کاربری کربلا به احیاگری گسترش یابد/ برگزیدگان سوگواره سفینةالنجاة معرفی شدند

داود منافیپور شامگاه شنبه ششم اردیبهشت در مراسم اختتامیه نخستین سوگواره بینالمللی سفینة النجاة که در جوار حرم سیدالشهدا برگزار شد، اظهار داشت: کاربری کربلا باید از شفا و رفع مشکلات به احیاگری گسترش یابد. اینجا سرزمین حیات بخش جان ماست. چون باید «ای کاش» گفت تا شاید برای صف اول ما را انتخاب کنند.
وی افزود: طبق روایات در آن زمان یعنی قبل از ظهور برای کربلا شأن عظیمی اتفاق می افتد. یعنی همه دل ها به سوی کربلا روان می شود. متاسفانه مسئولان فرهنگی ما آنگونه که باید از کربلا بهره نگرفتند؛ درحالی که بهترین جایگاه شیعه است.
فاجعه کربلا را طلبکارانه مطرح کنیم
منافی پور با طرح این سوال که «آیا زمان آن نشده که از این روایات استفاده کنیم؟» افزود: کسی که می خواهد این فاجعه عظیم یعنی کربلا را روایت کند باید این روایت کردن طلبکارانه باشد که در آن صورت زمینه ساز ظهور خواهد بود. کربلا تنها سرزمینی است که مشروعیت قلمروخواهی دارد. چون زمین برای صالحین است و آن کربلاست.
وی اضافه کرد: کارکرد فقه کربلا باید تبیین شود و کتاب کامل الزیازات نیز تدریس شود.
دبیر مجمع جهانی حضرت علیاصغر با بیان تاریخچه مهدویت گفت: پیامبران محبت امام زمان(عج) را در دل داشتند و پس از بعثت پیامبر(ص) مسأله انتظار در دوره معصومین وجود داشت و منجی شناسی موسوم بوده که نجات بشریت به دست منجی است. تشکیل سازمان وکلا یکی از کارهای امام صادق(ع) بود که به مرور زمان گسترش یافت.
وی گریزی هم به هشت سال دفاع مقدس زد و گفت: جنگ ما با ملیت پیروز نشد و ۲۱۳ هزار نفر برای لبیک به امام حسین(ع) به شهادت رسیدند. ما در این جنگ که با حمایت دنیا علیه ایران بود، پیروز شدیم.
کربلا نیروی مهیج و زمینهساز ظهور است
منافی پور تاکید کرد: خدا برای شیعه کربلا را به عنوان یک نیروی مهیج و زمینهسازی ظهور امام زمان قرار داد و سرزمین شرق یعنی ایران به عنوان بزرگترین کشور برای زمینهسازی ظهور هستند. چون تنها دایهدار شیعه در جهان است.
وی افزود: امام هفتم(ع) فرمود «من صاحب کربلا هستم.» یعنی زمینهسازی ظهور به دست موسی بن جعفر صورت گرفت و از نسل آن حضرت، امام خمینی طلایهدار این زمینهسازی بود. لذا باید جغرافیای نیروهای خود را بشناسیم تا بتوانیم با تشیع سرخ علوی زمینهساز ظهور باشیم و حداقل آن این است که مظلومیت حضرت علیاصغر را در جهان اعلام کنیم.
پیراهن سیدالشهدا(ع) دانشنامه استقامت است
آیت الله علیرضا اعرافی مدیر حوزههای علمیه کشور به چهارمین اجلاس نخبگان منابر شیعه پیامی فرستاد که در بخشی از این پیام آمده است: پیراهن مبارک سیدالشهداء علیه السلام سند و نماد تامی است از خون هایی که در روز عاشورا شجاعانه در راه ایمان به معبود، استقامت در راه حق، عدالت و ظلمستیزی ریخته شد که پرداختن به این دانشنامه استقامت، در این برهه، فرصتی مناسب برای بررسی عمیق فرهنگی و تاریخی واقعه عاشورا است تا بدون آن که ذرهای بر اتحاد میان مسلمانان جهان خدشه وارد نماید، به خونخواهی آن مظلوم تاریخ بپردازد و از این رهگذر بتواند معارف و حقایقی که آن وجود نازنین برایش بذل مهجه نمود را به گوش عالمیان برساند.
اعرافی افزود: اینجانب از همه علماء، شعراء، مرثیه سرایان، نویسندگان، ذاکران، هنرمندان و فرهیختگانی که با قلم، هنر و کلام خود در راستای جهانی سازی این نماد موثق شیعه اقدام نموده اند تشکر می کنم و از شرکت کنندگان در اجلاسیه نخبگان منابر شیعه که از ملیت های مختلف در کربلای مقدسه گرد هم آمدهاند التماس دعای خیر دارم.
