نقالی نباید فقط محدود به شاهنامه باشد/برای جشنواره نقالی و روایتگری سالانه مجوز میگیریم
اکبر رضوانیان رییس جشنواره نقالی و روایتگری سیلک، با بیان اینکه نقالی ظرفیتهای بسیار بالایی دارد، توضیح داد: من در بخش گردشگری هنری بر این باور هستم که معماری اصیل ایرانی که در کاشان با آن روبرو هستیم، قابلیت تنگاتنگی با هنرهای نمایشی ایرانی و نقالی دارد.
وی افزود: خوشبختانه پشتوانه داوود فتحعلیبیگی نیز در این نوع نگاه و همراهی نیز شامل حال ما شد. ایشان فردی فوقالعاده به روز است و درک درستی از شرایط دارد و همچون ما بر این باور بود که هنرهای آیینی باید در فضاهای مناسب خود برگزار شود و با این دیدگاه با ما همراه شد.
این هنرمند بیان کرد: متاسفانه ما اکنون سالانه مجوز برگزاری جشنواره میگیریم که امیدواریم با ثبت این رویداد این مشکل حل شود و بتوانیم به صورت مستمر میزبان هنرمندان از سراسرکشور باشیم. همانطور که امسال با پراکندگی استانی زیادی مواجه شدیم و ۱۰۰ اثر متقاضی شرکت در جشنواره را مورد بررسی قرار دادیم.
او نقالی را هنری بینابینی بین ادبیات و هنر دانست که میتواند در زمینه آموزش نقش بسیار ویژهای بازی کند.
این مدیر هنری مطرح کرد: تاکید ویژه من روی گروه سنی کودک و نوجوان به ویژه نوجوانان است. نوجوان گروه سنی گم است که تفریح و سرگرمی خاصی ندارد و انگار موجودیت بیرونی اومورد توجه قرار نمیگیرد. بر این اساس علاقه من این است که از هنر نقالی در این فضای تاریخی، برون رفتی برای ارتباط با تماشاگران به ویژه نسل نوجوان ایجاد کنم.
رییس جشنواره نقالی و روایتگری سیلک درباره انتخاب آثار نیز گفت: چون در بخش انتخاب هم حضور داشتم به شخصه برای این بخش به جز کیفیت، اولویت را گروه سنی قرار دادم. چراکه بحث من پایه است و مطمئنم اگر روی این گروه سنی کار کنیم، جواب خواهیم گرفت.
رضوانیان بیان کرد: تاکید روی نقالی و گروه سنی نوجوان دو نکته مهم است و پس از آن ایرانفرهنگی و دعوت از کشورهای همسایه و غیرهمسایه دیگر برنامه ماست. بچههای ما باید الگویشان هم سن و سالان خود باشند و به همین دلیل هم در بخش بینالملل تاکیدما روی حضور گروه سنی کودک و نوجوان خواهد بود.
او گفت: همچنین موضوع ما در سالهای بعد، اضافه شدن بخش ویژه برای پرداختن به دیگر کتابهای تاریخی است تا نقالی فقط به شاهنامه محدود نشود و نگارش طومارهای جدید انجام شود. ما مکانهای مذهبی داریم و برای سالهای بعد پردهخوانی را نیز برای اجرا در این فضاها مورد توجه قرار خواهیم داد.
مدیرعامل موسسه فرهنگی هنری گذر بیان کرد: پرداختن تخصصی به هر شاخه از هنرهای نمایشی ایرانی، بسیار اهمیت دارد و امیدوارم امکان تداوم برگزاری جشنواره نقالی و روایتگری سیلک وجود داشته باشد.
او در پاسخ به لزوم حمایت دولتی از این رویداد اظهار کرد: در رویدادهای دیگر که به میزبانی شهر کاشان برگزار شده است، تجربه همکاری خوبی از همراهی نهادهای مرتبط داشتهام. ما کمترین حمایت را برای برگزاری جشنواره در نظر داریم؛ چراکه کار فرهنگی انجام نمیدهیم تا جیبمان را پر کنیم و برای فعالیت اقتصادی نیاز به برگزاری جشنواره نداریم. تنها حمایتهایی برای بهتر برگزارشدن روند این رویداد مثل تقبل جوایز و کمک هزینه گروهها برای ما کمک قابل توجهی خواهد بود.
دومین جشنواره ملی نقالی و روایتگری سیلک از ۱۲ تا ۱۵ آبان ماه در کاشان در حال برگزاری است.
منبع: ایرنا