مسئله جنگ روایت‌ها را نمی‌توان معطل گذاشت

نشست «راویان سرزمین زیتون» با موضوع هم‌اندیشی و هم‌افزایی ناشران جبهه انقلاب پیرامون مسئله فلسطین و مقاومت، در مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی سرچشمه برگزار شد.

ضعف دانش در حوزه ادبیات مقاومت در کتاب‌های کودک و نوجوان به چشم می‌خورد

علی عبدی، کارشناس و پژوهشگر حوزه فلسطین، با اشاره به اهمیت مسئله کتاب و کتابخوانی اظهار داشت: کتاب و کتابخوانی یکی از اشتغالات هر روز من است و همواره تلاش نموده‌ام تا کتاب را کنار نگذارم؛ از این جهت علاقه داشتم در این جمع شرکت کنم و دوستان را از نزدیک ببینم. در عرصه چاپ و نشر کتاب در حوزه فلسطین و مقاومت که بحمدلله ناشران زیادی در این زمینه فعال شده‌اند، هنوز با نقطه مطلوب فاصله بسیار زیادی داریم. ما از دوران نوجوانی تنها کتابی که برای مطالعه در حوزه فلسطین می‌توانستیم بخوانیم، کتاب فلسطین مرحوم هاشمی رفسنجانی بود که البته آن هم ترجمه بود. اگرچه ما در این عرصه شاهد رشد خوبی بوده‌ایم اما تا فضای مطلوب فاصله داریم. زمانی که تولیدات طرف مقابل را می‌بینیم، تازه متوجه می‌شویم کجای کار هستیم و چقدر موضوعات برزمین‌مانده وجود دارد که ما به آن‌ها نپرداختیم. برای مثال، ضعف اطلاعاتی کتاب در حوزه ادبیات مقاومت کودک و نوجوان به چشم می‌خورد و هنوز کتاب مناسبی که با زبان کودکانه بتواند به طور جامع مسئله فلسطین را برای فرزندان ما تفهیم سازد، وجود ندارد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: در حوزه قصه و ادبیات داستانی آثار خوبی تا به امروز به چاپ رسیده است؛ اما عمدتا ترجمه بوده و کمتر شاهد آثار تألیفی هستیم، مشکل دیگری که در ادبیات داستانی و قصه داریم، کیفیت پایین داستان و قصه‌پردازی و ضعف‌هایی در چاپ و نشر این آثار است. ادبیات داستانی و قصه‌نویسی ما، هنوز وجه در خور خودش را به دست نیاورده است. نویسندگانی که در این حوزه دست به قلم شده‌اند، اشراف لازم را ندارند. در جمعی با حضور نویسندگان شرکت داشتم که عمده حرف اکثر نویسندگان، عدم آشنایی میدانی از تحولات و موضوعات غزه، فلسطین و لبنان بود. این مسئله نیازمند این است که افرادی که به این حوزه اشراف دارند، با نویسندگان مرتبط شوند و در تولید داستان کمک کنند.

عبدی تصریح کرد: اساس داستان بر جزئیات است و اگر جزئیات را نداشته باشد و دربردارنده کلی‌گویی باشد، کاری عبث خواهد بود. البته عمده مشکلات را بنده از ناشر نمی‌بینم. مشکل اصلی از سیاست‌گذاری‌ها نشئت می‌گیرد. اگر برای چنین موضوعات مهمی، یک نهاد متولی همچون وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی کار را به دست بگیرد و به این مسائل بپردازد، برنامه‌های توسعه بر اساس یک نقشه راه خوب چندین ساله تدوین خواهد شد و مواضع این فعالیت‌ها مشخص می‌گردد. بر این اساس ناشر نیز می‌تواند براساس ظرفیت‌های خود، کارهای مفیدی را تولید کند.

