معمار ایرانی برنده جایزه بین‌المللی طراحی داخلی شد

روناک روشن گیلوائی با پروژه «مطب دکتر جاویدی» برنده مدال طلا جایزه بین‌المللی طراحی داخلی (IID) ۲۰۲۳ در زمینه معماری و طراحی داخلی شد.
پروژه «مطب دندانپزشکی دکتر جاویدی» سال ۱۴۰۰ در رشت توسط روناک روشن گیلوائی اجرا شده است.
در توضیح طراحی داخلی پروژه آمده است: یک واحد تجاری به مساحت ۶۵ مترمربع در یک ساختمان پنج طبقه در شهر رشت است که دارای دو اتاق و یک اتاق نشیمن با سرویس بهداشتی و آشپزخانه کوچک است.  ترکیب رنگ‌ها باعث ایجاد سکونت، رشد و احساسات درونی در انسان می‌شود. کاری که در برخورد اولیه با این پروژه به عنوان رکن اصلی قرار داده‌ شده است. با در نظر گرفتن اولویت‌بندی کاربر در این فضا، مشخصه‌ای ماندگار و در عین حال ایستا شکل می‌گیرد، ویژگی که در آن دیده نمی‌شود.
یکی از مهمترین چالش‌های تیم طراحی، موانع پوسته داخلی فضا بود که با ستون‌های ۴۰*۴۰ و ابعاد مشابه در طراحی این گونه کاربری‌ها با مقوله درمانی شکل گرفته است. جدای از اینکه باید تجهیزات تخصصی ایجاد شود، گردش با توجه به استفاده و در نظر گرفتن سایر کاربرانی که اغلب بین ۱۵ تا ۲۵ سال سن دارند در این پروژه بسیار مهم است.
فضای نشیمن را به سه قسمت تقسیم شده است، دو قسمت برای بازدیدکنندگان و یک قسمت برای پذیرایی و میز پذیرایی.  با توجه به فرم و مبلمان اولیه، یک پوسته فرم کاربردی که شامل ستون‌ها ، ستون و در فضای نشیمن به همراه چند صندلی تکی در فضا طراحی شده است که به کاربران حق انتخاب برای نشستن در فضای مجزا را می‌دهد. درب اتاق‌ها بدون فرم برای حفظ یکپارچگی انتخاب و اجرا شده است. یکی از اتاق‌ها مستر بود که با نصب تجهیزات دندانپزشکی ویونیت به همراه فضای کار تبدیل به اتاق معاینه پزشک شد. اتاق دیگر با اضافه شدن تجهیزات، یونیت‌های دندانپزشکی و داشتن کمدهای بیشتر فضای درمان اصلی را تشکیل می‌دهد.
پالت رنگ پرانرژی طرح شامل رنگ‌های آبی و قرمز به همراه ترکیب خنثی خاکستری با میزان روشنایی مناسب پخش شده در تمامی فضاها در نظر گرفته شده است. پالت رنگ با توجه به میزان روشنایی و با توجه به کاربرد هر رنگ استفاده شد تا ما را به ویژگی‌های مورد نظر برساند. دیوارهای خاکستری با پوست آبی روی آنها به همراه نقاط نشیمن و قسمتی از فرم که با رنگ قرمز مشخص شده است که نه تنها فضای نشیمن را پویا می کند، بلکه با این همراهی در فرم، به ایستایی نیز اشاره دارد. بازی رنگ‌ها در اتاق‌ها تمدید شده و تمام مبلمان را پوشانده است و در نهایت قرار دادن کاربر در یک محیط  درمانی متفاوت از آنچه که تجربه کرده است.»
روناک روشن گیوائی سال ۱۳۹۳ استودیو معماری روشن را تأسیس کرد. گروه معماری روشن ایده‌های خود را بر اساس نیازهای مشتری، برنامه‌های کاربردی ساختمان و اثرات زیست‌محیطی طراحی می‌کند. او می‌کوشد با استفاده از تلفیق قابلیت‌های طراحی دیجیتال و روش‌های تولید بومی در ایران به الگوهای هوشمند و جدید در طراحی دست یابد.
منبع: صبا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نه + دوازده =

دکمه بازگشت به بالا