پانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم پکن شروع به کار کرد

زیر بارانی شدید؛

جشنواره بین‌المللی فیلم پکن با افتتاحیه‌ای پر زرق و برق به استقبال ۳ نقطه عطف مهم رفت.

پانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم پکن با وجود شرایط بارانی، با شکوه و اهمیت تاریخی کارش را آغاز کرد تا با حضور جمعی از چهره‌های سینمای بین‌المللی و چینی، ۳ سالگرد قابل توجه تاریخ سینما را گرامی بدارد.

این جشنواره امسال سالگرد ۱۳۰ سالگی پیشگامی برادران لومیر با اولین نمایش فیلم در پاریس، ۱۲۰ سالگی سینمای چین و پانزدهمین سالگرد جشنواره را جشن می‌گیرد.

در این مراسم جانت یانگ، رئیس آکادمی اسکار، با یک سخنرانی ۲ زبانه بر قدرت فیلم به عنوان یک زبان جهانی تأکید کرد و به زبان ماندارین گفت: فیلم جهانی‌ترین زبانی است که همه دنیا را به هم مرتبط می‌کند.

وی همچنین گفت: اولین بار با آثار فیلمسازان نسل پنجم عاشق سینمای چین شدم. تکنولوژی می‌تواند به ما کمک کند، اما چیزی که واقعاً مردم را به جنبش درمی‌آورد داستان‌هایی است که از همدلی انسانی نشأت می‌گیرد.

یانگ با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر، داستان‌سرایان آسیایی و آسیایی دیاسپورا هر چه بیشتر وارد صحنه جهانی شده‌اند، گفت: آن‌ها با صدای منحصربه‌فرد خود داستان‌هایی از زندگی بین فرهنگ‌ها بیان می‌کنند. به‌ عنوان یک تهیه‌کننده چینی آمریکایی، می‌دانم این مسیر چقدر می‌تواند چالش‌برانگیز باشد، اما دقیقا به همین دلیل است که اهمیت دارد.

دیوید یتس کارگردان بریتانیایی که کارگردانی چندین فیلم «هری پاتر» را انجام داده و از اعضای هیأت داوران جایزه تیانتان جشنواره است، گفت: از تماشای مقیاس و شکوه همه چیز اینجا شگفت زده شده‌ام.

ریاست هیأت داوران امسال را جیانگ ون بازیگر و کارگردان چینی برعهده دارد و جوآن چن بازیگر چینی آمریکایی، نی نی بازیگر چینی، تیمو نیکی فیلمساز فنلاندی و وینسنت پرز بازیگر و کارگردان سوئیسی اعضای هیئت داوران هستند.

چهره‌های بین‌المللی این مراسم شامل کارگردانان بلا تار، نوئل باستین، باپتیست بوگارت و توبیاس اشمیتزلر، همراه هیئت سوئیسی و نمایندگان چندین جشنواره بزرگ فیلم بودند.

مراسم افتتاحیه شامل نمایش‌های موزیکال برای بزرگداشت ۱۳۰ سالگی سینما، ۱۲۰ سالگی سینمای چین و تمرکز بر تاریخ انیمیشن چینی بود.

برنامه‌های امسال جشنواره

این جشنواره امسال در بخش کارگاه‌ها و مسترکلاس‌های خود از چهره‌های شاخص جهان سینما بهره می‌گیرد. ایزابل هوپر، اسطوره بازیگری فرانسوی که در بیش از ۱۰۰ فیلم ظاهر شده و جوایز متعددی از جمله بهترین بازیگر زن جشنواره کن برای «معلم پیانو» و گلدن گلوب برای «او» را در کارنامه دارد، به بررسی رویکرد هنری متمایزی می‌پردازد که او را به نیرویی در سینمای اروپا بدل کرده و از همکاری خود با کارگردان‌هایی مانند کلود شابرول و میشائیل هانکه یاد می‌کند.

کارگردان مولف چینی جیا ژانگکه، که آثارش مانند «طبیعت بی جان» و «خاکستری خالص‌ترین سفید است» نیز در مستر کلاس خود با همراهی گروهی از همکاران قدیمی از جمله فیلمبردار یو لیک وای، که تا به امروز تمام فیلم‌های جیا را فیلمبرداری کرده حاضر می‌شود.

جیانگ ون سازنده «بگذارید گلوله‌ها پرواز کنند» و «ذرت سرخ» که پیش از این در هیئت داوران کن و ونیز حضور داشته و ریاست هیأت داوران جوایز تیانتان را برعهده دارد، درباره سینمای خود صحبت می‌کند.

