«سینمای ایران» در حوزه «فنی» گروگان عده‌ای معدود بوده/ «مافیای فنی سینما» از همان ابتدای کار دروغ‌پراکنی را آغاز کردند

مدیرعامل پیشین «موسسه سینما شهر»:

مدیرعامل پیشین موسسه سینما شهر با بیان اینکه خرید تجهیزات فنی سینما در دوران مدیریت او قانونی و با تأیید کتبی اعضای هیأت‌های مدیره و امنای موسسه انجام شده است، انتشار گزارش از یک جلسه برگزار شده در سال قبل را با هدف بهره‌برداری سیاسی عنوان و ادعا کرد که اقدامات او به مذاق مافیای فنی سینما خوش نیامده بود.

هفته گذشته و در دومین روز پس از پایان تعطیلات نوروزی (۱۷ فروردین‌ماه) روابط عمومی مؤسسه سینما شهر مطلبی را در اختیار رسانه‌ها قرار داد که در آن گزارشی از دیدار مدیرعامل مؤسسه سینما شهر (حبیب ایل‌بیگی، که اواخر آبان‌ماه سال گذشته جایگزین هاشم میرزاخانی شد ) در دیدار با هیأت‌مدیره اتحادیه مراکز فنی و پشتیبانی تولید سینمای ایران و برخی صحبت‌های حاضران در آن جلسه شرح داده شده بود.

در آن گزارش، اظهارات انتقادآمیز هیأت مدیره اتحادیه نسبت به عملکرد مدیریت قبلی مؤسسه مطرح و مطالبی درباره بروز یکسری تخلف در خرید تجهیزات فنی سینما درج شده بود که در پاسخ به آن‌ها مدیرعامل فعلی موسسه سینما شهر(ایل‌بیگی) تاکید کرده بود: مؤسسه سینما شهر با توجه به مشکلات به وجود آمده به‌هیچ‌عنوان در بحث خرید تجهیزات فنی ورود نخواهد کرد، چراکه این موضوع سیاستی اشتباه بوده که پیش‌از این وجود داشته است.

این مطلب در روزهای گذشته بازتاب زیادی داشت و مدیرعامل سابق موسسه هم تخلف را تکذیب کرد. با این حال میرزاخانی همچنان نسبت به این مسئله واکنش دارد و این بار در متنی که برای ایسنا ارسال کرده با طرح این مسئله که «جلسه مذکور سال گذشته برگزار شده و انتشار گزارش آن در این روزها با بهره‌برداری سیاسی انجام شده» از دروغ پراکنی انتقاد و بار دیگر برای برگزاری جلسه‌ای با مدیران فعلی سینما اعلام آمادگی کرده است.

متن پاسخ هاشم میرزاخانی به شرح زیر است:

«درپی برگزاری جلسه‌ای با حضور مدیرعامل سینماشهر و اتحادیه مراکز فنی و پشتیبانی تولید به استحضار می‌رساند، کلیه موارد مطروحه در مورد تخلف در خرید تجهیزات کذب محض بوده و مدیران وقت سازمان سینمایی با توجه به سیاستگذاری دولت محترم سیزدهم با رویکرد حمایت از شهرهای کم برخوردار نسبت به حمایت از توسعه سالن‌های سینما در شهرهای فاقد سینما برنامه‌ریزی و اقدام نمودند و نتایج آن کاملا مشهود است.

تعداد سالن‌های نمایش فعال از ۵۶۰ سالن به ۹۷۰ سالن رسید و هر هفته شاهد افتتاح سالنی جدید در شهری دور افتاده بودیم.

همچنین کلیه خریدهای انجام شده بر اساس قانون، اساسنامه و آئین‌نامه معاملاتی و طی مراحل قانونی با دقت زیاد صورت گرفته‌است. در ادامه هم به تایید کتبی اعضای محترم هیأت مدیره و هیأت امنای موسسه که شامل ریاست محترم سازمان سینمایی و مدیران عامل بنیاد سینمایی فارابی، مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و انجمن سینمای جوانان ایران بوده، رسیده‌است.