این پژوهشگر در ادامه بیان داشت: ما در این عرصه، پژوهشگر و محقق‌های کمی داریم تا بتوانند به موضوعات پرداخته‌نشده بپردازند. در مورد نخبگان رژیم صهیونیستی همچون بن گوریون، موسس اسرائیل، کتابی به زبان فارسی نداریم. مخاطب اگر بخواهد اسرائیل را بشناسد، باید بن گوریون را بشناسد. در کتاب زندگینامه این شخصیت‌ها نکات بسیار خوب و مهمی وجود دارد. این موجودات مهارت بالایی در تخریب و جابه‌جایی مفاهیم کلمات و ادبیات دارند. این‌ها خودشان را تنها دموکراسی در خاورمیانه می‌دانند. وقتی ما از سنین پایین، کودکانمان را با اصل و ذات این رژیم غاصب آشنا نکنیم، در بزرگسالی با شبهات زیادی روبه‌رو خواهند شد که نمی‌توانند آن‌ها را حل کنند. زبانی که ما باید با کودکان درباره این مسائل مهم صحبت کنیم، زبان تصاویر ساده و روان است.

مجمع ناشران انقلاب اسلامی پای کار آثار با موضوع فلسطین است

میثم نیلی، مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی، اصل برگزاری این نشست و فلسفه آن را موضوع فلسطین دانست و گفت: اگرچه در مجموع، کم‌کاری­هایی در حوزه روایت مقاومت فلسطین داشته‌ایم که از آن نیز مطلع هستیم؛ اما در چند سال اخیر اتفاقات خوبی افتاده است و ناشران ما نسبت به گذشته فعال‌تر شده‌اند. در دو سال اخیر نزدیک به ۴۰ اثر به دبیرخانه جایزه جهانی فلسطین رسیده که معادل مجموع کتاب­های این حوزه در چهل سال گذشته است. ما در روایت ضعف داشتیم و تعداد کمی از ناشران ما در این حوزه درگیر بوده‌اند. البته کارهای دایره المعارفی تولید شده اما مورد توجه ویژه مخاطب قرار نگرفته است. بحمدلله امروز حرکت تولید روایت در حوزه فلسطین آغاز شده اما نیازمند تشدید و تمرکز بیشتری است. بعضا کتاب­هایی در دوازده سال اخیر نیز به چاپ رسیده است که مضمون آن بزک و تطهیر صهیونیست و یهودی‌ها و بازگویی و بازروایت جریان‌های دروغین بود.

مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی ادامه داد: با توجه به اینکه جمع ما جمع ناشرانی است که دغدغه این موضوعات را دارند و در این زمینه آثاری را تولید داشته‌اند، ما می‌خواهیم به به نحو شایسته‌ای از تجارب یکدیگر استفاده کنیم و بدانیم باید چه قدم‌هایی در جهت پر کردن خلأها باید برداریم. لذا این جلسه را بر اساس مبنا شکل دادیم که بتوانیم در این مسیر روشنگری کنیم و وظیفه خودمان را بشناسیم. با نویسندگان نیز جلسه­ مفیدی داشتیم، اما اصل کار به عهده ناشرانی است که ظرفیت بالایی دارند و در موارد بسیاری استراتژی خوبی دارند. خودشان خلأها را پیدا و عمل می­کنند. در موضوع فلسطین هم ان‌شاءالله بر اساس تکلیفی که حس می­کنیم عمل خواهیم کرد و زمینه جریان تولید نیز تشدید خواهد شد. جایزه جهانی فلسطین با وجه‌های مختلفی که پیدا کرده است؛ خلأ روایت را پر خواهد کرد. برخی از نویسندگان کتاب کودک عرب از ما جلوتر هستند و در حوزه کودک قوی‌تر و صریح‌تر حرف می‌زنند.

