چگونه شیطان را فلج کنیم؟

مروری بر عملکرد حزب شیطان در کربلا

استاد حوزه‌های علمیه ایران و عراق گفت: گاهی شیطان با هیات همراه و به صورت گروهی انسان را فریب می‌دهد و تنها راه مقابله با آن پناه بردن به یاد خداست که شیطان را فلج می‌کند.

حجت الاسلام محمدمهدی زارعی گلپایگانی با اشاره به گمراه شدن سپاهیان شمر و عمر سعد در کربلا از سوی شیطان به آیه ۲۰۱ سوره اعراف استناد کرد و گفت: قرآن می فرماید شیطان با قدرت بسیار به سراغ انسان می آید تا او را از راه به در کند و در مقابل این قدرت نمایی شیطان یک راه حل وجود دارد که شیطان را فلج می کند و آن راه حل، پناه بردن به یاد خداست.

وی افزود: وقتی یاد خدا در انسان زنده شود، شیطان فلج می شود و هدف شیطان این است که چراغ یاد خدا را در وجود انسان خاموش کند که در آن صورت انسان حتی روبروی امام زمان(عج) خود می ایستد و شیطان در کربلا به گونه ای انسان ها را مسخ کرد که تهاجم کنندگان به سیدالشهدا(ع) تمام پیش بینی های پیامبر(ص) و حضرت علی(ع) را درباره جایگاه آن حضرت فراموش کردند.

استاد مدرسه امام خمینی (ره) در نجف اشرف ادامه داد: امام حسین(ع) روز عاشورا در مقابل گروهی قرار گرفتند که از جایگاه آن حضرت در نزد پیامبر(ص) خبر داشتند و امام به آنها فرمود که غفلت، آن ها را به سرگرمی های پوچ دنیا مشغول کرده است.

وی با بیان نظرات مفسران درباره واژه «طائف» در آیه موردنظر گفت: برخی معتقدند طائف به معنای طواف کننده است و شیطان آنقدر به دور انسان می چرخد تا او را فریب دهد و اگر اراده، توکل و منطق انسان، ضعیف باشد، فریب شیطان را می خورد.

این استاد حوزه افزود: برخی نیز می گویند «طائف من الشیطان» یعنی شیطان با هیات همراه به سراغ انسان می آید و هیات همراه او شامل متخصص بیهوشی و امور اجتماعی است. متخصص بیهوشی شیطان تلاش می کند تا هوش از سر انسان ببرد و گاهی که انسان قبل از گناه به فکر آبروی خود می افتد، شیطان از مشاور امور اجتماعی خود می خواهد تا به او تلقین کند که افراد بسیاری این کار را کردند و آبروی آن ها نرفت.

وی اضافه کرد: هرگاه که انسان می خواهد از خدا بترسد و از گناه دوری کند، مشاور امور دینی شیطان به انسان می گوید «خدا ارحم الراحمین است» و شیطان یک سخنرانی مفصل درباره مهربانی های خدا می کند تا انسان به ورطه گناه بیافتد و شیطان اینگونه به صورت دسته جمعی و طائفه ای به انسان حمله می کند.

زارعی گلپایگانی همچنین با اشاره به آیه ۹۱ سوره مائده گفت: یکی از اهداف شیطان این است که انسان را از یاد خدا باز دارد. در واقع یاد خدا، خط قرمز شیطان است و لذا سعی می کند چراغ ذکر الهی را در دل انسان خاموش کند و یاد خدا، سپر مقابله با شیطان است.

وی آرامش را به عنوان یکی از ویژگی های یاد خدا بر اساس آیه ۲۸ سوره رعد برشمرد و گفت: شیطان با آرامش دل انسان مشکل دارد. چون تمام گناهان در ظرف اضطراب جا می گیرد. جنس بهشت نیز از جنس آرامش است و جنس جهنم، اضطراب است. وقتی انسان اضطراب و دلهره داشته باشد، راحت تر در دام شیطان گرفتار می شود ولی کسی که آرامش داشته باشد، اینگونه نیست.

این استاد حوزه افزود: اگر در برخی خانواده ها مشکلاتی وجود دارد، به دلیل آن است که زن و مرد در خانواده آرامش ندارند. آرامش، دل انسان را از بسیاری از آفت ها دور می کند و اضطراب انسان را به گناه می کشاند.

وی با اشاره به آیه ۲۲ سوره زمر گفت: اگر یاد خدا در انسان نباشد، به مرور زمان، قساوت دلش را فرا می گیرد و یاد خداست که قساوت را از بین می برد. لذا کسی که از صبح یاد خدا را در دل دارد، نمی تواند بی عاطفه باشد.

 حجت الاسلام محمدمهدی زارعی گلپایگانی، استاد حوزه نجف

زارعی گلپایگانی به آیه ۲۱ سوره احزاب نیز استناد کرد و گفت: بهترین هدیه خدا به انسان، پیامبر است ولی شرط بهره مندی از پیامبر این است که زیاد به یاد خدا باشد. کسی که از یاد خدا غافل باشد، نمی تواند پیامبر را الگوی خود قرار دهد و پیش نیاز شخصیتی انسان برای الگو قرار دادن پیامبر این است که به خدا و قیامت امید دارد و خدا را یاد می کند.

وی افزود: شیطان می داند اگر به باد خدا باشیم، به سیدالشهدا توجه می کنیم و از عاشورا درس می گیریم. در غیر اینصورت ماه محرم و عزاداری نیز به یک سرگرمی تبدیل می شود درحالی که یاد خدا ظرف دل انسان را وسعت می بخشد و از امام حسین(ع) استفاده می کند.

این استاد حوزه آیه ۱۵۲ سوره بقره را تلاوت کرد و گفت: یاد خدا انسان را عزیز می کند. این که آیه می فرماید خدا را یاد کنید تا خدا هم شما را یاد کند، منظور این نیست که خدا از ما غافل است. بلکه منظور آن است که لطف او شامل حال ما می شود و آنچه خوبی است، نصیب یادکننده می شود. خدا به حضرت موسی فرمود «من همنشین کسی هستم که مرا یاد کند» و لذا شیطان دوست ندارد به یاد خدا باشیم.

وی اضافه کرد: یاد خدا انسان را از پوچی و سردرگمی نجات می دهد و در آیه ۱۹۱ سوره آل عمران می خوانیم که صاحبان عقل و فکر (اولوا الالباب) کسانی محسوب می شوند که در حالت های مختلف به یاد خدا هستند و کسی که به یاد خدا باشد، به آفرینش انسان و راز خلقت فکر خواهد کرد و گرنه در هوس های خود غرق خواهد شد. کسی که به یاد خدا نیست، در اولین مشکل و بن بست، به زمین و زمان دشنام می دهد. لذا پوچ گرایی های اخیر دستاورد شیطان است که می خواهد زندگی پوچی داشته باشیم.

منبع: ایلنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده − 4 =

دکمه بازگشت به بالا