وضعیت پریشان موسیقی از زبان عبدالحسین مختاباد

سیدعبدالحسین مختاباد آهنگساز و خواننده با اشاره به وضعیت حال حاضر موسیقی گفت: وضعیت موسیقی پریشان و درهم است؛سند ملی موسیقی تصویب شد اما کسی از مفاد آن اطلاعی ندارد. سند نباید مانند نامه محرمانه باشد؛ باید قبل از اینکه تصویب می‌شد به دست موسیقی‌دان‌ها می‌رسید.
عبدالحسین مختاباد آهنگساز و خواننده که در نخستین اجرای ارکستر ملی ایران در سال جدید، این گروه را همراهی می‌کند با اشاره به قطعات اجرایی در این کنسرت گفت: امشب و فردا ساعت 21:30 در تالار وحدت «درهگذارت» را اجرا خواهیم کرد که بنده به عنوان خواننده در این گروه حضور خواهم داشت. قطعات استاد روح الله خالقی و چند قطعه از آثار قدیمی و جدید بنده اجرا خواهد شد. شبانگاهان، تمنای وصال، نقش خیال، فریاد بی قراری، شکوه و تعدادی قطعه بی کلام بخشی از قطعات اجرایی خواهد بود.این آهنگساز درباره وضعیت حال حاضر موسیقی ایران گفت: وضعیت موسیقی پریشان و درهم است. سند ملی موسیقی تصویب شد اما کسی از مفاد آن اطلاعی ندارد. سند نباید مانند نامه محرمانه باشد؛ باید قبل از اینکه تصویب می‌شد به دست موسیقی‌دان ها می‌رسید تا نسبت به موضوعات آن می‌توانستند بحث و اظهار نظر کنند و بعد از درون جامعه موسیقی در مسیرهای بالاتر قرار می‌گرفت. موسیقی نیازی به سند ندارد؛ موسیقی نیازمند موسیقی‌دان حرفه‌ای است. موسیقی‌دان حرفه‌ای هم حمایت لازم دارد. وی ادامه داد: بیش از چهل سال از انقلاب اسلامی گذشته اما هنوز نتوانستند چند سالن مخصوص موسیقی بسازند. تالار وحدت در حال حاضر یک سانس مختص بچه‌های تئاتر دارد و سانس بعدی برای گروه موسیقی است. هنر بخش‌نامه نمی‌خواهد؛ راه خود را می‌رود.
وی افزود: بسیاری از آهنگسازان که در حال حاضر خانه نشین شدند و متاسفانه فرصت اجرا ندارند. هزینه‌های ضبط بالا رفته و این فضایی که در جامعه حاکم شده معلوم نیست چه کسی آهنگساز است و چه کسی خواننده. طبیعی است با این اتفاقاتی که برای موسیقی در حال رخ دادن است قشر تحصیل کرده فراری شده و خانه نشین می‌شوند. بخش های دولتی در موسیقی که به شکلی تعطیل هستند دربخش خصوصی هم تهیه‌کنندگان تنها جنبه‌های مارکتنیگ را نگاه می‌کنند و برایشان مهم نیست اثر تاثیر گذار و صحیح باشد. هنر درست نیاز به حمایت درست هم دارد. متاسفانه حمایت‌ها از بین رفته و این درخت درحال خشک شدن است.

تمنای وصال چطور شکل گرفت؟

مختاباد با اشاره به شکل گرفتن قطعه تمنای وصال یادآور شد: از ساخت قطعه تمنای وصال 40 سال می‌گذرد. این قطعه را زمانی که سرباز بودم از روی شهر خواب گران اقبال لاهوری ساختم اما بعدها زمانی که شعر شیخ بهایی را دیدم متوجه شدم این ملودی و کلام چفت وبست خوبی با یکدیگر دارند. این قطعه به عنوان اولین آلبوم من ساخته شد. امشب هم این قطعه را با ارکستر ملی اجرا خواهیم کرد. کسی که اثر هنری را خلق می‌کند بعدها شنونده اثر خود می‌شود و مالک اثر نیست.
منبع: فارس

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یازده − 11 =

دکمه بازگشت به بالا