ما در مجمع ناشران انقلاب اسلامی این آمادگی را داریم که این اقدامات را به اندازه بضاعت و وسعی که در مجمع داریم، انجام دهیم:

1. معرفی آثار خوب و ممتاز جهانی با موضوع فلسطین به ناشران برای ترجمه در داخل کشور؛

2. تسهیل‌گری در معرفی و برقراری اتصالات با ناشران خارجی برای ترجمه کتاب‌های تالیفی به زبان‌ها و در کشورهای دیگر و همچنین تسهیل‌گری در استفاده از حمایت‌های گرنت؛

3.تبلیغ و ترویج کتاب‌های حوزه فلسطین با رویدادها و کار رسانه‌ای موثر و همچنین پویش‌های کتابخوانی شیرازه برای آثار ممتاز؛

4.برگزاری یک دوره ویژه نویسندگان برای آشنایی بیشتر با مسئله فلسطین و معرفی سوژه‌های خوب برای تولید کتاب.

باید با سلاح به‌روز رسانه، وارد این معرکه شویم

جواد اسلامی، نویسنده برگزیده جایزه ادبی شهید سیدعلی اندرزگو، با اشاره به اینکه امروز در وسط معرکه جنگ جهانی سوم هستیم، گفت: اگر به میدان مبارزه نگاهی بیندازیم جبهه مقاومت از کشورها و شرایط مختلف است، پس هر قشری باید با سلاح روز وارد این معرکه شود. ما به عنوان سنگرنشینان رسانه، ابتدا باید موقعیت و نقش خود را به عنوان دیده‌بان‌هایی این معرکه بشناسیم و نورافکن برجک‌ها را به نقاط تاریک میدان و معرکه بیندازیم. باید کار را برجسته و مشخص کنیم تا بهره‌برداری بهتری از این موقعیت داشته باشیم؛ برای داشتن یک حرکت موفق باید یک مجمع همفکری برای تصمیم‌گیری به وجود بیاوریم؛ چرا که نیازمند تصمیمات مقطعی و فوری هستیم. ما به عنوان سنگرنشینان این موضع، باید بدانیم امروز چه نیازهایی داریم و کجا باید کار کنیم تا از مسیر اصلی دور و منحرف نشویم.

وی در ادامه افزود: شجاعت لازم برای حمله به ساختارهای فکری و عملی دشمن با شناخت زبان آن‌ها لازمه حرکت در این مسیر است. ما اگر بتوانیم شناخت کاملی داشته باشیم، با ترجمه تفکرات و روش‌ها به زبان روز دنیا بهترین راهکارها را ارائه خواهیم داد. همه سلاح‌های جنگ رسانه‌ای نیازمند جمع ما در جهت آشنایی و استفاده از آن‌ها است. ناشران عزیز ما باید این سد فریب و دروغ امپراتوری رسانه غرب را باید از بین ببرند و حداکثر بهره‌برداری از شرایط فعلی را داشته باشند، نقاط ضعف و قوت دشمن را به خوبی بشناسند، این شناسایی‌ها ضرورت دارد. یکی دیگر از ابزارهای سلطه فکری غرب ابزارهای اقتصادی و نویسندگان و مدیران روشنفکر غرب‌گرا هستند که باید شناسایی شوند و در زمان مناسب مبارزه مطلوبی داشته باشیم. افشاگری باعث می‌شود امنیتی که ایجاد کرده‌اند از بین برود. لاف زدن‌های نظامی و ارعاب مخاطب، از دیگر ابزارهای سلطه فکری غربی است که بحمدلله با وعده صادق از بین رفت. جبهه مقاومت باید در در مقابل فرهنگ رعب و وحشت دشمن، فرهنگ ایثار و شهادت را به صورت گسترده‌ای اشاعه دهد. ساختن افکار نسل‌های آینده را باید به دست بگیریم.

