از فروش نقاشی یک ربات در حراجی تا انتقال اثری باارزش از پارک ارم

در هفته گذشته، فروش یک اثر از ربات انسان‌نما به عنوان لحظه‌ای به یادماندنی در تاریخ هنر مدرن و معاصر قلمداد شد، همچنین یک اثر معاصر باارزش نیز از پارک ارم به موزه زمان انتقال پیدا کرد.

آزاده فضلی؛ هنرهای تجسمی یکی از عرصه‌های هنری در کشورمان است که نسبت به دیگر هنرها امکان بروز و واکنش سریع به اتفاق‌ها را دارد اما عموماً نسبت به دیگر هنرها همچون سینما و موسیقی، مهجور واقع می‌شود.

در گزارش پیش‌رو درصدد هستیم تا گوشه‌ای از این مهجور بودن را جبران کنیم. هرچند جمعه‌ها روز تعطیل محسوب می‌شود اما در این روز، نمایشگاه‌های هنرهای تجسمی آغاز به کار می‌کنند و هنرمندان تجسمی اعم از نقاشان، مجسمه‌‎سازان، عکاسان، تصویرسازان، گرافیست‌ها، خوشنویسان و … تلاش‌ها و فعالیت‌های اخیر خود را در قالب یک نمایشگاه هنری به منصه ظهور می‌گذارند. «آدینه» روز نانوشته آغازین بر نمایشگاه‌های هنری است و البته که به دلیل تعطیل بودن اکثر مشاغل، فرصتی مغتنم برای تماشای این آثار هنری توسط اقشار مختلف مردم را فراهم می‌کند.

بر این اساس، در سلسله گزارش‌های «هنرهای تجسمی در هفته‌ای که گذشت» نگاهی به اتفاقات هنرهای تجسمی هفته و همچنین برخی نمایشگاه‌ها و رویدادهای هفته خواهیم داشت.

از فروش نقاشی یک ربات در حراجی تا انتقال اثری با ارزش از پاک ارم

فروش اولین اثر هنری یک ربات در حراج ساتبیز

هفته گذشته خبری شگفت‌آور منتشر شد مبنی بر اینکه تابلوی نقاشی که ربات انسان‌نما «آی دا» ترسیم کرده، به قیمت یک میلیون دلار در حراجی ساتبیز نیویورک فروش رفته است! پرتره تصویرگر «آلن تورینگ» در قطع ۲ متر، اولین اثر هنری است که توسط «آی دا» خلق شده و زمانی که این اثر هنری در حراجی «ساتبیز» به مزایده گذاشته شد، ۲۷ پیشنهاد خرید دریافت شد و در نهایت به قیمتی فراتر از پیش‌بینی‌ها فروخته شد.

حراجی ساتبیز پس از فروش این اثر، در بیانیه‌ای اعلام کرد: رکوردشکنی فروش نخستین اثر هنری خلق‌شده توسط یک هنرمند ربات انسان‌نما که به حراج گذاشته شد، لحظه‌ای به یادماندی در تاریخ هنر مدرن و معاصر است و نشان‌دهنده تلاقی رو به رشد فناوری هوش مصنوعی و بازار جهانی هنر است.

قدردانی از پدیدآورندگان تولیدات «وعده صادق»

آئین پایانی نخستین رویداد تولید آثار هنری «وعده صادق» با معرفی برگزیدگان بخش‌های مختلف این رویداد در حضور سرتیپ پاسدار سید مجید موسوی جانشین فرمانده هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، عصر روز یکشنبه بیستم آبان به میزبانی تالار اندیشه حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار شد.

از فروش نقاشی یک ربات در حراجی تا انتقال اثری با ارزش از پاک ارم

در این مراسم، برگزیدگان بخش‌های تجسمی اعلام شد و از برگزیدگان قدردانی به عمل آمد.

