انتظارات هنرمندان از دولت ۱۴| وحید اسداللهی: در دولت‌ها کاری برای موسیقی اقوام انجام نشده است

وحید اسداللهی موسیقی‌دان ایرانی معتقد است: « وضعیت نوازنده‌های اقوام مناسب نیست؛ به بنده که دکتری هنری دارم ماهی دو میلیون تومان پرداخت می‌کنند.»
موسیقی اقوام بخش مهمی از فرهنگ شهرهای مختلف ایران است که روز به روز توجه به آن کمرنگ‌تر می‌شود. با ورود موسیقی‌های پر سر و صدا و هیجان انگیز گوش موسیقایی مردم در حال تغییر است که این اتفاق برای موسیقی ایرانی زنگ خطر است.در ادامه گزارش‌های انتظارات هنرمندان از دولت چهاردهم با هنرمند پیشکسوت موسیقی اقوام به گفت‌وگو پرداختیم.

 

رها شدگی موسیقی پاپ

وحید اسداللهی نوازنده و موسیقی‌دان ایرانی با اشاره به مهمترین اقدامات دولت چهاردهم در عرصه موسیقی، اظهار کرد: اولین کاری که در عرصه موسیقی باید انجام دهند، پرداختن به وضعیت مجوزهاست؛ در این بخش باید موانع برطرف شود. هرچقدر مانع بیشتر باشد موسیقی نواحی بیشتر با مشکل مواجه می‌شود. به طور مثال موسیقی آذربایجانی با حرکات موزون شناخته می‌شود و نمی‌توان این بخش را از آن جدا کرد.وی افزود: زمان آقای خاتمی خواستند موسیقی را آزاد کنند اما تنها برای موسیقی پاپ این اتفاق افتاد و از حمایت‌کردن به سمت رها شدگی این نوع موسیقی حرکت کرد. حمایت کردن با آزاد گذاشتن متفاوت است. ما توقع داریم از ما حمایت کنند در کنار آن چهارچوبی برای موسیقی فولکور تعریف کنند تا نوازندگان سنتی برای اجراهای خود اذیت نشوند.

 

مسئولین از شعارها دوری کنند

این نوازنده خاطرنشان کرد: موسیقی سنتی همان موسیقی اقوام است. نوعی موسیقی وارد شده که می‌گویند موسیقی ایرانی است که در هنرستان‌ها هم همان تدریس می‌شود. به موسیقی اقوام باید امکانات داده شود تا هویت اصلی آن حفظ شود تا از این وضعیت خارج شود. مسئولین در تمام ادوار تنها شعار دادند.اسداللهی با اشاره به عدم توجه به نوازندگان اقوام گفت: بنده به عنوان نوازنده از آخرین کنسرتم بیکار هستم؛ مگر چه کاری به جز موسیقی دارم تا انجام دهم؟ موسیقی اقوام تنها از خود مایه میگذارد. برای مجوز کسانی که اسپانسر ندارند باید دوندگی زیادی داشته باشند تا سالنی بگیرند که در انتها هم شاید در اولویت قرار نگیرند. بنده ۵۰ سال در موسیقی فعالیت دارم اما آن فردی که اسپانسر دارد کارش از من جلوتر است. امیدوارم کاری انجام شود تا موسیقی اقوام از این شرایط خارج شود. در ۱۰۰ سال گذشته به موسیقی اقوام توجه نشده است.

موسیقی اقوام شاد است

وی ادامه داد: سندملی موسیقی به نظر می‌رسد کاری شعاری انجام دهد؛ تنها نوشته روی کاغذ است. اگر می‌خواهیم ببینیم این سند ضمانت اجرایی دارد یا نه باید ببینیم به موسیقی‌دان‌ها توجه می‌شود یا نه. در حال حاضر به بنده که دکتری هنری دارم ماهی دو میلیون تومان می‌دهند، به نظر شما این توجه به موسیقی اقوام می‌شود؟ زمانی که ما با چشممان حمایت را ببینیم می‌توان گفت سند مرجعیت دارد. خداروشکر حداقل مردم هوای ما را دارند.این موسیقی‌دان در ادامه یادآور شد: مردم موسیقی شاد می‌خواهند؛ اما مانع برای آن زیاد است. من دولت‌ها را با هم مقایسه نمی‌کنم اما می‌توانم با صراحت بگویم در هیچ دولتی آن‌طور که شایسته موسیقی است به آن رسیدگی نشده است. حتی برخی به تالار وحدت که مجوز به کنسرت اقوام می‌دهند مخالفت می‌کنند و می‌خواهند موسیقی به خصوصی در آن اجرا شود. اجرای موسیقی اقوام شاد است؛ به آن توجه نمی‌کنیم بعد می‌گوییم چرا گوش موسیقایی مردم تغییر کرده است.

منبع: فارس

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده − هشت =

دکمه بازگشت به بالا