فضای مجازی خطرناک تر از دنیای حقیقی است

وجیهه سامانی در نشست نقد کتاب «پشت این پنجره» گفت: فضای مجازی به مراتب پیچیده‌تر و خطرناک‌تر از دنیای حقیقی است و متأسفانه خانواده‌ها حساسیت لازم را در این باره ندارند.

مراسم نقد و بررسی کتاب «پشت این پنجره» نوشته وجیهه سامانی در برنامه بهار کتاب با حضور نویسنده، کارشناسان، علاقه‌مندان به ادبیات و گروهی از نوجوانان، دیروز سه شنبه ۲۲ آبان در کافه کتاب فرهنگسرای خاوران برگزار شد.

این نشست بخشی از سلسله‌نشست‌های نقد و بررسی کتاب است که به میزبانی فرهنگسرای خاوران برگزار می‌شود.

کتاب پشت این پنجره که توسط دفتر نشر معارف منتشر شده است به مسائل و خطرات فضای مجازی برای نوجوانان می‌پردازد.

کتاب با بهره‌گیری از دو داستان «خانم ام. دی» و «فرمول یک»، به چالش‌های بزرگ فضای مجازی یعنی «دوستی‌های مجازی» و «دزدی‌های اینترنتی» می‌پردازد. این کتاب در ۱۲۲ صفحه تلاش می‌کند تا آگاهی مخاطبان جوان را نسبت به خطرات این دنیای پیچیده افزایش دهد.

در پشت جلد کتاب آمده است؛

«فضای مجازی پر از این گرگ‌های ناقلا و بی‌رحمی است که با هزار ترفند و حیله خود را جور دیگر نشان می‌دهند. شاید شماها بره نباشید، شنگول و منگول نباشید یا فکر کنید که زرنگید، اما این گرگ‌ها همیشه و همه‌جا هستند.»

در این نشست، وجیهه سامانی، نویسنده کتاب از افزایش حضور بدون برنامه و آگاهی نوجوانان در فضای مجازی، به ویژه پس از دوران کرونا، ابراز نگرانی کرد.

وی افزود: این دوران همانند در بازی بود که به یک‌باره برای نوجوانان باز شد و این عزیزان بدون اینکه ابتدایی‌ترین اصول حضور در فضای مجازی را بدانند، در این فضا غرق شدند. فضای مجازی به مراتب پیچیده‌تر و خطرناک‌تر از دنیای حقیقی است و متأسفانه خانواده‌ها حساسیت لازم را در این باره ندارند.

این نویسنده با اشاره به حساسیت خانواده‌ها در سایر موارد مانند دوری فرزندان برای تحصیل در شهر دیگر، گفت: خانواده‌ها چگونه می‌توانند اهمیت کمتری به خطری به مراتب بزرگ‌تر که در فضای مجازی نهفته است، بدهند؟

سمیه عظیمی، کارشناس برنامه با اشاره به اهمیت موضوعات مطروحه در کتاب، به پرسش‌های نوجوانان پاسخ داد و اهمیت ارتقای سطح آگاهی درباره فضای مجازی را یادآور شد.

در بخشی از برنامه، نوجوانان شرکت‌کننده به پرسش و پاسخ پرداختند و در مسابقه‌ای حول محور موضوعات کتاب شرکت کردند. این تعامل موجب افزایش درک و آگاهی بیشتر در رابطه با مخاطرات موجود در فضای مجازی شد و در نهایت، به ترویج فرهنگ مطالعه و آگاهی‌بخشی در جمع حاضران کمک کرد.

این برنامه با مشارکت فعال شرکت‌کنندگان به پایان رسید و زمینه‌ساز تبادل نظرهای مفیدی شد که بر اهمیت فوری آموزش و آگاهی‌بخشی درباره فضای مجازی تاکید می‌شود و علاقه‌مندان می‌توانند تا ۲۹ آبان‌ماه، هر روز از ساعت ۱۰ صبح، در این نشست‌ها حضور پیدا کنند.

منبع: مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 1 =

دکمه بازگشت به بالا