جزییات سومین رویداد هولوساید تشریح شد
دبیر رویداد بین المللی طراحی کارتون، کاریکاتور و پوستر هولوساید ۲۰۲۴ جزییات سومین دوره را تشریح کرد.
نشست خبری سومین رویداد بین المللی طراحی کارتون، کاریکاتور و پوستر هولوساید ۲۰۲۴ با حضور مسعود شجاعی طباطبایی دبیر رویداد و مهمانان بین المللی امروز سه شنبه ۱۸ دی در برج میلاد برگزار شد.
شجاعی طباطبایی در ابتدا گفت: در دوره های قبل با عنوان کردن هولوکاست دچار مشکلی در فضای مجازی نسبت به بستن صفحات و … شدیم بنابراین امسال عنوان هولوساید را در نظر گرفتیم که همان معنای نسل کشی را در واژه در بردارد.
وی اضافه کرد: الکساندر فالدین طراح گرافیک و پوستر از روسیه از مهمانان جشنواره است که تولیدات متعددی در جهان داشته و جوایز مختلفی هم دریافت است. در چند روز آخر هفته نشست ها و کارگاه هایی را با حضور او و دیگر داوران و هنرمندان در قم خواهیم داشت.
شجاعی طباطبایی تصریح کرد: این مسابقه هنوز برای ارائه آثار تا ۲ هفته دیگر فرصت دارد و علاقه مندان می توانند از طریق سایت ایران کارتون شرکت کنند. بحث نسل کشی محور اول ماست که در یک سال گذشته نیز شاهد جنایت های کم نظیری در غزه هستیم. آمار میگوید هر روز ۴۱ کودک به قتل می رسد.
وی ادامه داد: شاهد هستیم آمریکا از صلح می گوید اما هرگونه حرفی برای صلح را وتو می کند و مردم منطقه دچار مشکلات جدی شده اند. نتانیاهو در دادگاه لاهه به عنوان جتایتکار جنگی شناخته شد و جنایت های او اظهر من الشمس است.
شجاعی طباطبایی اظهار کرد: امیدواریم در این رویداد مقاومت مردم فلسطین را از طریق آثار هنری و به ویژه گرافیک شاهد باشیم. ما سال هاست شاهد این جنایت ها هستیم. همچنین از مسعود نجابتی به عنوان طراح تشکر میکنم.
در ادامه این نشست خبری مسعود نجابتی اظهار کرد: در دورههای پیشین، این رویداد فقط با عنوان کاریکاتور برگزار میشد اما امسال پوستر نیز به آن اضافه شده است. ما تلاش میکنیم از تمام ظرفیتهای هنرهای تجسمی بهره ببریم. حتی با افزودن نوشته به پوستر، به نوعی ظرفیت ادبیات را نیز در این دوره به کار گرفتهایم.
وی افزود: هدف ما شناسایی طراحان گرافیک در سطح بینالمللی است. همچنین، شناسایی خوبی از طراحان کاریکاتور صورت گرفته که نتیجه برگزاری دورههای قبلی است و امیدواریم در رویدادهای آتی بتوانیم از این ظرفیت بهتر استفاده کنیم.
سپس الکساندر فالدین، هنرمند مهمان از روسیه، درباره حضورش در این رویداد گفت: ما ۱۲ سال پیش به ایران سفر کردیم و پس از آن، این آرزو را داشتیم که دوباره به اینجا سفر کنیم. ایده برگزاری این رویداد بسیار جذاب بود. حتی اسم رویداد و عنوان هولوکاست نیز کنجکاوی و جذابیت زیادی ایجاد کرد تا به ایران سفر کنیم.
وی ادامه داد: ما با بخشی از اتفاق دردناکی که برای مردم فلسطین رخ میدهد، آشنا هستیم. در جنگ جهانی دوم، بخشی از روسها توسط آلمان نازی دچار همین نسلکشیها شدند. اتفاقات اخیری که در اوکراین علیه روسیه رخ داده است ۸۰ سال پیش هم رخ داد و آلمان نازی علیه روسیه بود. اکنون آمریکا هم به اوکراین کمک میکند تا نسلکشی روسها را به انجام برسانند.
فالدین در پایان گفت: باز هم بابت برگزاری این رویداد تشکر میکنم. ما با مقابله ایران علیه غرب و تراژدی فلسطین آشنا هستیم که زخمی عمیق در دل ما به جای گذاشته که التیام نمییابد. روز گذشته نیز از نمایشگاهی در موزه هنرهای معاصر بازدید کردیم و آنجا هم بسیار تحت تأثیر قرار گرفتیم.
شجاعی طباطبایی در ادامه درباره برگزاری رویداد در شهر مقدس قم یادآور شد: دانشگاه قم با داشتن چند هزار دانشجوی خارجی و ۲ هزار دانشجوی ایرانی، دانشگاه بزرگی است و به همین دلیل، تصمیم گرفتیم این رویداد را در آنجا برگزار کنیم. تلاش ما بر این بود که میزبان ۱۰۰ هنرمند نیز در این رویداد باشیم. شنبه هفته آینده، خروجی این رویداد را ارزیابی خواهیم کرد. مازیار بیژنی، کمال شرف و محمدحسین نیرومند از جمله اساتیدی هستند که در نشستهای برگزار شده در دانشگاه قم حضور دارند. لازم است از دوستانی که در حوزه هنری ما را یاری کردند، در اینجا تشکر کنم.
منبع: مهر