تجلیل جشنواره مراکش از شان پن، کراننبرگ و نعمیه المشرقی
برای دستاوردهای سینمایی؛
شان پن، دیوید کراننبرگ و نعیمه المشرقی بازیگر فقید مراکشی برای دستاوردهای سینمایی خود در جشنواره فیلم مراکش ۲۰۲۴ تجلیل میشوند.
جشنواره بینالمللی فیلم مراکش از شان پن، دیوید کراننبرگ و نعیمه المشرقی، بازیگر بزرگ مراکشی، برای دستاوردهای حرفهایشان تجلیل میکند.
المشرقی که یکی از محبوبترین شخصیتهای مراکشی بود، ۵ اکتبر در کازابلانکا درگذشت. وی در دهههای ۱۹۶۰ و ۷۰ با همکاری طیب سدیکی کارگردان تئاتر و نمایشنامهنویس مراکشی به یک نام آشنا بدل شد و با بازی در فیلمهایی چون «عروسی خونین» اثر سهیل بن بارکا (۱۹۷۷) که اولین نماینده مراکش برای اسکار بینالمللی بود، به اوج رسید. درامی درباره توانمندسازی زنان با عنوان «بادیس» ساخته محمد عبدالرحمن تازی (۱۹۸۹) و «سقوط درختان سیب» ساخته محمد مفتکر که آخرین نقشآفرینی وی در سینما بود و المشرقی برای آن جایزه بهترین بازیگر زن جشنواره فیلم مالمو عرب سوئد را از آن خود کرد، از دیگر نقاط اوج سینمایی وی بود.
المشرقی که یکی از اعضای هیئت مدیره بنیاد ناظر بر جشنواره مراکش بود، بازیگر مجموعههای تلویزیونی هم بود و همین امر بر محبوبیت وی افزود.
جشنواره مراکش در بیانیه خود از المشرقی به عنوان یک بانوی بزرگ واقعی یادکرد و درگذشت او را خلایی در چشمانداز فرهنگی ملی خواند.
شان پن که ۲ بار جایزه اسکار را برای فیلمهای «میلک» و «رودخانه مرموز» دریافت کرده به تازگی مستند اوکراینی «سوپرپاور» را کارگردانی کرده و به زودی در فیلم «جنگ از طریق چشمان حیوانات» دیده میشود. قهرمانان این فیلم حیواناتی هستند که از جنگ روسیه و اوکراین در رنج هستند.
علاوه بر پن، کراننبرگ هم برای نخستین بار به مراکش میرود. وی که فیلمهای مهم ژانر وحشت چون «رعشهها» (۱۹۷۵)، «اسکنرها» (۱۹۸۱)، «ویدئودروم» (۱۹۸۳) و «مگس» (۱۹۸۶) و نیز «عنکبوت» و «قولهای شرقی» را به عنوان کارگردان در کارنامه دارد، استاد بیچون و چرای ژانر وحشت محسوب میشود. جدیدترین فیلم وی «کفنها» که در جشنواره کن برای نخستین بار دیده شد درباره مردی بود که برای دیدن مزار همسر مرحومش یک فناوری خاص اختراع میکند.
این کارگردان مولف کانادایی در بیانیهای از دریافت جایزه معتبر جشنواره مراکش برای نیم قرن کارش اظهار شادی کرد و افزود: چه لذتی و چه افتخاری!
بیست و یکمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم مراکش از ۲۹ نوامبر تا ۷ دسامبر (۹ تا ۱۷ آذر) برگزار میشود.
منبع: مهر