پنل انجمن صنعت جشنواره با عنوان «سقف بازار فیلم چین چقدر بالاست؟» به بررسی پدیده سال نو قمری یعنی فیلم انیمیشن «نژا ۲» که نه تنها رکوردهای فروش داخلی را شکست، بلکه وارد ۵ فیلم پرفروش تاریخ فروش جهانی شد، به لحظه ای پردرآمد می رسد. این انجمن با حضور چهره‌های جهانی از جمله جانت یانگ، رئیس آکادمی اسکار؛ فو روکینگ، رئیس گروه فیلم چین؛ دانیل منوارینگ، مدیر عامل آی مکس چین؛ سدریک بهرل از توزیع کننده ترینیتی سینه آسیا برگزار می شود.

بازار فیلم پکن امسال همچنان به عنوان مرکز رشدی برای استعدادهای نوظهور و آثار جدید چند برنامه ابتکاری در نظر گرفته که «پروژه سنگ جوان» برای کارگردانان نوظهور و «پیش‌بینی شده‌ترین جشن برای آثار کارگردانان جوان» برای تمرکز بر طرح و توسعه پروژه‌ها از جمله آنهاست.

امسال ژانگ جی، فیلمنامه نویس باتجربه‌ای که از آثارش می توان به «رویاهای آمریکایی در چین» و «جهش» اشاره کرد، به عنوان مدیر هنری بازار فیلم پکن فعالیت می‌کند.

در بخش سالن بین‌المللی نیز شرکت‌های فروش جهانی متعددی حضور دارند که کمپانی توهو ژاپن (معروف برای فرانچایز «گودزیلا») و شرکت هایی از بریتانیا، فرانسه و ایتالیا از جمله آنها هستند.

جشنواره امسال با گرامیداشت هفتاد و پنجمین سالگرد روابط دیپلماتیک بین چین و سوئیس، سوئیس را به عنوان کشور مهمان خود معرفی کرده و با حضور هیأتی از فیلمسازان و مقامات سوئیسی، در هفته فیلم سوئیس ۶ فیلم از جمله «گنجشک در دودکش»، «شجاعت» و «آلفا» به نمایش گذاشته می‌شود.

سینمای استرالیا با فیلم‌های «موج‌گرد»، «گرگ‌ها همیشه در شب می‌آیند»، «مری و مکس» و چند فیلم دیگر در بخش چشم‌انداز مورد توجه ویژه قرار می‌گیرد و علاوه بر آن در هفته فیلم ژاپن آثار جدیدی مانند «من کیریشیما هستم»، «احمق خفته» و «طلوع غروب آفتاب» به نمایش درمی‌آید.

در بخش جایزه تیانتان با دریافت نزدیک به ۱۸۰۰ ارسالی از ۱۰۳ کشور (۱۸.۹٪ افزایش نسبت به سال گذشته)، هیأت داوران به ریاست جیانگ ون و با اعضایی شامل جوآن چن، دیوید یتس، نی نی، تیمو نیکی، وینسنت پرز و تیم ییپ، ۱۵ فیلم برگزیده شامل آثاری از ترکیه، ژاپن، نروژ، سوئیس، کنیا و ایران را در کنار فیلم‌های ارسالی چینی مانند «من بهتر، بهتر تو کوه‌ها» و «در اعماق کوه‌ها» و «در عمق» ارزیابی خواهند کرد.

این جشنواره همچنین در بخش‌های تخصصی مانند بخش فیلم زنانه نیوهر از کارگردانان زن در حال ظهور حمایت می‌کند، در برنامه حمایت از بازیگران جوان با حضور ۳۰ ‌بازیگر جوان چهره‌های کارکشته به ارائه رهنمود می پردازند و در بخشی دیگر تقاطع هوش مصنوعی و فیلمسازی بررسی می‌شود.

جشنواره پکن امسال به زندگی در پکن هم توجه کرده و ۳۱ سینمای نمایش‌دهنده آثار با بیش از ۳۰۰ رستوران مجاور و بیش از ۶۰۰ بازرگان در ۳۰ مرکز خرید در سرتاسر شهر همکاری کرده‌اند تا به بازدیدکنندگان تخفیف ویژه ارائه کنند.

پانزدهمین جشنواره بین المللی فیلم پکن (BJIFF) با نمایش بیش از ۲۶۰ فیلم تقریباً با ۹۰۰ اکران در سالن‌های پکن، تیانجین و هبی، تا ۲۶ آوریل ادامه دارد.

منبع: مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

11 + 1 =

دکمه بازگشت به بالا