شاعر پارسی‌زبان هند: ایران در مسیر درست تاریخ در حرکت است

سید محمد رضا صابری کارگلی شاعر پارسی زبان و استاد دانشگاه از کشمیر هند گفت:امروز ایران در مسیر درست تاریخ در حرکت است و ما حقیقتاً مطمئن هستیم که این کشور آزاده آینده‌ای روشن در پیش دارد و نقشی بسیار اثرگذار در منطقه و جهان ایفا خواهد کرد.

نشست ادبی«امت واحده» شامگاه سه شنبه ۱۷ تیرماه با حضور جمعی از اهالی فرهنگ و ادب کشورهای حوزه ایران فرهنگی با اجرا و دبیری سید مسعود علوی تبار با میزبانی گروه بین المللی هندیران برگزار شد.

سید محمد رضا صابری کارگلی شاعر پارسی زبان و استاد دانشگاه از کشمیر هند در ابتدای این نشست طی سخنانی اظهار داشت: امروز ایران در مسیر درست تاریخ در حرکت است و ما حقیقتاً مطمئن هستیم که این کشور آزاده آینده‌ای روشن در پیش دارد و نقشی بسیار اثرگذار در منطقه و جهان ایفا خواهد کرد. در همین جنگ دوازده‌ روزه اخیر، ملت ایران نشان داد که سلاح اصلی‌اش ایمان و پشتیبانی از ولایت است. به‌قول امام راحل(ره): «پشتیبان ولایت فقیه باشید تا به این مملکت آسیبی نرسد.» هر کس کشور و سرزمین خود را دوست دارد، باید از این ستون استوار پشتیبانی کند.

وی ادامه داد: جایگاه ولایت فقیه تنها به مرزهای جغرافیایی ایران محدود نیست، بلکه جایگاهی فراملی و فرامنطقه ای دارد و برای همه شیعیان و آزادگان جهان به‌ عنوان مرجع شناخته می‌شود.

این استاد دانشگاه در ادامه تصریح کرد: در جنگ اخیر، ما شاهد اتحاد ملی مثال‌ زدنی در داخل ایران بودیم. از سوی دیگر در سراسر جهان، آنانی که از ظلم و جنایات رژیم صهیونیستی خسته و از دیدن صحنه‌های دلخراش قتل کودکان درمانده شده بودند، با پاسخ کوبنده ایران دلگرم و امیدوار شدند. این امر سبب شد میان مسلمانان، آزادگان و حامیان مظلومان، نه تنها در ایران که در سرتاسر جهان همبستگی تازه‌ای شکل بگیرد.

وی افزود: این اتحادی بود که شاید با هزاران کار فرهنگی هم به‌ راحتی شکل نمی‌گرفت، اما حملات نسنجیدۀ دشمن جنایتکار سبب شد این پیوند مستحکم‌ تر گردد و مقبولیت بی سابقه و محبوبیت روز افزون رهبری بیش از پیش نمایان شود. چرا که تدابیر حکیمانه و تصمیمات مدبرانۀ ایشان، امید و اطمینان مردم جهان را چند برابر کرد.

سید محمد رضا صابری کارگلی در پایان خاطر نشان کرد: نذرهای بی شمار و بی سابقه ای که مردم منطقه ما در شمالی ترین نقطه هند و در هیمالیا برای سلامتی رهبر معظم انقلاب اسلامی انجام گرفت و بنده شاهد آن بودم تنها نمونه‌ای کوچک از عمق پیوند مردم با ولایت است؛ پیوندی که در سایۀ ایمان، اخلاص و درایت رهبری هر روز مستحکم‌تر می‌شود. امروز بیش از هر زمان دیگری روشن است که پشتوانۀ واقعی امت رسول الله، اعتماد و عشق به رهبری‌ است که با تدبیر و حکمت، ایران و بلکه جامعه جهانی اسلام را در مسیر عزت و سربلندی نگه داشته است. بی‌شک اتحاد ملی، مقبولیت کم‌نظیر و محبوبیت روزافزون رهبری، بزرگ‌ترین سرمایه ایران برای عبور از دشواری‌ها و ساختن فردایی روشن‌تر است.