برگزیده بخش پوستر: محمدجواد پرداخته

قدردانی از عادل صالحی و ابراهیم معصومی

برگزیده بخش تایپوگرافی: ویدالله پاک سرشت

برگزیده بخش کاریکاتور: حسین نقیب

قدردانی از فریبا محبی فر و حسین احمدی

برگزیده بخش تصویرسازی: بهمن جلالی

قدردانی از سعید مرحمتی

برگزیده بخش موشن گرافی: فاطمه میر

همچنین، نفرات برگزیده بخش‌های اصلی رویداد تولید آثار هنری «وعده صادق» در حوزه تجسمی به شرح زیر اعلام شد:

بخش تجسمی / پوستر

رتبه اول: مهدی قنواتی از خوزستان

رتبه دوم: منصوره حضور بخش از اصفهان

رتبه سوم: محمود تنیده از هرمزگان

شایسته قدردانی: مهدی شاهوردی از البرز و زهرا سادات کبریا از اراک

بخش تجسمی / اینفوگرافیک

رتبه اول: بهرام علی حمیدی از زنجان

رتبه دوم: محمد علی خلجی از تهران

رتبه سوم: مازیار بیژنی از تهران

ققنوس قدس برای شهدای مقاومت به پرواز درآمد

در هفته گذشته، نمایشگاه گروهی تصویرسازی و نقاشی «ققنوس قدس» به مناسبت چهلمین روز شهادت سیدحسن نصرالله و گرامیداشت شهدای مقاومت عصر دوشنبه ۲۱ آبان با حضور محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری، محمد زرویی نصرآباد سرپرست مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری، مطهر محمدخانی رئیس مرکز ارتباطات و سخنگوی شهرداری تهران، سیدعلی میرفتاح، عبدالحمید قدیریان، سیدشهاب الدین شکیبا، ناصر سیفی، صدیقه سلمان، علی اصغر یوزباشی، مجید ریاضی و کامیار صادقی در گالری ابوالفضل عالی حوزه هنری افتتاح شد.

۱۶ اثر تصویرسازی از فرماندهان شهید مقاومت، ۱۰ اثر نقاشی و یک اثر طراحی در «ققنوس قدس» روی دیوار رفته است. محمدرضا دوست محمدی آثار تصویرسازی نمایشگاه و مسعود نجابتی تایپ‌های این آثار را خلق کرده‌اند. این آثار تصویرسازی، طی ۴۰ روز اخیر ترسیم شده‌اند، یعنی هر فرمانده ایرانی و عضو حزب الله که شهید می‌شد، به آثار این مجموعه، تصویری اضافه می‌شد. در نمایشگاه همچنین، یک اثر طراحی و ۱۰ اثر نقاشی به نمایش گذاشته شده است.

از فروش نقاشی یک ربات در حراجی تا انتقال اثری با ارزش از پاک ارم

نمایشگاه گروهی تصویرسازی و نقاشی «ققنوس قدس» تا ۲۰ آذر، شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۹ الی ۱۸ در گالری ابوالفضل عالی حوزه هنری برقرار است.

تلاش برای بازگرداندن اعتبار از دست رفته هنرهای تجسمی

در هفته گذشته، نادره رضایی معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بهرام کلهرنیا رئیس هیئت مدیره انجمن طراحان گرافیک ایران و رئیس شورای عالی خانه هنرمندان دیدار و گفتگو کرد. این نخستین دیدار معاون هنری با انجمن‌ها بود و این دیدارها ادامه پیدا می‌کند.

در این جلسه، نادره رضایی بر تعامل با هنرمندان تاکید و اذعان کرد که تلاش دارد تا اعتبار از دست رفته هنرهای تجسمی را باز گرداند.

وی بیان کرد: قدر نادانستگی هنرمندان، روند کار را مختل کرده بود از این رو به این نتیجه رسیدیم که باید تغییراتی در تعامل با هنرمندان و انجمن‌ها داشته باشیم و کار را به کاردان هر حوزه تخصصی بسپاریم.

