«هاگیر واگیر» تلنگر می‌زند/تئاتر ببینید و از تئاتری‌ها حمایت کنید

کارگردان «هاگیرواگیر» با اشاره به ویژگی‌های این نمایش تخت حوضی درباره چالش‌های روی صحنه بردن یک اثر نمایشی در شرایط این روزهای جامعه گفت.

مریم باقری تهیه‌کننده و کارگردان نمایش «هاگیرواگیر» که این شب‌ها در تماشاخانه سنگلج میزبان تماشاگران است، درباره داستان این نمایش گفت: نمایش «هاگیرواگیر» به داستان زندگی خانواده‌ای اشاره دارد که به صورت ناخواسته ناصرالدین شاه قاجار را تا دم مرگ می‌برند و به همین دلیل شاه دستور می‌دهد تا دستگیر و مجازات شوند. در این میان اعضای دیگر خانواده در جستجوی راهی برای نجات جان عزیزان‌شان هستند.

وی با اشاره به شیوه اجرایی کار گفت: این نمایش براساس شیوه آیینی سنتی تخته حوضی و در سبک کمدی میزبان تماشاگران است. تلاش من بر این بوده تا از موسیقی سنتی ایرانی و کوچه بازاری که برگرفته از آیین و رسوم مردم است در این اثر بهره ببرم.

باقری درباره دلیل اجرای این اثر نمایشی بیان کرد: احساس می‌کنم در حال حاضر در شرایط اجتماعی به سر می‌بریم که بیش از هر چیز باید شادی و حال خوب به جامعه تزریق کرد به همین دلیل من هدف و مقصد هنری خودم را دیدن خنده بر لب مردم می‌دانم.

وی ادامه داد: حضور یک خانواده که نشان از همبستگی و همدلی آن‌ها برای رفع مشکلات یکدیگر است دلیل انتخاب این متن بود. آنچه جامعه امروز ایران نسبت به گذشته کم دارد همین همدلی، مهربانی، عشق و اتحاد است و در این نمایش می‌توانیم این مفاهیم را شاهد باشیم.

این کارگردان اظهار کرد: هر فردی که در زمینه هنر فعالیت می‌کند باید آیینه جامعه خودش باشد. در این نمایشنامه تلنگرهای اجتماعی زده می‌شود و تماشاگران با بخش هایی از کار همذات‌پنداری خواهند کرد.

باقری با اشاره به ارتباط مخاطب با نمایش ایرانی گفت: نمایش ایرانی بخشی از فرهنگ و ریشه ماست‌ و اگر به اندازه درست به مخاطب ارائه شود، می‌تواند ارتباط خوبی با این گونه نمایشی برقرار کند.

وی با بیان اینکه در روند تولید نمایش با چالش‌های زیادی روبه‌رو بوده است؛ اظهار کرد: تامین هزینه‌های تولید یک اثر نمایشی بسیار سخت و طاقت‌فرساست و با توجه به شرایط معیشتی و سخت همه مردم که بازیگران تئاتر نیز بخشی از آن‌ هستند؛ مجبورند برای تامین زندگی چندین پروژه را همزمان پیش ببرند و تمرکز و توان زیادی برای آن‌ها باقی نمی‌ماند به همین دلیل زمان‌های تمرین محدود شده و لذت و حال خوبی که باید در تئاتر جریان داشته باشد با مشکلات زیادی همراه است.

باقری در پایان بیان کرد: تئاتر ببینید و از جامعه تئاتری حمایت کنید. این هنر بخش بسیار مهمی در فرهنگ فردی و اجتماعی است چراکه هنرمندان در هر جامعه‌ای پیشرو و اثرگذار خواهند بود و بسیاری از حرف‌ها و دغدغه‌ها را به زبان هنر بیان می‌کنند.

نمایش «هاگیرواگیر» نوشته سهیل ملکی با کارگردانی مریم باقری تا ۲۳ آبان ساعت ۲۰:۳۰ در تماشاخانه سنگلج اجرا می‌شود.

داوود داداشی، پیشکسوت سیاه‌‎بازی، فاطیما سرلک، علی عطایی‌حور، سامان کرمی، مرجان آقانوری، آرام نیک‌بین، محمدعادل غلامی و یاسمن عطاالهی بازیگرانی هستند که در این نمایش ایرانی به ایفای نقش می‌پردازند.

در خلاصه داستان این نمایش آمده است: «موچول میرزا و گنجعلی میرزا ۲ برادر هستند که از روی طمع و رسیدن به موقعیتی در دربار، نادانسته شاه را در شرف پنجاهمین سال تاجگذاری‌اش تا دم مرگ می‌برند. شاه هم آنان را غضب می‌کند و دستور گردن زدن آنان را می‌دهد تا اینکه … .»

عکس از عرفان آقایی

منبع: مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده − پنج =

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا