میزبانی نمایشگاه کتاب از ظریف و جلیلی

پنجمین روز از نمایش کتاب تهران درحالی به پایان رسید که میزبان چهره‌هایی چون محمدجواد ظریف و سعید جلیلی بود.

نمایشگاه کتاب تهران امروز (یکشنبه، بیست‌ویکم اردیبهشت) پنجمین روز را پشت سر گذاشت. این درحالی است که میزبان چهره‌های سیاسی‌ای بود؛ افرادی همچون سیدستار هاشمی، وزیر ارتباطات،  محمدجواد ظریف، سعید جلیلی، امیرحسین ثابتی و سعید حدادیان.

میزبانی نمایشگاه کتاب از ظریف و جلیلی

طبق الگوی همیشگی، برخی از بازدیدکنندگان برای خرید از ناشران از قبل برنامه داشته و مشخصا سراغ ناشر موردنظر خود می‌روند و برخی نیز به همه راهروها سرک می‌کشند تا کتابی توجه‌شان را جلب کند. برخی هم صرفاً برای گردش و قرار و دورهمی دوستانه در نمایشگاه حاضر می‌شوند.

امروز ادامه اردوهای دانش‌آموزان به نمایشگاه کتاب را هم داشتیم. البته برخی هم ترجیح داده بودند تولد دوستشان را در نمایشگاه برگزار کنند.

بازدیدکننده‌ای می‌گوید نمایشگاه دیگر حال و هوای چند سال پیش را ندارد، سال‌های قبل از کرونا و البته بعد از کرونا هم خوب بود. وقتی چرایی‌اش را می‌پرسم با «نمی‌دانم» پاسخم را می‌دهد و بعد از خودم می‌پرسد، به نظر شما هم این‌طور است که نمایشگاه حال و هوای قبل را ندارد؟ در ادامه گپمان می‌گوید «برای خرید کتاب به نمایشگاه نمی‌آیم بلکه برای گشت و گذار می‌آیم که دیگر نمایشگاه مانند قبل نیست.»

بسیاری از ناشران هم از فروش کم خود نسبت به سال‌های قبل می‌گویند البته تأکید دارند اگر چه به لحاظ ریالی بیشتر است اما تعداد کتاب‌هایی که فروخته‌اند اندک است و این موضوع از کیسه‌های خرید بازدیدکنندگان مشخص است.

بخش کتاب کودک و نوجوان برای هر سنی جذابیت‌های خود را دارد. ناشران با سلیقه خود اقدام به غرقه‌سازی و تبلیغ کتاب می‌کنند و رقابتی برای جذب مخاطب کودک دارند؛ به همین دلیل هم عکاسی از کودکان با غرفه‌ها،  بخشی از اقدامات خانواده‌ها است.  شیطنت‌ها، گریه‌ها و یا کلافگی و خستگی‌شان به خاطر پیاده‌روی و گشت‌زنی زیاد در نمایشگاه کتاب هم از الزامات این بخش است.

میزبانی نمایشگاه کتاب از ظریف و جلیلی

چند روزی است افرادی که کارت شناسایی هم دارند، به خانم‌ها به خاطر نوع حجابشان تذکر می‌دهند که فعالیت آن‌ها امروز بیش از روزهای قبل به چشم می‌آمد.

در گشت‌زنی بعدازظهر در حیاط مصلی، پیرمردی بساط کتاب پهن کرده بود و تنها کتابی از نسیم خاکسار را  که مجوز هم نداشت می‌فروخت. در گپ و گفتمان از روزگار گذشته گفت که کتابفروشی داشته، بعد هم چرخ روزگار او را به بساط‌گسترانی در خیابان انقلاب رسانده و این روزها هم کتابی قدیمی را برداشته و به نمایشگاه می‌آورد. فروش را هم نه خوب می‌خواند و نه بد.

میزبانی نمایشگاه کتاب از ظریف و جلیلی

بخش پرفورمنس‌ چهره‌های ادبی نیز شلوغ است و افراد بسیاری می‌خواهند با آن‌ها عکس بگیرند.

امروز همچنین مراسم رونمایی از کتاب «هارداسان» (۲۲۲ روایت از ۱۰۵۰ روز همراهی با شهید جمهور آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی) نوشته محمدمهدی رحیمی که در انتشارات سوره مهر منتشر شده است، برگزار شد.

به گفته  ابراهیم حیدری، سخنگوی نمایشگاه کتاب، نمایشگاه  در ۴ روز گذشته حدود ۱۷۳ میلیارد تومان در دو بخش مجازی و حضوری  فروخته است؛ حدود ۸۲ میلیارد تومان در بخش حضوری و حدود ۹۲ میلیارد تومان در بخش مجازی.

 

میزبانی نمایشگاه کتاب از ظریف و جلیلی

میزبانی نمایشگاه کتاب از ظریف و جلیلی

سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۱۷ اردبیهشت شروع شده و تا ۲۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی (ره) برپا خواهد بود. این رویداد به صورت مجازی نیز در book.icfi.ir در حال برگزاری است.

منبع: ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × 2 =

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا