بهارانه هنرهای تجسمی با محوریت طبیعت/مجسمه حکیم نظامی به ونک رسید

در هفته پایانی سال ۱۴۰۲، موزه هنرهای معاصر تهران، خانه هنرمندان ایران و برخی گالری‌ها، نمایشگاه‌های هنرهای تجسمی خود را با محوریت بهار و طبیعت آغاز کرده‌اند.

هنرهای تجسمی یکی از عرصه‌های هنری در کشورمان است که نسبت به دیگر هنرها امکان بروز و واکنش سریع به اتفاق‌ها را دارد اما عموماً نسبت به دیگر هنرها همچون سینما و موسیقی، مهجور واقع می‌شود. در گزارش پیش‌رو درصدد هستیم تا گوشه‌ای از این مهجور بودن را جبران کنیم. هرچند جمعه‌ها روز تعطیل محسوب می‌شود اما در این روز، نمایشگاه‌های هنرهای تجسمی آغاز به کار می‌کنند و هنرمندان تجسمی اعم از نقاشان، مجسمه‌‎سازان، عکاسان، تصویرسازان، گرافیست‌ها، خوشنویسان و … تلاش‌ها و فعالیت‌های اخیر خود را در قالب یک نمایشگاه هنری به منصه ظهور می‌گذارند.

«آدینه» روز نانوشته آغازین بر نمایشگاه‌های هنری است و البته که به دلیل تعطیل بودن اکثر مشاغل، فرصتی مغتنم برای تماشای این آثار هنری توسط اقشار مختلف مردم را فراهم می‌کند. بر این اساس، در سلسله گزارش‌های «هنرهای تجسمی در هفته‌ای که گذشت» نگاهی به اتفاقات هنرهای تجسمی هفته و همچنین برخی نمایشگاه‌ها و رویدادهای هفته خواهیم داشت.

هفته‌ای که گذشت به عنوان آخرین هفته کاری در سال ۱۴۰۲ به شمار می‌رفت که فعالیت‌ها را تحت تأثیر قرار می‌داد اما با وجود این، رویدادها و نمایشگاه‌های تجسمی نیز برپا شدند که شاید مهمترین آنها، نمایشگاه بهارانه موزه هنرهای معاصر تهران باشد.

بهارانه موزه هنرهای معاصر برای نوروز

نمایشگاه جدید موزه هنرهای معاصر تهران با عنوان «بر فراز دشت» که به کیوریتوری مسیحا ربیعی و متشکل از آثار منتخب هنرمندان ایرانی و خارجی از گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران است، عصر شنبه ۱۹ اسفند ماه در محل موزه افتتاح شد.

نمایشگاه «بر فراز دشت» متشکل از ۷۰ اثر برجسته از نقاشان بزرگ خارجی و ایرانی گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران از جمله آثاری از کلود مونه، کامی پیسارو، ژان دافی، دیوید هاکنی، لودویک پیت، سهراب سپهری، ابوالقاسم سعیدی، پرویز کلانتری، جلال شباهنگی، حسین محجوبی، فریده لاشایی، میرعبدالرضا دریابیگی، محمود جوادی‌پور، ناصر عصار، علی آذرگین، محمد رادوند، داوود امدادیان، علی گلستانه، منوچهر نیازی، علیمحمد حیدریان، رضا شهابی، محسن سهیلی، علی اکبر یاسمی و … است که تا ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ برای بازدید علاقه‌مندان برقرار خواهد بود.

از ٧٢ اثری که در نمایشگاه روی دیوار موزه هنرهای معاصر تهران رفته، ۶۴ اثر ایرانی از ١٨ هنرمند ایرانی و ۸ اثر خارجی از ۷ هنرمند خارجی است.

اعلام برگزیدگان جشنواره عکس و گرافیک «مدرسه»

جشنواره‌های هنری «مدرسه» عصر شنبه ۱۹ اسفند با معرفی برگزیدگان در رشته‌های مختلف به کار خود پایان داد.

در بخش عکس و گرافیک جشنواره که شامل پوستر، لوگو، نقاشی دیجیتال، عکاسی داستانی، عکاسی طبیعت، عکاسی تبلیغاتی و عکاسی معماری بود، برگزیدگان معرفی شدند. در هر بخش برگزیدگان متوسطه اول، متوسطه دوم و هنرستان جداگانه مورد تقدیر قرار گرفتند و نفر اول تندیس نفر برگزیده و نفر دوم لوح تقدیر را دریافت کرد.

برگزیدگان متوسطه اول:

پانیذ نیاکان، حسین کریمی، بیتا خجسته، فاطمه سعیدی، اسرا نوری، زینب اکبری، حمیدرضا خوش گفتار، رادین شیخ الاسلامی، مهدیه زینی، سارینا بختیاری، نازنین فاطمه اکبری پور، مهربان کریمی ترشیزی، حانیه سادات هاشمی، ریحانه علی اکبر زاده، مهشید قاسمی کهریزسنگی، ثنا علیزاده، محدثه سجادیان، تسنیم موسوی، فاطمه سادات قربانی، محیا گودرزی، الهه محمدی، یگانه جهانگیری، عسل صفدری، غزاله گوهری، علی امیری نژاد، محمد سبحان بخشی پور، روژان میری، مهتا قهرمانی فر و آیلین یعقوبی.

