برگزاری مراسم رونمایی کیمیای سعادت در مالزی

رئیس دانشگاه بینالمللی اسلامی مالزی و مسئول کرسی امام غزالی، به عنوان سخنران ویژه مراسم گفت: 54 سال پیش، در سال 1971، برای نخستین بار با کتاب گرانسنگ کیمیای سعادت آشنا شدم و آن را به طور کامل مطالعه کردم.
عثمان بکر افزود: این کتاب، در کنار المنقذ من الضلال، زندگی مرا تغییر داد و نگرشم را نسبت به دین و مذهب دگرگون کرد.
وی اضافه کرد: پس از آن با شخصیت امام غزالی و دیگر آثار ایشان آشنا شدم و تأثیر عمیقی از اندیشههای او گرفتم.
وی افزود: بسیاری از متفکران و اندیشمندان مالزیایی تحت تأثیر آموزههای امام غزالی قرار دارند و این امر نشان از جایگاه ویژه او در جهان اسلام دارد.
عثمان بکر ادامه داد: دانشگاه بینالمللی اسلامی مالزی از رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و انتشارات IBDE به دلیل تلاشهای ستودنی آنها در ترجمه این اثر ارزشمند
به زبان مالایی قدردانی میکند. این ترجمه را میتوان هدیهای فکری دانست که شکافهای فرهنگی و تاریخی را پر میکند.
رئیس دانشگاه بینالمللی اسلامی مالزی، افزود: در حالی که فارابی و ابنسینا مقدم بر امام غزالی بوده و دیدگاههای متفاوتی درباره سلوک ارائه کردهاند، فارابی در کتاب تحصیل السعاده به نگاه تمدنی توجه دارد، در حالی که غزالی در کیمیای سعادت به جنبه فردی پرداخته است.
وی گفت: امام غزالی بر این باور است که مسیر سلوک از معرفت نفس آغاز میشود. یعنی ابتدا باید خود را شناخت، سپس خداوند را.
رئیس دانشگاه بینالمللی اسلامی مالزی، افزود: اگرچه شریعت بسیار مهم است، اما عدم توجه به باطن امور، انسان را سطحینگر میسازد. غزالی تلاش کرده است تا باطن اشیا را نیز به مخاطب نشان دهد.
پس از سخنرانیها، دانشگاه بینالمللی اسلامی مالزی هدیهای به رسم یادبود به رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران اهدا کرد. این هدایا نماد دوستی و همکاری علمی میان ایران و مالزی است و امید می رود که این همکاریها ادامه یابد.
همچنین، از سوی سفارت جمهوری اسلامی ایران، یک اثر صنایعدستی ایرانی به رئیس دانشگاه اهدا شد. در ادامه، به پاس قدردانی از انتشارات IBDE، هدیهای از سوی رایزنی فرهنگی ایران به مسئولان این انتشارات تقدیم شد. مراسم با عکس دستهجمعی و مصاحبه با رسانههای حاضر پایان یافت.
منبع: تسنیم