رسانه‌ها بیشترین بار مسئولیت را در این جنگ برعهده دارند

فرزانه قلعه‌قوند، مدیر انتشارات پیام آزادگان، با بیان اینکه هدف از این نشست‌ها این است که بدانیم برای روایت سرزمین زیتون چه کاری از دستمان برمی‌آید، گفت: ما می‌توانیم از جنبه مالی و تجهیز کتابخانه‌ها به مقاومت کمک کنیم، اما این‌ها کافی نیست باید بدانیم از کجا ضربه خورده­ایم که از همان جا ضربه بزنیم. در حال حاضر رسانه‌ها بیشترین بار مسئولیت را در این جنگ برعهده دارند. اگر بتوانیم در این زمینه ورود کنیم موفق‌تر عمل خواهیم کرد. ما در فضای مجازی بسیار ضعیف عمل کردیم و متاسفانه از اینجا هم ضربه خوردیم. فعالیت ما صرف دلسوزی کافی نیست؛ ما برای هیچ کدام از کارهایمان، اتاق فکر نداریم. چه میزان از کتاب‌هایمان را صادر کردیم؟ چقدر توانستیم روایت­هایمان را منتقل کنیم؟ در حال حاضر مردم در آمریکا و اروپا بیشتر از ایران علیه صهیونیست قیام می­کنند، ما باید چه کارهایی انجام دهیم که به همه جهان این داستان مقاومت را صادر کنیم؟ ما باید از همه ظرفیت‌ها استفاده کنیم، اتاق فکر قوی لازم است.

فضای مجازی را نادیده گرفته‌ایم

حمزه‌لو، نماینده موسسه انتشارات الهدی وابسته به سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در ادامه این نشست افزود: بحمدلله ما آثار تالیف و ترجمه بسیار زیادی در حوزه فلسطین و مقاومت داشته‌ایم، اما از سال گذشته تا امروز به‌غیر از مجلات، به یادداشت‌ها و مقالات کوتاه نیز پرداخته‌ایم و تولیداتی را در حوزه گرافیکی پوستر و کلیپ‌های کوتاه و انیمیشن آماده کردیم تا بتوانیم در فضای روایت و رسانه نقش خود را ایفا کنیم. باتوجه به نمایندگی‌های سیاسی خارج از کشور و با استفاده از اندیشمندان و صاحب‌قلمانی که منطقه را می‌شناختند، توانستیم در موضوعات مختلف از جمله نسل‌کشی تمام عیار رژیم صهیونیستی تولیداتی را داشته باشیم. ما اخیرا در اجلاس سران، از یازده نشریه به یازده زبان دنیا با مطالب متنوع برای سید مقاومت رونمایی داشتیم. متاسفانه ما فضای مجازی را نادیده گرفته‌ایم.

مسئله فلسطین؛ فقط کار یک بنیاد و موسسه و نشر نیست

در ادامه این نشست، محسن غفوری، مدیرعامل مرکز بررسی اسناد تاریخی، اظهار داشت: برگزاری این نشست‌ها برای بیان دغدغه‌ها و شنیدن تجارب ناشران جلسه بسیار خوبی است. ما اسناد انبوهی درباره رژیم صهیونیستی داریم؛ ما این اسناد را در اختیار ناشران و نویسندگان و محققان خواهیم گذاشت تا شاهد آثار تالیفی قوی در بازار نشر باشیم. باتوجه به اهمیت این مسئله همه باید وارد این میدان شوند و در این زمینه کار کنند، این مسئله فقط کار یک بنیاد و موسسه و نشر نیست. ما در جلساتی که به مناسبت تاریخ‌پژوهی برگزار می‌کنیم، پیرامون موضوع مقاومت و فلسطین نیز به بحث و گفت‌وگو می‌پردازیم. ما برای نسل جوان و نوجوان، به شدت ضعف محتوایی و تولید داریم. باید تدابیری در راستای ایجاد انگیزه برای تولید محتوا صورت بگیرد، کارگاه‌های آموزشی برگزار شود. درباره اسرائیل‌شناسی نباید شعاری برخورد کنیم، یک دبیرخانه و ساختار بادوامی باید شکل بگیرد که بتوانیم با شبهات موجود در رسانه‌های مکتوب یا شبکه‌های اجتماعی مقابله کنیم.