در این مراسم از کتاب های پیراهن عتیق و طومار پیراهن معظم رونمایی شد.
برگزیدگان سوگواره سفینةالنجاة
در اختتامیه نخستین سوگواره بینالمللی سفینة النجاة از برگزیدگان تجلیل شد که اسامی نفرات برگزیده به این شرح است:
بخش هنرهای تجسمی
مهدی لاری، اعظم واضحی مقدم، مریم معتمد آرا و زهره سادات طباطبایی.
بخش پادکست:
امین آهنگر و حسین مجاهد.
بخش هنرهای نمایشی (بزرگسالان)
آتنا بیات و فهیمه باروتچی به صورت مشترک نفرات اول، سیده نگار بهریسی و فاطمه زارعی به صورت مشترک نفرات دوم و حورا تیلا و حبیبه آزادی نفرات سوم به صورت مشترک.
بخش هنرهای نمایشی (نوجوان) ۶ نفر و ۲۹ نفر نیز به عنوان نفرات شایسته تقدیر در بخش کودک هنرهای نمایشی معرفی شدند.
بخش شعر
هادی جان فدا، علی مشهوری، اعظم سادات حسینی، مصطفی محدثی خراسانی، محمد حسن جمشیدی، سکینه اکبری، محمد بیابانی، سید علی رکن الدین، سهیلا بیابانی و عالیه مهرابی
بخش شعر بین الملل
محمد باقر جابر العاملی و فاطمه مصطفی ایوب از لبنان، مهدی النهری از عراق و محمود باوی البحری از ایران.
بخش نوحه
سید علی حسینی و محسن سلطانی
بخش داستان
سمیه سلیمانی، گیتی باقری، قدسی خان بابایی، سمیه مومنی و سمیه فتحی شوب.
بخش مقالات
جواد محمدزمانی
اسامی داوران سوگواره
داوران این سوگواره در بخش شعر مقدماتی را محمد رسولی و فاطمه نانی زاد تشکیل دادند و مرحله نهایی نیز محمد علی مجاهدی، محمود حبیبی کسبی و احمد بابایی هستند.
عباس عیاد، علی عفراوی و مرتضی حیدری آل کثیر داوران در بخش بین الملل بودند و در بخش داستان، سارا عرفانی و فاطمه سلیمانی مسئولیت قسمت مقدماتی را به عهده داشتند و داوران مرحله نهایی را محسن مومنی شریف، مهدی قزلی و حمیدرضا شاه آبادی تشکیل دادند.
در بخش پادکست نیز حامد عسکری، سید میلاد ناظمی و علیرضا رافتی داوری کردند و داوران بخش هنرهای تجسمی شامل مسعود نجابتی، سید مهدی حسینی و حسین ونکی فراهانی بود. همچنین در بخش هنرهای نمایشی، داوری منتخب آثار به داوری مهدی چایانی، احمد رضا آدربایجانی، علی ناری و محسنمیرزا علی و قسمت نهایی را کورش زارعی، محسنمیرزا علی، محمد جهانپا و امیر حسین شفیعی به عهده داشتند و داوری بخش نوحه با محمد رسولی و محمد صمیمی بود.
سوگواره بینالمللی سفینه النجاه توسط عدهای از ارادتمندان سیدالشهداء پشتیبانی میشود که در سال نخست به موضوع پیراهن سیدالشهداء میپردازند.
فراخوان نخستین سوگواره بین المللی سفینة النجاة در سه بخش علمی، ادبی و هنری و ۱۵ دسته در سال ۱۴۰۳ اعلام شد و بیش از دو هزار و ۵۰۰ اثر در دستههای یاد شده از حدود ۱۳ کشور در پنج زبان به دبیرخانه این سوگواره ارسال شد .
هیات داوران پس از بررسی دقیق این آثار، ۳۵ اثر در رشتههای مختلف را شایسته تقدیر شناخت.
شعر، نوحه، ترانه، داستان کوتاه و بلند، ناداستان ، نقالی و پردهخوانی، تعزیه، موسیقی، پادکست، پوستر، تایپوگرافی، کتیبه و پرچم، مقاله و منبر از بخشهای مختلف این سوگواره بود.
نفرات برگزیده این سوگواره یک سکه تمام بهار آزادی و یک سفر به کربلای معلی و نفرات شایسته تقدیر یک ربع سکه و سفر به کربلای معلی هدیه دریافت میکنند.
منبع: ایرنا