«اشتراکی» درباره فشارهای اقتصادی است/ قدردانی بابت افزایش کمک‌هزینه‌های جشنواره فجر

نویسنده و کارگردان نمایش «اشتراکی» درباره این اثر گفت: این نمایشنامه را در این یک سال اخیر نوشتم و دغدغه‌ام از آنجا آغاز شد که فشارهای اقتصادی روی مردم به شدت افزایش پیدا کرده است. متاسفانه برخی از مردم مجبورند که با همدیگر اشتراکی یک واحد مسکونی بگیرند. قصه من هم به همین معضل می‌پردازد.

مرتضی شاه‌کرم، نویسنده و کارگردان نمایش «اشتراکی» بیان کرد: قصه من درباره دو خانواده محترم و غریبه است که به دلیل کم بودن پول پیش منزل‌شان؛ مجبورند با همدیگر در یک واحد اشتراکی زندگی کنند. مشکلات مردم همیشه جزو اولویت‌ها و دغدغه‌های من در تئاتر بوده است. موضوع مسکن هم یکی از مشکلات جدیدی است که مردم با آن مواجه هستند.

او شیوه اجرایی این اثر را بسیار ساده توصیف کرد و توضیح داد: در شیوه‌های اجرایی این کار، سعی کرده‌ام مثل کارهای قبلی‌ام، به ساده‌ترین شکل ممکن قصه‌ و دغدغه‌ام را برای مخاطب روایت کنم و با او به اشتراک بگذارم. برای همین، در شیوه اجرایی، یک رویکرد روایی بسیار ساده با کمترین تحرک بازیگران در صحنه در نظر گرفته‌ام. چون که کار دیالوگ‌محور است، سعی کردم کاری تمیز و شیک ارائه دهم تا تماشاگر از آن لذت ببرد. من شخصاً اعتقاد ندارم که حتماً یک نمایش باید میزانسن‌های حرکتی زیادی داشته باشد، بنابراین سعی کردم قصه ساده‌ام را به ساده‌ترین شکل ممکن روایت کنم.

برگزیدگان تمام دوره‌های مختلف جشنواره‌های قبلی امسال در این دوره حضور دارند

شاه کرم در ادامه به جشنواره فجر اشاره کرد و گفت: اتفاق جالبی که امسال در جشنواره فجر افتاده این است که وقتی به جدول جشنواره نگاه می‌کنیم، متوجه می‌شویم که برگزیدگان تمام دوره‌های مختلف جشنواره‌های قبلی امسال در این دوره حضور دارند. انگار امسال جشنواره با حضور برگزیدگان دوره‌های گذشته برگزار می‌شود. از طرفی جشنواره تئاتر فجر بزرگ‌ترین رویداد تئاتری ایران است و امسال به واسطه حضور برادر عزیزم، آقای تقیانی پور، در این جشنواره به عنوان دبیر، من هم راغب شدم که در این جشنواره شرکت کنم. ایشان لطف داشت و از ما در بخش ویژه جشنواره فجر دعوت کرد تا کارمان را ارائه دهیم و گروه من هم در جشنواره فجر حضور پیدا کرد.

او افزود: امسال یکی از سخت‌ترین دوره‌های بخش مسابقه جشنواره فجر را شاهد هستیم، چرا که اساتید و دوستان درجه یک تئاتر از سراسر کشور حضور دارند. تئاتر فجر ویترین تئاتر ایران است و همه دوست دارند در این ویترین حضور داشته باشند و اثرشان را ارائه کنند. برای نمایش‌هایی که بعد از جشنواره فجر اجرای عموم دارند، جشنواره فجر یک امتیاز است و می‌توانند از آن برای معرفی اثرشان استفاده کنند. همچنین، هر کسی که نتوانسته در طول سال تمام آثار را مشاهده کند، می‌تواند در جشنواره فجر گزیده‌ای از آثار برگزیده سال گذشته را ببیند. جشنواره فجر جایی است که بهترین آثاری که در طول سال گذشته در سراسر ایران اجرا شده‌اند، انتخاب می‌شوند و در اینجا به نمایش درمی‌آیند.

 

«اشتراکی» درباره فشارهای اقتصادی است/ قدردانی بابت افزایش کمک‌هزینه‌های جشنواره فجر

مرتضی شاه کرم گفت: جای تشکر دارد که امسال مبلغ ورودی گروه‌ها و کمک‌هزینه‌ها بیشتر شده و جوایز جشنواره نیز افزایش یافته است. این تغییرات انگیزه تئاتری‌ها، به‌ویژه جوانان، را دوچندان کرده است تا با آثار محکم‌تری در جشنواره فجر حضور پیدا کنند.

نمایش «اشتراکی» ۱۲ بهمن ساعت ۱۸ و ۲۰:۳۰ در سالن استاد سمندریان تماشاخانه ایرانشهر در قالب جشنواره تئاتر فجر روی صحنه می‌رود و پس از آن از ۱۷ بهمن ساعت ۲۰:۳۰ اجرای عموم خود را در همان تماشاخانه آغاز خواهد کرد.

منبع: ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 4 =

دکمه بازگشت به بالا