ما در نقطه آغاز بیداری فرهنگی نخبگانی هستیم

شهریار امینیان، مدیر انتشارات مطالعات اندیشه‌ورزان آریا، در ادامه این نشست اظهار داشت:ما از اوایل امسال به صورت مستمر بر موضوع فلسطین کتاب‌هایی را که منتشر شده است ارزیابی و مطالعه می‌کنیم. بیش از پنجاه عنوان از این آثار ترجمه شده و ۲۴ عنوان توسط مجمع اندیشه‌ورزان به سرانجام رسیده است. ما در مسئله صهیونیسم و فلسطین تفاوت دیدگاه در موضوعات اجتماعی داریم. ما در حوزه نبرد فرهنگی هنوز نتوانستیم آنطور که باید، به نخبگان خودمان بپردازیم. تنها یک جایگاه اجتماعی در این موضوع پیدا کردیم. این وضعیت در داخل معکوس است و در نقطه آغاز بیداری فرهنگی نخبگانی هستیم. اول باید به سراغ دانشگاه‌ها و بخش نخبگانی جامعه برویم. متاسفانه وقتی به مسائل فلسطین نگاه می‌کنیم، روایت‌های قابل قبولی در حوزه روایتگری، پژوهش و تاریخ تولید نکرده‌ایم. بزرگ‌ترین ضعف ما این است که یک شبکه اطلاع‌رسانی نداریم که بدانیم چه کتاب در کجا و در چه حوزه منتشر شده است. ما در حوزه نخبگانی و اجتماعی پروتکلی برای حمایت و افزایش سطح دسترسی نداریم و از این کتاب‌هایی که منتشر کرده‌ایم، دانشجوی ما نمی‌داند باید به چه صورت دسترسی داشته باشند. ما نیازمند روایت‌های قابلی در فضای بین‌الملل هستیم، هر چقدر این روایت‌ها اجتماعی باشد بهتر است؛ چرا که جوامع پیرامونی ما احساس نیاز شدید به روایت آنچه در روز می‌گذرد، دارند. که می‌توان ترجمه کرد و در اختیار گذاشت.

وی در ادامه بیان داشت: ما در ایران که به عنوان ام القرای جهان اسلام هستیم. نوع مواجهه ما با موضوع فلسطین و مقاومت مناسب نبوده است. نوع نگاهی که ما به صهیونیسم داریم، کارآمد و بین‌المللی نبوده است. وقتی به جریان جشنواره‌های کتابی نگاه می‌کنیم، می‌بینیم ما هر سال یک جشنواره در لندن داریم که به مدت دو هفته برگزار می‌شود که عنوان آن کتاب‌های یهود است. در طول سال جشنواره‌های مختلفی برگزار می‌کنند. با این تفاسیر ما هنوز نتوانستیم دانشگاه‌های خودمان را قانع کنیم، یعنی هنوز نتوانستیم فضای نخبگانی و فضای اجتماعی خود را با تولیدات مناسب قانع کنیم. ما متأسفانه در عرصه ترجمه و تالیف کتب فلسطینی با کمبود مواجه هستیم. وقتی یک استاد دانشگاه بخواهد در مسائل فلسطین وقت بگذارد و کارهای پژوهشی انجام بدهد، باید مورد حمایت واقع شود که متأسفانه حمایت‌های لازم از آن صورت نمی‌گیرد.