برگزیدگان متوسطه دوم:

سورن شاهوردی پور، محمدرضا صدیق کوهی، فاطمه بابایی، فرزانه عبدی، ابوالفضل نجفی، عرفان افشاری، نیکا زردویان، سروش شاکری، علیرضا فاضلی شورکی، سیدمحمد هادی فتاحی، امیرحسین خیری، سیدمحمدیونس میرفاطمی، محمدمهدی شامحمدی، محمدمسلم دانش زاده مؤمن، زهرا باغبانی، نیما رفیعی سربیژن، شیوا سادات رضوی، امیرحسین اسفندیارپور، باران مردوخ روحانی، مهرناز وفایی، غزل عطاری، علی بنی ادم، محمدرسول حاتم آبادی، حدیث پایدار، فاطمه سادات مدنی، محمدرضا عبداللهی، دلنیا مرادی، محمد عادلی فر، یکتا بیرانوند، محمدمهدی شورودی، حمیدرضا محمدی، غزل عطاری، امیرعلی طالعی، شینا حسینی و یگانه خدایی.

رونمایی از مجسمه حکیم نظامی در میدان ونک

در هفته‌ای که گذشت، مراسم رونمایی از مجسمه حکیم نظامی با حضور نادر قشقایی هنرمند مجسمه‌ساز که این مجسمه را ساخته است و جمعی از مدیران شهرداری تهران و مسؤولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، همزمان با روز بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی در ضلع شمالی میدان ونک تهران برگزار شد.

بهارانه هنرهای تجسمی با محوریت طبیعت/مجسمه حکیم نظامی به ونک رسید

مجسمه حکیم نظامی گنجوی به منظور زنده نگه داشتن یاد بزرگان و اعتلای جایگاه فرهنگ در میدان ونک تهران جانمایی شده است.

اعلام جزئیات طرح «با فردا» صندوق اعتباری هنر

سید مجید پوراحمدی مدیرعامل صندوق اعتباری هنر در نشست خبری خود گفت: در صندوق اعتباری هنر طی یکی ۲ سال گذشته تمام تلاش خود را انجام دادیم تا بتوانیم مسیر امیدبخشی را در حوزه عدالت فرهنگی، توزیع منابع و شفافیت طی کنیم. برای اولین‌بار در تاریخ تشکیل صندوق اعتباری هنر توانستیم گزارش مطلوبی از حسابرس قانونی دریافت کنیم. شرایطی که خوشبختانه موجب قدردانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم شد. این در حوزه مدیریتی بخش اقتصادی اتفاق بسیار مطلوبی است. شرایطی که هم در صندوق و هم در مجموعه وزارت ارشاد بی‌نظیر بود و مسیری که نشان‌دهنده قانونمندی و شفاف‌سازی است. ما در تلاش هستیم تا در حوزه ارائه آمار فعالیت‌هایی را برای شفاف‌سازی انجام دهیم که به‌زودی محقق می‌شود. البته در حوزه «آموزش، تبیین و توسعه مدیریت خدمات صندوق» موضوع «طرح کارگاه‌های انسانی» مورد توجه است. در این بخش «شرکت در کارگروه‌های انسانی»، «به‌روزرسانی و یکسان‌سازی اطلاعات»، «تبادل تجارت با رفع ابهامات» از اولویت‌های ما است.

وی بیان کرد: در سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۰ هزار نفر به صندوق اضافه شدند که با این میزان، حدود ۶۰ هزار نفر تعداد بیمه‌شدگان ما هستند. ما نزدیک ۱۶۳ میلیارد تومان هم تسهیلات پرداخت کردیم. در کنار تجلیل از هنرمندان پیشکسوت استان‌ها طراحی طرحی با نام «با فردا» را انجام دادیم که هدف این طرح تجلیل از هنرمندان چوان و بااستعداد و نخبه استان‌ها و شهرهای مختلف کشور است. به‌واسطه این طرح دنبال این هستیم که علاوه بر تجلیل و زمینه‌های شناساندن این هنرمندان در سطح ملی، بتوانند از امکانات بیشتری برخوردار باشند.

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر درباره موضوع پرداخت عیدی به اعضای صندوق اعتباری هنر همچون گذشته و همچنین نحوه حمایت از اعضای صندوق بعد از ایام بازنشستگی، گفت: آن مبلغی که چندی پیش در ایام منتهی به عید به هنرمندان پرداخت شد، یک مرحله از پرداخت‌های روزهای کرونا بود که یکی از بخش‌های این واریزی مصادف با تعطیلات نوروزی شد و عده‌ای از اصحاب فرهنگ و هنر تصور کردند که این مبلغ در قالب عیدی به هنرمندان پرداخت شده است. با این توضیح ما امسال عنوانی به نام «عیدی» نداریم و آنچه پرداخت شد مرتبط با کمک‌های کرونا بود، البته در صدد برنامه‌ریزی هستیم که در صورت افزایش منابع مالی و درآمدی صندوق بتوانیم حمایت‌هایی این‌چنینی را از محل اعتبارات صندوق انجام دهیم که امیدوارم بتوانیم در این زمینه به توفیقاتی دست پیدا کنیم. البته ما امیدواریم در حوزه بیمه بیکاری اصحاب فرهنگ و هنر که دربرگیرنده ایرادات قانونی هم هست به نتایج مثبتی در حوزه بازنشستگان صندوق و ماجراهای مرتبط با آن برسیم.

