مردِ کتاب‌باز با زرافه‌ها می‌آید؛ بازگشت کارگردان خاطره‌ساز به سینما

کران دو فیلم از دو کارگردان محبوب، یکی در گونه کمدی و دیگری اجتماعی، اتفاقی است که از امروز برای گیشه سینماها رقم می‌خورد. «صبحانه با زرافه‌ها» میزبان مخاطبان سروش صحتِ «کتاب باز» می‌شود و خالق فیلم خاطره‌ساز «شب‌های روشن» با «شبگرد» بازمی‌گردد. نوجوانان نیز کاشف دنیای «باغ کیانوش» می‌شوند.

پس از فراز و نشیب‌های متوالی جنجال‌های «زودپز» و فتح گیشه ۱۰۰ میلیاردی توسط این فیلم، از این هفته سه فیلم جدید راهی سینماها می‌شوند تا تسلط کمدی‌ها بر گیشه، اندکی کمتر شود. سروش صحت با دومین فیلم خود و ترکیبی متفاوت از بازیگران کمدی به سینماها می‌آید، کارگردان اثر کالت «شب‌های روشن»، «شبگرد» را روی پرده نقره‌ای می‌آورد و «باغ کیانوش» به عنوان فیلمی متفاوت برای نوجوانان، بزرگ‌ترها را نیز سرگرم می‌کند.

مردِ کتاب‌باز با زرافه‌ها می‌آید؛ کارگردان خاطره‌ساز به سینما برگشت؟

تلفیق واقعیت و خیال؛ صبحانه‌ای که با زرافه‌ها می‌خوریم

سروش صحت را پس از «کتاب باز» طور دیگری می‌شناسیم. با آن‌که او همان سروش صحتی بود که شب‌های برره را نوشته و ساختمان پزشکان را به عنوان سریالی ماندگار در ژانر کمدی کارگردانی کرده بود اما پس از «کتاب باز» در قامت هنرمندی حاضر شد که پای کتاب‌خوانی را به رسانه ملی باز کرد و از همین طریق چهره های گمنام دیگری که دستی بر آتش نویسندگی داشتند را معرفی کرد.«صبحانه با زرافه‌ها» نیز مانند «جهان با من برقص»، در شرایط متفاوتی اکران می‌شود. فروش پیشتازانه «زودپز» از یک سو و اکران «هفتادسی» از ۷ آذر ماه از سوی دیگر، فضا را برای اکران این فیلم محدود می‌کند و باید دید صحت می‌تواند مخاطبان خاص خود را به سینماها بکشاند یا خیر

همین شد که اثر سینمایی اول او یعنی جهان با من برقص با وجود اکران محدود و شرایط کرونا، در میان مخاطبان خودش دیده شد و ۶ میلیارد در گیشه فروش داشت. همین اثر، مسیر فیلمسازی صحت را پیش چشم مخاطبان کشاند و طعم جهان دوپهلوی فانتزی و رئال صحت را زیر زبان مخاطبان نشاند. صحت پس از جهان با من برقص که با مرگ مواجهه‌ای متفاوت داشت، همین فضای ابزورد را در سریال مگه تموم عمر چند بهاره نیز تکرار کرد و مخاطبان زیادی را به سبک جهان‌بینی خود جلب کرد.

حالا صبحانه با زرافه‌ها در همان حال و هوا از امروز در سینماها اکران می‌شود. فیلمی که با مفاهیم مورد نظر صحت اعم از بخشش، مرگ، انتقام و .. به شیوه متفاوتی شوخی می‌کند و دستمایه تراژدی و طنز توامان قرار می‌دهد. صبحانه با زرافه‌ها را سیدمصطفی احمدی تهیه کرده است. احمدی سال گذشته و همزمان با اکران صبحانه با زرافه‌ها در جشنواره فیلم فجر، بی بدن را نیز در جشنواره تهیه کرده بود. این فیلم در جشنواره مورد اقبال واقع نشد و به جز چند نقد ریز و درشت نتوانست توجه داوران را به خود جلب کند.

نکته قابل توجه درباره صبحانه با زرافه‌ها، ترکیب بازیگرانی است که دارد. به جز پژمان جمشیدی، بیژن بنفشه‌خواه و هوتن شکیبا که پیش‌تر در مدیوم سریال با صحت همکاری کرده بودند، بهرام رادان و هادی حجازی‌فر برای نخستین بار مقابل دوربین صحت رفته‌اند.