در مسئله روایت و رسانه، پدافند و دفاع باید داشته باشیم

حجت‌الاسلام فهیم تواضع، مدیر انتشارات مطاف عشق، با اشاره به روایات و مشاهدات میدانی اذعان داشت:جبهه حق و باطل درگیر شده‌اند و کامل خودشان را عیان می‌کنند. هرچه جلوتر می‌رویم، قشر خاکستری و بی‌طرف کمتر می‌شود و یا سیاه و سفید می‌شود. در همه جوامع، قشر سیاه و سفید وجود دارد و به‌صورت کلی شبیه هم هستند. با گذر زمان، فرهنگ‌های در حال نمایان کردن باطن خودشان هستند. این همه کودک کشته شد اما اصلا تکان نخوردند. وظیفه ما این است که این روایت‌ها را به جهانیان نشان دهیم. این کمک ما می‌تواند قشر خاکستری را که شاید به یک تکان کوچک نیاز داشته باشد به سمت راه و فکر درست بکشاند. ما باید به جای آفند و حمله آنها، علی الخصوص در مسئله روایت و رسانه، پدافند و دفاع نیز داشته باشیم. ما مطالب زیادی در مورد این موضوع داریم، اما باید موضوعات را روی کار بیاوریم تا به دست مخاطبان جوان و نوجوانمان برسد. باید اتفاقات و دیگر موضوعات را باید در شیوه‌های متفاوت از جمله خاطرات، داستان، رمان، تاریخ شفاهی و… در قالب‌های روایت مکتوب و غیرمکتوب تولید شود.

با کمک همه ناشران باید از شعارزدگی عبور کنیم

مهدی محمدی، مدیر نشر معارف، در خصوص اهمیت نسل نوجوان سخنانی را بیان داشت و گفت: هدف از تشکیل این نشست، هم‌فکری در حوزه فرهنگ و کتاب و نقش آن در مقاومت است. اگرچه در این حوزه کم‌کاری صورت گرفته و باید قبول کنیم که درست کار نکرده‌ایم. از سال گذشته که شاهد تاکید حضرت آقا نسبت به تالیف آثار حوزه کودک و نوجوان در نمایشگاه کتاب بودیم، دریای وسیعی برای نشر ما آغاز شد و شروع به تولید آثار در این حوزه کردیم. ناشرین ما در عرصه کتاب چه کاری انجام داده‌اند؟ باید عرضه کتاب را جدی بگیریم و بدانیم چه کتابی را باید تولید کنیم؟ یکی از سوال‌های جوان ما این است که چرا با اینکه هنوز در داخل کشور مشکل داریم، باید از فلسطین حمایت مادی و معنوی کنیم؟ ما چقدر کار تبیینی کرده‌ایم؟ اگر صرفا به منافع ملی نگاه کنیم، باید از فلسطین حمایت کنیم؛ حتی نیازی نیست باتوجه به آیات و روایات، استدلال نقلی بیاوریم؛ اما نتوانستیم این موضوعات را برای جوانان و نوجوانان تبیین کنیم.

وی در ادامه افزود: ما ناشران در عرصه تولید و محتوا رقابت نداریم؛ بلکه باید میان ناشران هم‌افزایی کنیم و اگر ایده‌ها و برنامه‌هایی داریم که می‌تواند به بقیه نشرها کمک دهد، انجام دهیم. مثلا در حوزه نوجوان کتاب‌های کمیک خوبی تولید شده است. ناشرین ما باید در این حوزه ورود کنند. امروز، با جنگ هویتی مواجه هستیم. البته یکی از موضوعات مهم پیرامون این زمینه، هولوکاست است که من هرچه گشتم که یک اثر فاخر برای نوجوان با این موضوع پیدا کنم، موفق نشدم. از دوستان اندیشه‌ورز خواهشمندم به ناشرین که در این حوزه تولید دارند، کمک کنند. امیدواریم از حالت دفاع خارج شویم چراکه هرجا حالت دفاع بودیم ضربه خوردیم و هرجا که حالت حمله بودیم، پیروز شدیم؛ در عرصه فرهنگ هم همین است. ان‌شالله با کمک همه ناشران از شعارزدگی عبور کنیم و در جامعه به طور جدی به تولید روایت بپردازیم.