بارها در محافل، سینماداران و جلسات اینجانب مطرح شده‌ بود که سینمای ایران در حوزه فنی گروگان عده‌ای معدود بوده و به واسطه انحصاری که ایجاد کرده بودند، منافع زیادی از سینماداران کسب کردند. این رفتار منجر به بالا رفتن هزینه‌ها و در نتیجه عدم ترغیب بخش خصوصی به ساخت سالن سینما و در جا زدن این هنر صنعت از نظر توسعه اکران بود که با تصمیم اخذ شده قرار شد موسسه سینماشهر به عنوان بازوی فنی سازمان سینمایی نسبت به تنظیم‌گری و پایین آوردن هزینه‌های تجهیز سینما اقدام کند.
پس بنابراین در مرحله اول می‌بایست تجهیزات اعم از امکانات صوت و تصویر، پرده نمایش و سِرور بلاواسطه از نمایندگان کمپانی‌های تولیدکننده خریداری می‌شد که این امر هم به واسطه تحریم کشور به صورت مستقیم امکان‌پذیر نبود و می‌بایست با تدابیری خاص صورت می‌گرفت. با بررسی‌های انجام شده و تایید هیأت امنای محترم تجهیزات از نمایندگی اصلی در کشورهای همسایه خریداری و کالا در ایران به قیمت کمپانی و همراه با اصالت کالا تحویل شود که نتیجه آن باز شدن راه نفسی برای راه‌اندازی سینمای ارزان در کشور بود. طبیعی است که این کار به مذاق مافیای فنی سینما خوش نمی آمد و از همان ابتدای کار، اقدام به ارتباط با نهادهای مختلف کرده و دروغ‌پراکنی را آغاز کردند. بخشی از این دروغ‌پراکنی‌ها هم‌راستا با مضمونی بود که اخیرا توسط روابط عمومی موسسه سینما شهر ارائه شد.

مجموعه این اقدامات منجر به تشکیل جلسه‌ای در تاریخ ۲ مرداد ۱۴۰۳ شد که در این جلسه نمایندگان سازمان بازرسی کل کشور، معاونت توسعه منابع سازمان سینمایی، حراست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس حوزه ریاست سازمان سینمایی، مدیر کل دفتر حقوقی ارزیابی و عملکرد، نماینده هیأت امنای موسسه سینما شهر حضور داشتند. با بررسی کلیه اسناد و مدارک صورتجلسه‌ای تنظیم شد و روی آن به صراحت [بلا وجه بودن اظهارات] و دروغ‌پراکنی‌ها مشخص شد و به امضای اعضای جلسه رسید و در پایان از زحمات شبانه‌روزی همکاران موسسه قدردانی به عمل آمد.

حال جای سوال است که چرا موسسه سینماشهر به جای تبیین دلایل توقف توسعه سالن‌ها با توجه به وجود تجهیزات کامل برای حداقل ۱۵ سالن سینما، پیگیری حمایت از اکران فیلم‌ها، توقف اکران آثار گروه سینمایی فرهنگ که منجر به فروش چشمگیر آثار ارزشی و هنری بود و اخراج کلیه مدیران خدوم موسسه در دولت قبل آن هم در دولتی که به وفاق منسوب است، نسبت به انتشار جلسه‌ای که سال گذشته با افراد خاص که به دیدگاه‌های مشخصی شهره هستند اقدام کرده و از آن برای بهره‌برداری سیاسی و تخریب دستاوردهای دولت قبل را داشته‌ است (استفاده کرده است). در ضمن جای سوال است که چرا محتوای جلسه با مدیران محترم انجمن سینماداران ایران را که از قدیمی‌ترین اصناف رسمی (بالای ۵۰ سال) سینمای ایران هستند نه یک صنف سه ساله منتشر نکرده‌است؟ چرا توصیه‌ها و حرف‌های این انجمن را نادیده گرفت و کوچکترین خبری از آن منتشر نکرد.

در پایان ضمن اشاره به حق پیگیری بابت افترا و ایجاد شبهه، آمادگی خود را جهت برگزاری جلسه‌ای با حضور ریاست محترم سازمان سینمایی و مدیرعامل موسسه سینماشهر در حضور اصحاب رسانه به منظور تبیین و ارائه مستندات اعلام می‌کنم.
والعاقبة للمتقین

هاشم میرزاخانی»

منبع: سینماپرس

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × چهار =

دکمه بازگشت به بالا