از شکل‌گیری طوفان هنرهای مفهومی و محیطی تا دوسالانه تجسمی بسیج

هنرهای تجسمی در هفته‌ای که گذشت؛

در هفته‌ای که گذشت، نمایشگاه گروهی هنر مفهومی، محیطی و چیدمان «هنر طوفان» با موضوع «طوفان الاقصی» در موزه هنرهای معاصر فلسطین افتتاح شد.

هنرهای تجسمی یکی از عرصه‌های هنری در کشورمان است که نسبت به دیگر هنرها امکان بروز و واکنش سریع به اتفاق‌ها را دارد اما عموماً نسبت به دیگر هنرها همچون سینما و موسیقی، مهجور واقع می‌شود.

در گزارش پیش‌رو درصدد هستیم تا گوشه‌ای از این مهجور بودن را جبران کنیم. هرچند جمعه‌ها روز تعطیل محسوب می‌شود اما در این روز، نمایشگاه‌های هنرهای تجسمی آغاز به کار می‌کنند و هنرمندان تجسمی اعم از نقاشان، مجسمه‌‎سازان، عکاسان، تصویرسازان، گرافیست‌ها، خوشنویسان و … تلاش‌ها و فعالیت‌های اخیر خود را در قالب یک نمایشگاه هنری به منصه ظهور می‌گذارند.

«آدینه» روز نانوشته آغازین بر نمایشگاه‌های هنری است و البته که به دلیل تعطیل بودن اکثر مشاغل، فرصتی مغتنم برای تماشای این آثار هنری توسط اقشار مختلف مردم را فراهم می‌کند.

بر این اساس، در سلسله گزارش‌های «هنرهای تجسمی در هفته‌ای که گذشت» نگاهی به اتفاقات هنرهای تجسمی هفته و همچنین برخی نمایشگاه‌ها و رویدادهای هفته خواهیم داشت.

طوفان هنرهای مفهومی و محیطی هم شکل گرفت

در روز ابتدایی هفته‌ای که گذشت، نمایشگاه گروهی هنر مفهومی و چیدمان «هنر طوفان» با موضوع «طوفان الاقصی» با حضور محمود سالاری معاون هنری وزیر فرهنگ و ارساد اسلامی، مجید شاه حسینی رئیس فرهنگستان هنر، مجتبی رحماندوست، علی فروزانفر مدیرکل ارشاد استان تهران، عبدالحمید قدیریان و جمعی از هنرمندان هیئت هنر در موزه هنرهای معاصر فلسطین افتتاح شد.

از آثاری که در این نمایشگاه به معرض تماشا گذاشته شده‌اند، می‌توان به اثر اینستالیشن یا چیدمان «فصل بازی» با طراحی محسن منگلی و زهرا دهقانی‌زاده، اثر چیدمان «پشت به حقیقت» از علیرضا حاج حیدری، اثر چیدمان «دیوار حائل» با طراحی و اجرای بهاره دهقان، فائزه تاری و فاطمه الهی، اثر چیدمان از مجسمه‌های شمعی پارافینی و مومی با عنوان «کودکان مقاوم» از محمدرضا عسگری و اثری با تکنیک نورپردازی با عنوان «طریق الشهادت» از محمدمهدی قربانی اشاره کرد.

این آثار به صورت حرفه‌ای همگی دارای توضیح (استیتمنت) بودند و هدف از طراحی و اجرای آنها توسط هنرمندان آثار نگاشته شده بود. برای مثال در توضیح اثر «طریق الشهادت» نوشته آمده بود: «این اثر به بازنمایی نور به عنوان پیوند میان مسجد الاقصی و شهیدان غزه می‌پردازد. نور در اینجا نماد هدایت و معنویت است و شعله‌ای است که یاد و خاطره شهیدان را روشن نگه می‌دارد. گذر از این طاق به مثابه دعوت به تأمل، روحیه مقاومت و یادبود فداکاری‌های مردم غزه است.»

از شکل‌گیری طوفان هنرهای مفهومی و محیطی تا دوسالانه تجسمی بسیج

در بخشی از بیانیه این نمایشگاه آمده است: «دانشجویان و دانش آموختگان هنر افتخار دارند در نمایشگاه گروهی «هنر طوفان» برای حمایت از مقاومت شرافتمندانه مردم شریف فلسطین و لبنان شرکت کنند. هنرمندان متخصص در رشته‌های مختلف هنری در کارگاه «هنر طوفان» گرد هم آمدند تا با استفاده از رسانه‌های جدید هنری مانند چیدمان و هنر مفهومی به مدت یک ماه آثار خلاقانه‌ای بیافرینند. این نمایشگاه به بررسی جنایات و مظلومیت مردمان بیگناه غزه می‌پردازد و تلاش دارد تا از دریچه‌ای جدید صدای این مظلومیت را به گوش همگان برساند.

در خلال برگزاری این نمایشگاه با آغاز جنگ لبنان و شهادت سید حسن نصر الله و یحیی سنوار هنرمندان با وجود زمان کوتاه به خلق آثاری در این زمینه نیز پرداختند. ما شما را به بازدید از این نمایشگاه دعوت می‌کنیم تا با آثار این هنرمندان متعهد آشنا شوید و در کنار هم صدای حقیقت را به گوش جهانیان برسانیم.»

انتشار فراخوان نهمین دوسالانه هنرهای تجسمی بسیج «هنرنگار»

در متن فراخوان نهمین دوسالانه هنرهای تجسمی بسیج «هنرنگار» آمده است: پس از برگزاری موفق هشت دوره جشنواره هنرهای تجسمی و اقبال ارزشمند هنرمندان بسیجی؛ نهمین دوره جشنواره هنرهای تجسمی با عنوان نهمین دوسالانه هنرهای تجسمی «هنرنگار» در گستره ملی برگزار می‌شود.

دبیرخانه جشنواره ضمن تشکر از هنرمندان شرکت کننده در ادوار گذشته این جشنواره، از عموم هنرمندان (خواهران و برادران) در سراسر کشور دعوت می‌کند در بخش‌های هنرهای تجسمی و خوشنویسی مشارکت و آثار هنری خود را به دبیرخانه‌های استانی جشنواره ارسال کنند.

نهمین دوسالانه هنرهای تجسمی در دو بخش «ویژه» شامل کنشگری بسیج در عرصه‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و محیط زیستی و «آزاد» شامل حقیقت و زیبایی در ساحت هنر، حماسه جهاد اقتصادی و حماسه زندگی، شبکه‌های اجتماعی (فرصت‌ها و تهدیدها)، پاسداران حریم حرم، افشای جنایات تکفیری‌ها (جنایت‌های گروهک‌های تکفیری بویژه داعش)، کربلا، میقات عاشقان حقیقت، وحدت اسلامی (همبستگی و حسن همجواری)، بیداری اسلامی و مقاومت ملل، بازخوانی ارزش‌ها و آرمان‌های انقلاب اسلامی و … در رشته‌های طراحی و نقاشی، گرافیک (پوستر)، تصویرسازی، نگارگری و خوشنویسی در چهار رشته نستعلیق، شکسته نستعلیق، نسخ و ثلث برگزار می‌شود.

برای مطالعه کامل فراخوان اینجا کلیک کنید.

حال نامساعد هنرمند خوشنویس

ابتدای هفته گذشته خبر رسید که محمدحسین عطارچیان هنرمند پیشکسوت خوشنویسی و عضو موسسه هنرمندان پیشکسوت در بیمارستان بستری است.

به گفته سیدعباس عظیمی مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت، حال جسمانی این هنرمند پیشکسوت مساعد نیست و در حال حاضر در بیمارستان ابن سینا تهران بستری است. پیشکسوت خوشنویسی در پی بیماری در ماه اخیر چندین مرتبه عمل جراحی انجام داده و علی رغم مرخص شدن و بهبودی نسبی مجدداً به دلیل عفونت شدید ریه در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان بستری است.

از شکل‌گیری طوفان هنرهای مفهومی و محیطی تا دوسالانه تجسمی بسیج

«دوربین.نت» برگزیدگانش را شناخت

آیین اختتامیه هفدهمین جشنواره عکس خبری مطبوعاتی «دوربین.نت»، عصر پنجشنبه ۱۰ آبان در کوشک باغ هنر برگزار شد و برگزیدگان این جشنواره معرفی شدند.

در هفدهمین دوره این جشنواره، از میان آثار رسیده به دبیرخانه، ۱۱۷ فریم عکس و ۲۱ مجموعه عکس خبری و مستند در گالری کوشک باغ هنر تهران به نمایش گذاشته شد. این رویداد، جشنواره‌ای مستقل است.

سپس احسان رافتی داریان مدیر «دوربین.نت» با اهدای تندیس از محمد نوروزی، دبیر جشنواره تقدیر کرد. در ادامه اختتامیه هفدهمین جشنواره عکس خبری-مطبوعاتی «دوربین.نت» ویدیویی در یادبود عکاسان درگذشته، بابک برزویه، آرش عاشوری‌نیا، جواد سعیدی، کاوه فرزانه، تقی ارغوانی و علیرضا اسلام‌پناه پخش شد.

همچنین، یادبود شهید سعید جان‌بزرگی که سوژه یکی از فیلم‌های انسیه شاه‌حسینی بوده است، با حضور این کارگردان برگزار شد. سپس مراسم بزرگداشت مهدی منعم، به پاس سال‌ها تلاش برای عکاسی ایران برگزار شد.

در این مراسم، فروغ طاهرخانی عکاس خبرگزاری مهر در بخش عکس ورزشی به مقام دوم دست یافت.

در پایان اختتامیه هفدهمین جشنواره عکس خبری-مطبوعاتی «دوربین.نت» سایت ژیار. نت به عنوان یک مسئولیت اجتماعی برای عکاسان رونمایی شد.

آغاز نمایشگاه‌های هنری در آدینه

نمایشگاه نقاشی هنرمند افغانستانی بهرامشاه محمودی با عنوان «از خاورمیانه تا خاور دور» در گالری پردیس ملت، نمایشگاه تکه‌دوزی‌های تصویری فرش دستبافت ایرانی اثر سیدمحسن موسوی سیرت با عنوان «نامیرا» در گالری ایده، نمایشگاه آثار چندرسانه‌ای علی اتحاد با عنوان «تاویل دوباره یک رویا» در گالری نگر، نمایشگاه گروهی «خاکستری» در گالری استخر، نمایشگاه نقاشی «روزنه‌ای به رنگ‌ها» در گالری بهارک و نمایشگاه «تحویل درون» در گالری والی، از جمله نمایشگاه‌هایی است که روز جمعه ۱۱ آبان ماه افتتاح می‌شوند.

منبع: مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده + 11 =

دکمه بازگشت به بالا