کتاب خواندن برای ایران تسلیبخش است
در رونمایی از پوستر نمایشگاه عنوان شد

در رونمایی از پوستر سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با اشاره با حادثه غمبار انفجار در بندرعباس، کتاب خواندن برای ایران یکی از تسلیبخشترین کارها عنوان شد.
مراسم رونمایی از پوستر سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با حضور محسن جوادی، رئیس نمایشگاه کتاب تهران، ابراهیم حیدری، قائممقام و سخنگوی نمابشگاه کتاب، مهدی اسماعیلی راد، معاون اجرایی نمایشگاه و ابراهیم کریمی زنجانی، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، بعدازظهر امروز (یکشنبه، هفتم اردیبهشت) در مصلای امام خمینی (ره) برگزار شد.
محسن جوادی، سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس نمایشگاه در سخنانی با اشاره به حادثه انفجار بندر شهید رجایی بندرعباس و تسلیت به مردم ایران اظهار کرد: در ابتدا تردید داشتیم که این برنامه را برگزار کنیم اما با توجه به شعار «بخوانیم برای ایران» و اینکه یکی از تسلیبخشترین کارها این است که برای ایران کتاب بخوانیم و نمایشگاه کتاب مقدمه و زمینهای است برای تحقق این شعار در مقیاس کلان، دیگر تردیدی نکردیم که این برنامه را برگزار کنیم.
او با بیان اینکه امسال سیوششمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران را خواهیم داشت، افزود: این نمایشگاه تجربه عمیق و اندوختهای است که با همه فراز و فرودهای کشور، حتی در جنگ و دورههای سخت، برگزار شده است.
جوادی با بیان اینکه ضلع نخست نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، مردم و نهادهای خصوصی و فعال حوزه نشر هستند، گفت: کنار نهادن نهادها کار درستی نیست بنابراین تلاش کردیم در این دوره مشارکت آنها را حتیالمقدور احیا کنیم.
جوادی ضلع دوم نمایشگاه را خانه کتاب خواند که به نمایندگی از معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران مشارکت دارد و اظهار کرد: امیدوارم کتابخوانی و رساندن کتاب به دست مردم با افزایش یارانه و ایجاد فضای مناسب برای خرید و عرضه کتاب فراهم شود. تلاش شده که کتاب جدید در دسترس مردم قرار گیرد.
سرپرست معاونت فرهنگی وزارت ارشاد با تأکید بر اینکه کتاب، محور رویداد نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران است، گفت: مردم با سلایق مختلف گردهم میآیند. سیاست اصلی این است که در برنامههای جنبی و فرهنگی نیز به این مسئله توجه کنیم.
او با بیان اینکه وجه دیگر نمایشگاه کتاب، وجه بینالمللی اظهار کرد: به رغم بدخواهی و تحریمی که علیه ایران شکل گرفته، اتفاقات خوبی رقم خورد و دو سه برنامه مهم بینالمللی و چند برنامه جدید داریم. جایگاه ایران، جایگاه کتابمحوری در سطح جهان است که باید احیا شود و توسعه پیدا کند.
او در پایان سخنان خود گفت: برای برگزاری نمایشگاه نهادهای نشر و بانک ملی و مجموعههای مختلف به کمک آمدهاند و امیدوارم ایران همیشه با پیوند با کتاب و نام ایران پایدار باقی بماند. اگر ایران از کتاب فاصله بگیرد با تاریخ گذشته خود پیوسته نخواهد بود.
سپس ابراهیم حیدری، قائممقام سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در سخنانی با تسلیت حادثه غمبار بندر شهید رجایی بندرعباس، گفت: از نقد در این حوزه استقبال میکنیم و باور داریم نقد کردن موجب رشد میشود؛ با گزارشهای خود میتوانید به بخشی از این رویداد بپردازید.
او با اشاره به اینکه برنامهریزی برگزاری نمایشگاه کتاب با رویکرد مشارکت همه دستگاهها از بهمنماه آغاز شد، گفت: در ادامه با نهادها، دستگاهها و صنوف مختلف مذاکره کردیم و تاکنون توافقات خوبی انجام شده است. تاکنون ۲۳۶۳ ناشر ثبتنام کردهاند و ۱۵۸۹ ناشر از تهران و ۷۷۴ ناشر از سایر استانها در نمایشگاه حضور دارند. در بخش حضوری ۱۶۲۶ ناشر ثبتنام کردهاند که ۷۵ هزار مترمربع، درخواست فضا داشتند. از شنبه کارهای چینش قفسه و ساخت و ساز نهایی انجام میشود.
او با اشاره به برگزاری فلوشیب نشر تهران با محوریت کتاب کودک و نوجوان، بیان کرد: در این بخش ۱۴۷ متقاضی داریم؛ ۸۱ متقاضی در بخش خارجی و ۶۶ متقاضی ایرانی هستند که بخش خارجی از سوی دفتر مجامع و بخش داخلی در انجمن ناشران کودک داوری میشود تا خواسته رهبری در حوزه نهضت ترجمه محقق شود. بخش بریکس را نیز در نمایشگاه خواهیم داشت. در نمایشگاه هند، مقرر شد کارگروه فرهنگی در این حوزه تشکیل شود و نخستین نشست در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران باشد.
حیدری با بیان اینکه از ۵۰ کشور برای نمایشگاه کتاب ثبتنام داشتیم، گفت: ۵۵ تُن از بارهای این ناشران رسیده که بخشی در مصلی و بخشی در گمرک در دو بخش لاتین و عرب است که سالهای ۲۰۲۳، ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ منتشر شده است. همچنین میزبان ۳۰ نویسنده اروپایی، آسیایی و آفریقایی خواهیم بود. حضور مهمان ویژه، کشور عراق با ۲۰ ناشر و هیئت ۳۰ نفره همراه است و وزیر فرهنگ عراق در افتتاحیه حاضر خواهد بود.
در ادامه این نشست مهدی اسماعیلیراد معاون اجرایی نمایشگاه نیز در سخنانی گفت: امور اجرایی نمایشگاه را از تعطیلات عید در مجموعه مصلی شروع کردیم؛ در واقع کارها دیرتر شروع شد اما با همکاری کمیته اجرایی نمایشگاه و پشتیبانی فضای عمومی، کار به خوبی پیش رفته است و عزیزان انجمنهای مختلف در حال پیگیری کارها هستند. تهیه نقشهها و غرفهبندی انجام شده است. امروز متراژها در سایت نمایشگاه اعلام شده و بعد از پرداخت مالی، از یکی دو روز آینده فضا را در اختیار عزیزان قرار میدهیم.
همچنین حمیدرضا بیدقی، طراح پوستر نمایشگاه در سخنانی گفت: طراحی یک پوستر نمایشگاه معتبر بینالمللی، کار یک نفر نیست، در ابتدا ایدهای مطرح و این ایده ازسوی کارگروه پخته و نتیجه اعلام میشود. همفکری خوبی انجام شد. البته این به این معنا نیست که از خروجی بیرونآمده راضی نباشم، این طرح جنبه تحمیل نداشته است.
او افزود: کتاب، ریشه فرهنگی بسیار قوی در هر کشوری دارد که نگاه بومی و ملی در آن اهمیت دارد. برای نمایش کتاب و مفهوم کتابخوانی از مینیاتور که در تاریخ ما ریشه دارد استفاده کردیم که نتیجه آن چیزی شد که میبینید.
منبع: ایسنا