اهمیت هیچ چیز به اندازه روایت میدان نیست

مهدی سلیمانی، قائم مقام مجمع ناشران انقلاب اسلامی، با اشاره به حمایت مجدالدین معلمی، مدیرعامل بنیاد کتاب، از آثار تولیدشده در حوزه فلسطین گفت: برای همه ناشرانی که در حوزه مقاومت به‌ویژه فلسطین کتاب تولید کنند، بنیاد کتاب آمادگی دارد تا هزینه کاغذ و چاپ این آثار را برعهده بگیرد تا کمک کوچکی در این حوزه صورت بگیرد. تا امروز بنیاد کتاب 20 اثر را حمایت کردند که به زودی وارد بازار نشر خواهد شد. بعد از میدان، اهمیت هیچ چیز به اندازه روایت میدان نیست. اگرچه شاید جوشش‌هایی توسط نویسندگان صورت بگیرد؛ اما ناشران شخصیت‌های موثر و اثرگذاری در این مسیر هستند. نگاه به ناشر را باید متفاوت کنیم و دغدغه‌مان را باید در عمل نشان دهیم. ما در مجمع ناشران انقلاب اسلامی نیز هرکاری از دستمان بربیاید بر سر موضوعات مهمی همچون فلسطین انجام خواهیم داد. این جلسات در گذشته غریبانه برگزار می‌شد؛ اما بحمدلله امروزه وظیفه و حکم رهبر معظم انقلاب انگیزه‌های همه افراد را بیشتر کرده است. ان‌شاءالله نتیجه رضایت امام زمان(عج) و اگاهی و بصیرتی است که به دنبال آن هستیم.

ادبیات، غبارزدایی می‌کند

محمد عزیزی، مدیر نشر روزگار، در ادامه این نشست گفت: ادبیات، غبارزدایی و ما را به مخاطبمان نزدیک می‌کند. شاید برایتان اتفاق افتاده باشد وقتی در یک مکان جدید و ناآشنا وارد می‌شوید، سعی می‌کنید با یک نفر دیگر سر صحبت را باز کنید و ارتباط بگیرید، این همان ادبیات است. به تعبیر یکی از دوستان وقتی بخواهیم یک اثر فاخر و موثری بنویسیم، باید شروع به جزئی‌نویسی‌کنیم. در هر زمینه‌ای، باید ابتدا مخاطبین خودمان را بشناسیم.

آثار مختلفی به هفت زبان دنیا به دبیرخانه جایزه جهانی فلسطین ارسال شده است

سمانه افشاری، عضو دبیرخانه دومین جایزه جهانی ادبیات فلسطین، ضمن معرفی این جایزه ادبی بیان داشت: در نمایشگاه کتاب پارسال با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رییس شورای سیاست‌گذاری، دبیر علمی و اهالی فرهنگ از پوستر دومین دوره جایزه فلسطین رونمایی کردیم. ناشران داخلی و خارجی حدود ۳۵۰ کتاب در شش حوزه کودک، رمان، داستان کوتاه، خاطرات، نمایشنامه و شعر بزرگسال را برای دبیرخانه ارسال کردند. در حوزه کودک 66 اثر، در حوزه داستان 56 اثر، رمان 106 اثر، نمایشنامه‌نویسی 9 اثر، خاطرات 16 اثر و شعر 76 اثر به هفت زبان عربی، فارسی، انگلیسی، اردو، مالایی، اسپانیایی، فرانسه دریافت کرده‌ایم. از ۲۶ کشور مصر، فلسطین، ایران، لبنان، الجزایر، انگلیس، آمریکای لاتین و کشورهای خاورمیانه کتاب به دست ما رسیده است. در حال حاضر در مرحله دوم داوری آثار هستیم و باتوجه به اینکه آثار به هفت زبان است، سعی کردیم ترکیب داوران را از داخل و خارج کشور انتخاب کنیم.

منبع: مجمع ناشران انقلاب اسلامی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × سه =

دکمه بازگشت به بالا