آزیتا رضایی: باید بدانیم در تلویزیون چه خوراکی به بچه‌ها بدهیم

آزیتا رضایی مجری، نویسنده و کارگردان کارهای کودک و نوجوان  متولد شهر  تهران است که ابتدا فعالیت هنری خود را با تئاتر و بازیگری شروع کرد. وی پس تئاتر در چند سریال نقش اول و فیلم سینمایی به ایفای نقش پرداخت و سپس مجری و برنامه ساز کودک شد. رضایی فارغ التحصیل مدرک لیسانس رشته ادبیات فارسی است و در سال ۱۳۸۴ با حضور برنامه رنگین کمان با نام خاله رویا شناخته شد. از این رو به گفت‌وگو با آزیتا رضایی درباره کارهای اخیر خود، فعالیت در تلویزیون پرداختیم.

خاله رویا: کار ما پر از سختی و رنج خاص است

رضایی مجری، نویسنده و کارگردان بیان کرد: از سال ۸۴ خاله رویای بچه‌های دهه هشتادی شدم و در برنامه رنگین کمان شبکه پنج حضور داشتم و بعد شبکه دو فعالیتم را ادامه دادم. در سال‌های اخیر وقتی وارد دانشگاه شدم و دیدم بچه‌ها می‌گویند خاله رویا. آنجا فهمیدم من مادر همه این بچه‌های هشتادی هستم که اکنون دانشجو هستند، واقعا لذتی که می‌توانیم ببریم اینگونه است؛ چون کار ما پر از سختی است و رنج خاص خود را دارد؛ اما وقتی به دانشگاه‌ها، برنامه‌ها و سمینارهای مختلف می‌روم و می‌بینم بچه‌هایم بزرگ شده‌اند و می‌گویند شما کودکی ما را ساختید حس عجیبی می‌گیرم که البته این مسئولیت شما را سنگین‌تر می‌کند.

وی از حضور مجدد خود  در برنامه‌های تلویزیونی گفت: کار در تلویزیون هیچ وقت معلوم نیست اگر بودجه‌ای باشد بله فعالیت می‌کنم. من خاله رویای بچه‌ها هستم و در واقع ده سال برنامه زنده داشتم و بعد برنامه تولیدی شد.  در آن زمان کار‌های بسیاری بود، اما الان باید ببینیم چه پیش خواهد آمد.

وی درباه فعالیت اخیر خود بیان کرد:این روز ها  درگیر یک نمایش کودک و نوجوان به نام «رویای کلمه کار» هستم و پس از این نمایش کار دیگری دارم که امیدوارم انجام شود، سپس بعد از آن کار دیگری هم دارم که درباره کودک است، یعنی کار بزرگسال است. همجنین فعالیت دیگرم در حوزه کتاب است که  یک کتاب کودک هم دارم که ان‌شاءالله در آینده چاپ خواهد شد.

بازار کتاب دچار مسئله است

‌وی درباره زمان چاپ کتاب خود گفت: می‌دانید که بازار کتاب دچار مسئله است و آنقدر که ورق گران شده است که خود به خود کتاب‌های کودک و نوجوان هم گران می‌شوند و در واقع  باز هم اولین کالایی که از سبد خانواده‌ها خارج می‌شود کتاب است، از این رو کتاب‌ها همینطور برای چاپ می‌مانند تا شرایط چاپ فراهم شوند و ما منتظر چنین شرایطی هستیم.

رضایی ادامه داد: اگر خاطرتان باشد، در برنامه با ما بیا، هر روز یک کتاب جدید کودک معرفی می‌کردیم و با آن کتاب به نمایش می‌رفتیم. در واقع من خود را مورج کتاب در تلویزیون می‌دانم. بیشترین سعی‌ام معرفی یک یا دو کتاب در برنامه‌ها بود و تقریبا می‌توانم بگویم ۲۵۰ قسمت آخر برنامه‌هایم به معرفی کتاب پرداخته‌ام که بهترین کتاب‌های چاپ شده حوزه کودک و نوجوان بوده است؛ اما الان باید ببینیم که در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد.

ورزش می‌کنم چون باید فعالیت مناسب داشته باشم

آزیتا رضای در پاسخ به این سوال که با توجه به فعالیت خود در حوزه کودک و نوجوان آیا ورزش می‌کنید؟ چرا؟ گفت: بله،اما به شکل حرفه‌ای ورزش نمی‌کنم. ورزش  یوگا انجام می‌دهم و استخر می‌روم. چون کار کودک انجام می‌دهیم در نتیجه باید فعالیت مناسب داشته باشیم تا دچار گرفتگی عضلات نشویم. در نمایش اخیری که دارم همه بچه‌های کار مسائل جسمی از جمله درد کمر و پا و… دارند و چقدر خوب است که از کودکی به فرزندان خود استایل چگونه درس‌خواندن، پشت میز نشستن، غذا خوردن، کار کردن و دیگر موارد را یاد دهید تا  اینقدر تمرین کنند تا در سنین بالا دچار آسیب نشوند.

مناسب کودک امروز برنامه بسازید

وی از دلیل تولید کمتر آثار کودک و نوجوان گفت: حقیقت این است که امروز به شکل درست برنامه سازی نمی‌شود. یک بخش این مسئله این است که وقتی برنامه‌ای ضعیف باشد و افراد حاضر به هزینه کردن برای برنامه‌های خود نباشند، این مسائل را ایجاد می‌کند. بچه‌های قدیم برنامه‌های تلویزیونی را داشتند؛ اما امروز بچه‌ها دنبال فیلم‌های خارجی هستند و در فضای مجازی حضور دارند که می‌توانیم بگوییم انفجار اطلاعات است. درنتیجه فرزند آنقدر چیزهای مختلف می‌بیند که انتخاب می‌کند که برنامه شما را نمی‌خواهد.

رضایی عنوان کرد: بنابراین برای اینکه مخاطب را وفادار حفظ کرد، باید هزینه کرد. یک اینکه زبان کودک امروز را باید دانست و پول خوب برای برنامه خوب گذاشت و افراد باید مناسب کودک امروز برنامه بسازند. قرار نیست با آنچه که در کودکی ما بوده است دقیقا  باهمان، خوراک کودک امروزی را تامین کنیم. ما کودک امروز را برای فردایی آماده می‌کنیم که از آن اطلاعاتی نداریم. در این شرایط  زمان هوش مصنوعی و تکنولوژی فرا رسیده است و می‌بینیم ما نمی‌توانیم به کودک خود خوراک مناسب بدهیم  تاکودک در زمان بزرگسالی به اندازه خود رشد کرده باشد. الان چنین چیزی مهم است و خب بچه و کودک چنین برنامه ها را تشخصی می‌دهد که پا به پایش نیستند.

وی تاکید کرد: کودک امروزی ۵ ساله هم می‌داند کدام برنامه در چه سطحی است و اگر کار سطح پایین باشد می‌گوید این چه برنامه‌ای است. بنابراین  تلویزیون باید به روز باشد و آینده خود را برای کودکی که در بزرگسالی خود نیاز به تربیت ندارد آماده کند.

منبع: باشگاه خبرنگاران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × پنج =

دکمه بازگشت به بالا