رضایی که هنوز تصمیماتش را درباره جشنواره تجسمی فجر و دوسالانه‌های هنری خبری و تقریباً با هیچ رسانه‌ای در مورد این موضوع گفتگو نکرده است، در گفتگو با بهرام کلهرنیا تاکید کرد: ما نهاد اجرایی نیستیم بلکه حمایتگر هنرمندان هستیم. در کنار مثبت بودن برگزاری جشنواره‌ها صرفاً نباید به عنوان معاونت برگزارکننده جشنواره شناخته شویم و در نهایت روی یک عدد و رقم بایستیم و آمار دهیم که این تعداد جشنواره را برگزار کرده‌ایم. معتقدم جشنواره‌ها باید در انجمن‌ها برگزار شود همانطور که دو سالانه‌های هنری را انجمن‌ها مدیریت و برگزار می‌کنند. جشنواره هنرهای تجسمی فجر در کنار برگزاری دوسالانه‌ها بخشی از فرایند است اما همه کار نیست و باید با انجمن‌ها به تعامل برسیم و همه این رویدادها را برای تقویت انجمن‌ها برگزار کنیم. ما در جشنواره‌ها و دوسالانه‌ها نگاه حمایتی در برگزاری آنها توسط انجمن‌ها داریم.

انتقال یک اثر معاصر باارزش موزه ای از پارک ارم به موزه زمان

«کُره پومودورو» اثر شاخص آرنالدو پومودورو هنرمند مطرح ایتالیایی که قدمتی ۵۰ ساله دارد، توسط متخصصان و کارشناسان گروه موزه‌های دفینه به موزه زمان منتقل شد. این جابجایی به منظور حفظ و حراست از این اثر کم‌نظیر صورت گرفته و برنامه‌ریزی‌های لازم برای مرمت و نگهداری این کره توسط متخصصان برتر کشور انجام شده است. این کره برنزی و کروی‌شکل آرنالدو پومودورو نمادی از کره زمین است.

از فروش نقاشی یک ربات در حراجی تا انتقال اثری با ارزش از پاک ارم

«کره پومودورو» توسط آرنالدو پومودورو در سال ۱۹۷۴ میلادی ساخته و در سال ۱۳۵۷ به ایران منتقل شده است. وزن این کره برنزی حدود سه تن و از نظر موزه‌ای، میراث تراز اول هنر معاصر جهان شناخته می‌شود. نمونه‌هایی از این کره ارزشمند در مقر سازمان ملل، ترینیتی کالج و موزه واتیکان به نمایش درآمده است. آرنالدو پومودورو متولد ۱۹۲۶ بوده و کار خود را در میلان ایتالیا و پژوهش در مسائل فضای تجسمی آغاز کرد.

درخشش روتکو در ساتبیز آسیا

حراج آثار هنر مدرن و معاصر شعبه هنگ کنگ ساتبیز ۱۱ نوامبر برابر با ۲۱ آبان ماه برگزار شد و از بین ۲۷ اثری که در این حراجی ارائه شد، ۵ اثر به فروش نرسیدند. یکی از آثاری که فروخته نشده اثر چاپی «سوپ کمبل شماره ۲» (۱۹۶۹) اثر اندی وارهول بود که قیمت ۵۸۰ هزار دلار الی ۸۴۰ هزار دلار برای آن برآورد شده بود.

تابلوی نقاشی بدون عنوان (زرد و آبی) اثر مارک روتکو در این حراجی به قیمت ۳۲.۵ میلیون دلار فروخته شد. ارزش این نقاشی بین ۲۹ تا ۳۵ میلیون دلار برآورد شده بود. این نقاشی نخستین تابلو نقاشی رنگ روغن «روتکو» محسوب می‌شود که در آسیا به حراج گذاشته شده است. مارک روتکو نقاش انتزاعی نامدار آمریکایی از سال ۱۹۵۰ میلادی تا ۱۹۷۰ میلادی تابلوهای بزرگ انتزاعی را خلق کرد که بیانگر احساسات بشر بودند. او برای خلق نقاشی‌هایی در اشکال مختلف که اغلب آن‌ها مستطیل و مربع بودند، به شهرت رسید.