صبحانه با زرافه‌ها نیز مانند اثر نخست صحت یعنی جهان با من برقص، در شرایط متفاوتی اکران می‌شود. فروش پیشتازانه زودپز از یک سو و اکران هفتادسی از ۷ آذر ماه از سوی دیگر، فضا را برای اکران این فیلم محدود می‌کند و باید دید صحت می‌تواند مخاطبان خاص خود را به سینماها بکشاند یا خیر.

مردِ کتاب‌باز با زرافه‌ها می‌آید؛ کارگردان خاطره‌ساز به سینما برگشت؟

شبگردی در سینما با کارگردانِ خاطره‌ساز «شب‌های روشن»

شایسته فیلم در این هفته، علاوه بر صبحانه با زرافه‌ها، شبگرد را نیز در اکران دارد. فرزاد موتمن به عنوان کارگردان در حالی با شبگرد به عنوان سیزدهمین اثر سینمایی خود به سینماها بازمی‌گردد که شب‌های روشن هنوز خاطره انگیزترین فیلم اوست و در یاد فیلم‌بین‌ها مانده است.

شب‌های روشن در سال ۸۱ و پس از بازگشت موتمن از آمریکا، به نویسندگی سعید عقیقی تولید و در سال ۸۲ اکران شد. ۶۵ میلیارد تومان فروش گیشه در آن سال، اقبال مخاطبان از این اثر اقتباسی و عاشقانه را نشان می‌داد.فرزاد موتمن به عنوان کارگردان در حالی با «شبگرد» به عنوان به سینماها برمی‌گردد که «شب‌های روشن» هنوز خاطره انگیزترین فیلم اوست و در یاد فیلم‌بین‌ها مانده است

حالا و پس از ۱۲ فیلم سینمایی، موتمن با شبگرد به سینماها بازگشته است. اگر اکران آنلاین ۳ آذر ۱۳۹۹ سراسر شب را لحاظ نکنیم، چشم و گوش بسته آخرین فیلم اوست که کمدی بود و در سال ۹۷ در سینماها اکران شد. شبگرد که پس از سه سال از تولید هنوز داستان آن منتشر نشده، درخواست حضور در چهلمین جشنواره فیلم فجر را نیز داده بود که پذیرفته نشد.

از همان زمان پیگیری برای دریافت پروانه نمایش فیلم شروع شد اما تا پاییز ۱۴۰۱ هنوز خبری از پروانه نمایش نبود. همین طولانی شدن روند صدور این پروانه، شائبه‌هایی مبنی بر توقیفی بودن این فیلم را به وجود آورد. حالا هم پس از رفع توقیف فیلم‌هایی چون مسیح پسر مریم، سینما متروپل، سلام علیکم حاج آقا و چند فیلم دیگر در ابتدای دولت چهاردهم، شبگرد نیز به این فهرست اضافه شد تا پس از ۲ سال از زمان دریافت پروانه نمایش، از این هفته اکران خود را آغاز کند.

مردِ کتاب‌باز با زرافه‌ها می‌آید؛ کارگردان خاطره‌ساز به سینما برگشت؟

«باغ کیانوش»؛ روی دور نوستالژی‌های دهه ۶۰ با طعم بازیگوشی نوجوانانه

در روزگاری که بازار قصه گویی درباره دهه ۶۰ در سینما داغ است، باغ کیانوش هم از این قاعده مستثنی نیست با این تفاوت که به دور از کمدی‌زدگی‌های تجاری گیشه اکران می‌شود. این فیلم، سال گذشته در جشنواره فیلم فجر با اقبال خوبی مواجه شد و سیمرغ بلورین بهترین دستاورد هنری و جایزه آرمان را دریافت کرد.

باغ کیانوش را رضا کشاورز حداد کارگردانی کرده و این، اولین تجربه سینمایی او بوده است. این فیلم، مخاطب را با شجاعت چند نوجوان همراه می‌کند تا در دل روزهایی که جنگ ایران و عراق به اوج خودش رسیده، از مردم یک روستا دفاع کنند.

پس از آثار ماندگاری چون اتوبوس شب، ترکش های صلح یا بزرگمرد کوچک، فیلم‌هایی که به نقش موثر نوجوانان در بحبوحه جنگ بپردازد تولید نشد و به نظر می‌رسد باغ کیانوش می‌تواند از این نظر اثر ماندگاری برای نوجوانان باشد.

منبع: ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × 4 =

دکمه بازگشت به بالا