دکتر عظمی زرین نازیه شاعر و استاد دانشگاه لاهور پاکستان در بخشی از سخنان خود اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله خامنه ای به حق، حق جانشینی حضرت امام خمینی(ره) را به صورت تمام و کمال ادا کردند، که حق مسلمانی هم البته همین است که فریاد حق و بانگ حیدری را سر داد و شیران و دلیران علوی ایران زمین در مقابل ظلم بزرگترین ظالمان دنیا تمام قد ایستادند و علم اسلام را عزتمندانه بر بلندای عالم برافراشتند.

وی تصریح کردند: پاکستان و ما پاکستانی ها همیشه همراه و همگام با ایران و ایرانیان بودیم و هستیم و همیشه خواهان سربلندی و عزت کشور عزیز ایران و سلامتی رهبر عظیم الشأن آن می باشیم که دل ما به عشق این کشور می تپد.

در این محفل همچنین شاعران و هنرمندانی دیگری چون علیرضا قزوه، سید مهدی باقرخان، علی مزمل لاهوری، سید مسعود علوی تبار، محمد مهدی عبدالهی، محمد علی یوسفی، ناصر دوستی، نغمه مستشار نظامی، فاطمه نانی زاد، سارا رمضانی، میترا ملک محمدی، فرزانه قربانی، نگین نقیبی، محبوبه کاوسی، نجمه بنائیان بروجنی، سید کبری حسینی بلخی، زهرا پرویزی، صبا فیروزی و سارا عبداللهی حضور داشتند.

در این نشست علی رضا قزوه این شعر را خواند:

چون تو ای مجذوب سالک، سالکِ مجذوب نیست

هیچ بانگی غیر”این الطالبت” مطلوب نیست

یوسفت دین است و ملیت چو بنیامین تو

حال تو در هجر این دو کمتر از یعقوب نیست

سینه ات لبریز از حب خداوند است و خلق

نازنینا چون تو در ایران کسی محبوب نیست

ای نجی الله با ما باش، حال ما کم از

کشتی نوح نبی در بحرِ پر آشوب نیست

زخم پشت زخم می آید به استقبال ما

شکر می گوییم و درد ما کم از ایوب نیست

شعر ما اوراد فتحیه است و میر ما تویی

جز دعای خیر ما چیزی در این مکتوب نیست

فالی از قرآن گرفتم تا بدانم کیستی

گفت: در خوبی کسی همپایه ی آن خوب نیست

نغمه مستشار نظامی نیز سروده خود را ارائه کرد:

ای مهر جانفروزت از هر نگار خوشتر

سروی وسایه‌سارت از صد بهار خوشتر

پروانه را مبادا، دور از چراغ منزل

عشاق را نباشد، زین روزگار خوشتر

مرغان صبحدم را، در آستان عنقا

از خویش محو گشتن آیینه وار خوشتر

پلکی بزن که شعری از چشم جان بجوشد

بیت الغزل شنیدن زان شهریار خوشتر

“در سنگلاخ گیتی”، دلبسته امینیم

موجیم و رودها را دل، بی قرار خوشتر

صبر و امیدواریست، از دوست یادگاری

“گامی به راه و گامی در انتظار” خوشتر

ما راست در خراسان خورشید بی مثالی

از شمس عالم آرا، آن زرنگار خوشتر

فاطمه نانی زاد نیز شعر خود را خواند:

هنگام حماسه های پر احساس است

هان! شور و شعور توأمان، مقیاس است

از حال و هوای رهبرم می پرسید!؟

او زیر لوای حضرت عباس است

همچنین سید مسعود علوی تبار نیز خواند:

در معرض انعکاس نور جلی ام

خورشید وشم ستاره ای منجلی ام

بر هر دو جهان مرا همین فخر بس است

در جرگه عاشقان سید علی ام

در سروده میترا ملک محمدی هم آمده است:

دیدم چراغ روشنی در دستهایت بود

منظومه‌ای از کهکشانها زیر پایت بود

ای مرد، ای روح زلالت چشمه‌ی زمزم

ای هر کلامت برتن زخم زمین مرهم

آرامشت روشن‌ترین معنای ایمان بود

آری بهای آن بهشت جاودان جان بود

وقتی که دستان تو در دست یدالله است

یعنی پناه خستگی های تو الله است

ای منبعِ نور و مسیرِ سبزِ آگاهی

از ما نخواهی دید در این راه کوتاهی

دورت بگردم ما همه مشتاق دیداریم

تا با شهادت سر به دامان تو بگذاریم

منبع: ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 − 8 =

دکمه بازگشت به بالا