف و غیره باید برجسته سازی نمادهای وحدت بخش دنبال شود چراکه باید در زمینه پاسداشت زبان فارسی دیده بان آن باشیم.
مدیرکل دفتر تبلیغات و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنانش گفت: ما بر این باوریم که ۳۲ سرباز ما یعنی حروف الفبا برای دفاع از هویت ایرانی استفاده میشود و ما باید خودمان الفبای مان را بنویسم و با تمدن کهنی که داریم در روند اجرای آن الفبای خود را از الفبای کهن استخراج کنیم. عناوین این جشنواره شامل سه بخش از جمله تبلیغات، اجتماعی و تجاری و فرهنگی با رویکرد نوآورانه دنبال میشود و در حال حاضر دو هزار و ۱۲۲ اثر به دبیرخانه این رویداد ارسال شده است. آثار این جشنواره مرتبط با فرهنگ فارسی زیبایی و خلاقیت آثار چاپی و طرحهای محیطی انتخاب شدند و تلاش کردیم در این فرایند پاسداشت زبان فارسی را دنبال کنیم.
وی گفت: درگذشته کوتاهیهایی در حوزه پاسداشت زبان فارسی شکل گرفته است برای مثال در المانهای شهری اما تا پایان سال همه المانهای خلاف زبان فارسی جمع میشود و در طرح دیده بان ملی زبان فارسی در تمام استانها دنبال میشود.
محمدیان در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر برگزاری کارگاههای آموزشی زبان فارسی به عنوان بخش جانبی این همایش افزود: با توجه به برنامههای دبیرخانه و به دلیل کمبود وقت اجرای برنامههای آموزشی را حذف کردیم اما نگاه مان این است که ظرفیت مروجان زبان فارسی را در تمام طول سال و در همه سطوح شهرستان و استان به منظور پاسداشت زبان فارسی افزایش دهیم.
منبع: مهر