گزارش محرمانه ساواک از یک محفل نیمه خصوصی در «خون آورد»
کتاب «خون آورد» اثری خاص و متفاوت که در سال ۱۴۰۲ توسط نشر انقلاب اسلامی منتشر گردیده است. این کتاب در واقع گزارش محرمانه ساواک از یک محفل نیمه خصوصی است که اکنون این گزارش به شکل یک اثر زیبا به چاپ رسیده است.
این محفل در منزل آقای تحریریان در ۲۰ دی سال ۱۳۵۵ مصادف با تاسوعای حسینی برقرار شده است و شرکت کنندگان این جلسه برخی از بازرگانان متدین و چند فرد صاحب نام انقلابی همچون استاد مرتضی مطهری، استاد مفتح، استاد علی شریعتی و آیت الله خامنه ای هستند.
ساواک به شکل جدی این جلسه را تحت نظر داشته و با توجه به مباحث مطرح شده در این محفل توصیه نموده محدودیت و نظارت بیشتری بر روی این محافل اعمال گردد چرا که باعث آگاهی نسل جدید و گرایش آنان به اندیشه های انقلابی می شود.
در این جلسه ابتدا آیت الله خامنه ای تفسیر و تحلیل خود از حرکت انقلابی امام حسین (ع) را به شکل مبسوط توضیح می دهند، سپس استاد مطهری در سخنی مجمل پیرامون مفهوم قیام ایراد سخن کرده و در انتها نیز دکتر شریعتی با بیان جذاب و ادیبانه خود از منظری تازه به کلمه ثوره (انقلاب) نظر داشته و تحلیل خود را بیان می کند. مطالعه این اثر مختصر برای درک نگاه انقلابیون نسبت به حماسه عاشورا و نحوه بهره گیری از این واقعه تاریخی برای بیدار کردن جامعه و توسعه مفاهیم آن به عصر مدرن، حائز اهمیت است.
در ادامه برشی از این کتاب را میخوانید:
مهمترین خصوصیت از خصوصیات جامعهی جاهلی، عدم وجود همان خصوصیتی است که برای جامعهی مقابل جامعه ی جاهلی به عنوان یک نام و به عنوان یک شعار ذکر شده جامعهی توحیدی خصوصیت جامعهی جاهلی این است که در آن توحید نیست در آن عبادت و پرستش و عبودیت – عبودیت، تعبیر بهتری است که در فارسی به جای عبادت استعمال بشود و از پرستش و مانند اینها بهتر است برای خدای یکتا نیست؛ عبودیت برای خدایان است؛ یا خدایان بتی به شکل بت چوبی و سنگی و فلزی و غیره و یا خدایان جان دار که خدایان بیجان هم سمبلهای خدایان جاندار هستند؛ خدای بیجان رمز خدای جان دار است. پس در جامعه ی جاهلی توحید وجود ندارد در جامعهی جاهلی ارباب متفرقون بر مردم حکمروایی میکنند.
منبع: ایسکا