وقتی که نسل زِد با نواختن عود در قشم جولان داد

در نخستین روز از دومین جشنواره عودنوازی قشم صورت گرفت:

برگزاری دومین دوره از جشنواره عودنوازی قشم با یک تغییر جالب همراه بود؛ چراکه شاهد اجرای ساز عود به لحن‌های مختلف بودیم که هر بار نشان از یک منطقه ایران داشت.

در نخستین روز از دومین جشنواره عودنوازی قشم، ۹ اجرا در بخش‌های انفرادی و گروهی از جمله محمدسام کیانی، دلارام فراهانی، اقبال منصور، رضا احمدی، سوگل ذرخش، مبین درپور، بردیا فریادرس، مهدی حسین‌زاده و سیاوش ولی‌پور روی صحنه رفتند.

رده‌بندی سنی اجراگران نخستین شب از جشنواره عودنوازی قشم، عمدتا از بین جوان‌ها و حتی نسل زد بود که در بین قطعات اجرایی، آثاری از ساخته‌های هر کدام از نوازندگان هم اجرا می‌شد. اجرای این افراد در مواردی همانند گروه «فردای خراسان» به خصوص به واسطه نوای دلنشین خواننده گروه، مبین درپور فضای متفاوت و جذابی داشت و در موارد دیگری هم شاهد اجراهایی با فضای مشابه بودیم.

و اما در جریان برگزاری جشنواره با مبین درپور گفت‌وگویی کوتاه داشتیم که گفت: پیش از اینکه در جشنواره شرکت کنیم، گمان می‌کردیم که این جشنواره صرفا تکنوازی عود است، اما بعدا که تحقیق کردیم متوجه شدیم که امکان شرکت به صورت گروهی نیز وجود دارد، در نتیجه شرکت کردیم. انتخاب قطعه‌ها برعهده پدرم بود که خودش نیز آنها را تنظیم کرد و ما هم اجرا کردیم.

او همچنین درباره سابقه حضور خود در جشنواره‌های موسیقی گفت: من پنج دوره پیاپی در جشنواره موسیقی جوان شرکت کرده‌ام و اول شدم‌ در جشنواره موسیقی فجر سه بار و در جشنواره مرواریدهای مولانای آمریکا هم شرکت کرده‌ام. خیلی خوشحالم و تشکر می‌کنم از کسانی که این فستیوال را برگزار کردند که بیشتر به ساز عود و موسیقی نواحی بها داده شود.

سوگول آذرخش ۲۴ ساله که از اصفهان برای دومین بار به این جشنواره آماده است، می‌گوید: برگزاری این جشنواره خیلی فرصت خوبی است؛ زیرا هم این ساز شناخته‌تر می‌شود و هم اینکه زنان عودنواز می‌توانند از این فرصت برای حضور روی صحنه استفاده کنند؛ زیرا در حال حاضر چون شرایط کار در موسیقی برای بانوان سخت‌تر از مردان است، چندان امکان برگزاری کنسرت زنده نداشته‌ام. حتی زمانی هم که هنرستان می‌رفتم اجرای صحنه‌ای ما کم و محدود بود به خصوص در که هنرستان در شهر اصفهان بود.

او ادامه داد: یکی از مزیت‌های جشنواره این است که می‌توانیم در هر سبکی که می‌خواهیم، کار کنیم و با هر لحنی که در موسیقی داریم، در جشنواره شرکت کنیم. درحقیقت می‌توانیم خود واقعی‌مان باشیم؛ چون به شخصه دوست ندارم به اجبار کاری را انجام دهم و دوست دارم به سمتی بروم که حالم را خوب می‌کند.

ذرخش همچنین درباره اینکه چرا ساز عود را برای نواختن انتخاب کرده است، گفت: من هنرستان موسیقی درس می‌خواندم و ساز اولم پیانو بود که باید یک ساز دوم هم انتخاب می‌کردم و در بین چندین ساز مانده بودم‌ اصلا عود را نمی‌شناختم حتی در هنرستان ما کسی قبل از من عود نمی‌نواخت. بعد از آشنایی با یکی از استادان هنرستان با این ساز آشنا و آن را انتخاب کردم که امروز ساز اول من است.

منبع: ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × یک =

دکمه بازگشت به بالا