اولین المپیاد ملی آموزش هنر کلید می‌خورد

نشست خبری اولین المپیاد ملی آموزش هنر در دفتر برنامه ریزی و آموزش‌های هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

محمدحسین اسماعیلی مدیرکل دفتر برنامه ریزی و آموزش‌های هنری در این نشست گفت: در کشور ما نیز المپیادها جایگاه ویژه ای دارند و استعدادهای درخشانی در این المپیادها شناسایی می‌شوند. در حوزه هنر در رشته‌های مختلف رویدادهایی داریم ولی به شکل خاص تا به امروز المپیاد ملی هنر نداشته ایم و برای اولین بار این المپیاد برگزار می‌شود. در المپیادها استعدادهای درخشان در رشته‌های تخصصی هنر شناسایی می‌شوند و در برنامه‌های نهادهای مرتبط مورد توجه قرار می‌گیرند. گرچه المپیادهای هنری هنوز به آن شکل که باید جانیفتاده و جایگاه خود را به دست نیاورده ولی امیدواریم این المپیاد بتواند دستاوردهای ارزشمندی داشته باشد. تاکنون در حوزه هنر در رشته‌های مختلف رویدادهایی همچون جشنواره، مسابقه، نمایشگاه و … داشته ایم ولی به شکل خاص تا به امروز المپیاد هنر برگزار نشده است و این رویداد نخستین بار است که با همت معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می‌شود.

وجه تمایز بارز این المپیاد با سایر رویدادهای هنری این است که شرکت کنندگان در قالب تیم‌های آموزشگاهی یا هنرستانی در رقابت‌ها شرکت می‌کنند و این المپیاد در سه سطح آموزشگاهی، استانی و ملی برگزار می‌شود. هریک از این مراکز آموزش هنر که در نخستین دوره المپیاد شامل آموزشگاه‌های آزاد هنری و هنرستان‌های هنرهای زیبا می‌شود در رشته‌های تعیین شده تیم‌هایی را معرفی می‌کنند که براساس شاخص‌های اعلام شده، تیم‌ها ابتدا در آموزشگاه یا هنرستان به رقابت پرداخته و آثار آنها داوری می‌شود و به مرحله استانی راه می‌یابند.

آثار راه یافته به مرحله استانی توسط داوران استانی ارزیابی شده و برگزیدگان آنها به سطح ملی راه می‌یابند. در این مرحله آثار برگزیده رشته‌های موسیقی و نمایش اجرای زنده خواهند داشت و آثار سایر رشته‌ها در فضای نمایشگاهی به نمایش عمومی گذاشته و داوری خواهند شد که تیم قهرمان هر رشته از بین برگزیدگان نهایی انتخاب و موفق به دریافت جام قهرمانی می‌شوند.

آغاز نمایشگاه‌های هنری در آدینه

روزهای پایانی سال ۱۴۰۲ به دلیل همزمانی با ماه مبارک رمضان، اکثر گالری‌ها تعطیل هستند اما روزهای ابتدایی سال جدید برای گالری‌ها رونق محسوب می‌شود و برخی از آنها در روزهای آینده نمایشگاه‌های خود را آغاز می‌کنند. غیر از آن، نمایشگاه گروهی «برای نوروز» به انتخاب فریدون آو در گالری سو، نمایشگاه گروهی «مثبت، منفی پنجاه» در گالری گویه، نمایشگاه نقاشی «رزم و بزم» در گالری آواد، نمایشگاه گروهی نقاشی در گالری استخر با عنوان «چیزی بهتر»، از جمله نمایشگاه‌هایی است که جمعه ۲۵ اسفند ماه افتتاح خواهند شد و تا سال آینده برقرار خواهند بود.

همچنین، نمایشگاه محیطی عکس «تماشای روی ماه» در استقبال از فرا رسیدن بهار قرآن و بهار طبیعت در گالری محیطی خانه هنرمندان ایران با عکس‌های لیلا ابراهیمی در محوطه پارک و خانه هنرمندان ایران تا ۲۰ فروردین ۱۴۰۳ برای بازدید برپاست. این نمایشگاه مروری تصویری و انتخابی از فریم‌های متعدد و خاطره شده از شب‌های ماه رمضان و شب‌های قدر برپا شده در محوطه بیرونی خانه هنرمندان ایران، طی سال‌های متوالی و مختلف دهه ۹۰ خورشیدی است.

نمایشگاه «نوروزنگار» که حال و هوای نوروزی دارد نیز تا شنبه ۱۸ فروردین ماه ۱۴۰۳ در نگارخانه لاله برپاست.

منبع: مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 − یازده =

دکمه بازگشت به بالا