حقیقتشناس: به دنبال سلبریتی و کیستی افراد در خانه هنرمندان نیستیم
جمشید حقیقتشناس مدیر امور گالریهای خانه هنرمندان ایران، این مکان را مختص به گروه خاصی از هنرمندان و سلبریتیها ندانست و بر عرضه آثار همه هنرمندان تاکید کرد.
جمشید حقیقتشناس مشاور مدیرعامل و مدیر امور گالریهای خانه هنرمندان ایران درباره رویکردهای این مرکز در ارائه آثار هنری و تاثیر حضور بهرام کلهرنیا به عنوان رئیس شورای عالی خانه در این مسیر، توضیح داد: من قبل از اینکه بهرام کلهرنیا در این سمت قرار بگیرد، وارد خانه هنرمندان شدم و از همان آغاز کار، بر آن بودیم که خانه هنرمندان را به خانه هنرمندان «ایران» تبدیل کنیم یعنی این خانه برای همه هنرمندان کشور است و همه میتوانند فعالیتهایشان را در اینجا به نمایش بگذارند. در این مسیر ما از همه افراد و هنرمندانی که در رشتههای مختلف هنری یا به صورت فرارشتهای فعالیت دارند دعوت به حضور میکنیم.
خانه هنرمندان مختص به گروه خاصی از هنرمندان نیست
وی درباره حضور سلبریتیها به ویژه بازیگران سینما در خانه هنرمندان، تصریح کرد: در این راه، خانه هنرمندان در راستای رسیدن به هدفش، به کیستی افراد توجه نمیکند و به دنبال این نیست که فقط آثار هنرمندان شاخص و سلبریتی را عرضه کند. در واقع این مرکز سعی میکند که آثار و ساختههای برجسته هنری را پس از بررسی، به نمایش بگذارد.
حقیقتشناس در پاسخ به پرسشی درباره اینکه چه معیاری برای انتخاب آثار یا یک هنرمند مدنظر است و اینکه بیشتر به هنرهای مدرن توجه دارند یا سنتی؟ گفت: خانه هنرمندان ایران تلاش میکند تا جامعه و مردم، آثاری را که برای دیدن مناسب است، از دست ندهند. فعالیتهای خانه در حوزه بینارشتهای و فرارشتهای نیز مدنظر بوده است، یعنی هنرمندان که در رشتههای مختلف فعالیت میکنند و گرایشهای مختلفی دارند، در قالب یک برنامه گرد هم جمع میشوند و آثارشان را به نمایش میگذارند. برای مثال ما نمایشگاه «سندلی هنرمند» را با همین رویکرد با حضور بیش از ۲۰۰ هنرمند نقاش، مجسمهساز، تصویرگر، سرامیست، معمار، طراح صنعتی، آهنگساز و طراح صحنه و همچنین هنرمندان سینمایی، برگزار کردیم و این هنرمندان آثار خود را به نمایش گذاشتند.
خانه هنرمندان ایران بستر مناسبی برای عرضه هنر ایجاد میکند
وی درباره تعامل خانه با انجمنهای هنری و نحوه فعالیتهای آنها در خانه هنرمندان توضیح داد: خانه هنرمندان ایران در گام اول از روسای انجمنهای هنری خواست که بیایند و با خانه هنرمندان همکاری کنند چون این خانه، خانه آنها و قرار است که ما فقط به فعالیت کردن آنها کمک کنیم. در واقع خانه هنرمندان فقط بستر مناسبی را برای دیده شدن آثار هنری فراهم میکند. آمادهسازی آن بستر نیاز به صرف هزینه، انجام اصلاحات فنی و به روز شدن فضای نمایش آثار، دارد. در این زمینه برخی ارگانها و نهادهای هنری کشور نیز با ما همکاری میکنند، چون جامعه به هنر نیاز دارد.
مشاور هنری و اجرایی در امور گالریها و هنرهای تجسمی خانه هنرمندان ایران تاکید کرد: خانه هنرمندان با دست خالی کارهای مذکور را انجام میدهد و قطعاً در این راستا از افرادی که میخواهند بستر مناسبی برای نمایش آثار هنری ایجاد شود، کمک میگیرند. محمدمهدی عسگرپور نیز در این زمینه بسیار شنوا و همراه است و از هیچ کمکی دریغ نمیکند.
وی در پاسخ به این پرسش که خانه هنرمندان در زمینه شبکهسازی تخصصی هنرمندان چه رویکردی دارد، عنوان کرد: خانه هنرمندان، خانه هنرمندان ایران است و مختص به گروه خاصی از هنرمندان نیست. این یعنی ممکن است که هنرمندی نخواهد عضو هیچ انجمن و تشکل هنریای شود اما بخواهد از امکانات خانه هنرمندان استفاده کند. خانه مذکور امکاناتش را از هیچ هنرمندی دریغ نمیکند؛ البته این خانه زمان محدودی برای به نمایش گذاشتن روزانه آثار هنری دارد و اگر میخواستیم به نقطه مطلوب برسیم، باید آنجا را شبانهروزی میکردیم.
این هنرمند نقاش که به تازگی به عنوان عضو شورای سیاستگذاری هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر منصوب شده است، در پایان با اظهار امیدواری برای برگزاری کیفی این دوره جشنواره، درباره اینکه آیا نمایشگاهی از آثارش تا پایان سال برگزار خواهد کرد یا خیر، گفت: فعالیت در خانه هنرمندان ایران و اکنون در جشنواره تجسمی فجر سبب شده که نتوانم نمایشگاهی برگزار کنم اما شاید سال آینده، نمایشگاهی داشته باشم. همچنان در عرصه هنر فعالیت میکنم اما گاهی فعالیتهایم چنان متنوع میشود که خودم هم نمیدانم چه میکنم.