رونمایی از اثرِ نقاشی که با اسرائیل می‌جنگد

روز چهارشنبه ۲۳ آبان در تماشاخانه مهر حوزه هنری، علیرغم قطعی برق، مراسم رونمایی از تابلوی نقاشی سه‌لته‌ای «انصار الله» به روایت عبدالحمید قدیریان برگزار شد. در این مراسم، مجید شاه حسینی رئیس فرهنگستان هنر، محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری، محمدعلی رجبی، محسن مومنی شریف، محمد زرویی نصرآباد سرپرست مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری، صابر شیخ‌رضایی، سیدشهاب‌الدین شکیبا، سیدمهدی مطهری نژاد و جمعی از هنرمندان و علاقه‌مندان حضور داشتند.

عبدالحمید قدیریان پس از رونمایی از تابلوی نقاشی «انصار الله» در سخنانی گفت: ما بچه‌های نسل انقلاب بودیم و امام خمینی (ره) و واقعه طبس را دیدیم اما ما به راحتی از طبس‌ها گذشتیم. ما در حال حرکت به سمت ظهور هستیم و این ظهور جنس دنیوی ندارد و نکته‌ای که وجود دارد این است که این جنس با رفتارهای دنیوی ما چطور تطبیق پیدا می‌کند و خدا چطور برنامه‌ریزی کرده که ظهور را درک کنیم.

از فروش نقاشی یک ربات در حراجی تا انتقال اثری با ارزش از پاک ارم

وی با اشاره به نمایشگاه‌های قبلی خود و حضور نور در آنها بیان کرد: در نمایشگاه‌های «آسمان حسین» و «همپای نور»، سیری از حرکتی که نور و بهره‌گیری از نور را روایت می‌کرد، مطرح کردم که رسماً از نگاه قرآن، جنگ با اسرائیل بود. این نگاه باید فضاسازی فرهنگی شود که همین شناخت نور را رقم بزند. الان در این مسیر، تلاش دارم با این نگاه جلو بروم تا مشخص شود چگونه شبیه به یاران ظهور می‌شویم.

قدیریان تصریح کرد: نگاه‌مان باید فراتر از نگاه قومی باشد، چراکه ما با فرهنگ یهود در جنگیم. همچنان که ما ضربات بسیاری از مسلمانانی خوردیم که تحت تاثیر فرهنگ یهود بودند. بنابراین باید به فضای گام اول انقلاب برگردیم که حب اهل بیت حاکم بود و همین حب اهل بیت سبب شد سربازان رشادت بیافرینند.

یادبودی برای هنرمند فقید خوشنویس

مراسم بزرگداشت زنده‌یاد محمدحسین عطارچیان چهارشنبه ۲۳ آبان در موزه هنرهای معاصر تهران با حضور نادره رضایی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

در این مراسم، حمیدرضا قلیچ‌خانی هنرمند خوشنویس با یادی از استادان مبدع خط شکسته، گفت: محمدحسین عطارچیان خط شکسته را که رو به فراموشی می‌رفت، احیا کرد. او با منش والا و روحیه حقیقی معلمی و با صبوری و عدالتی که در داوری داشت شاگردان بسیاری را تربیت کرد و در این راه هم به تربیت فن خوشنویسی آنها پرداخت هم اعتلای روحی آنها را در نظر داشت.

آغاز نمایشگاه‌های هنری در آدینه

نمایشگاه گروهی «در تداوم سقاخانه» در نگارخانه لاله، نمایشگاه گروهی هنرهای تجسمی «رسپینا» در نگارخانه نقش جهان، نمایشگاه مجسمه‌های آهنی ایرج زند در بنیاد ایرج زند، نمایشگاه گروهی «خطوط نو» در گالری خورشید، نمایشگاه آثار نقاشی نفیسه عمران با عنوان «لا به لا» در گالری ویستا، نمایشگاه نقاشی هنرمندان معاصر با عنوان «نوستالژی» در گالری کوین، نمایشگاه «ابر سنگ سیاه» در گالری ثالث، نمایشگاه «باغی سراسر درخت» در گالری نگر و نمایشگاه «صعود» در گالری والی، از جمله نمایشگاه‌هایی است که روز جمعه ۲۵ آبان افتتاح می‌شوند.

منبع: مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 − دو =

دکمه بازگشت به بالا