هشدار «پرهیز از سفر به ایران» کار را سخت میکند/ قشر متوسط توان خرید سفر ندارد
پیشبینیهایی درباره سفرهای خارجی و داخلی

رئیس هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر سفر هوایی و گردشگری استان تهران درباره پیشبینیهایی که در مورد سفر وجود دارد، گفت: تا زمانی که کشورهای دیگر، هشدارهای «پرهیز از سفر به ایران» میدهند کار را سخت میکند. از طرفی، گردشگری داخلی زمانی موفق خواهد بود که اقشار متوسط توان خرید سفر را داشته باشند اما آیا شرایط کنونی چنین امکانی را فراهم کرده است؟
امیرپویان رفیعیشاد با بیان اینکه «شرایط برای گردشگری خوب نیست» درباره پیشبینیهایی که برای سفر و گردشگری در وضع موجود وجود دارد، اظهار کرد: با توجه به اینکه گردشگری تلفیقی از سیاست، اقتصاد و فرهنگ است و با درنظر گرفتن مستتر بودن موضوع امنیت در گردشگری، تا مادامی که تبلیغات منفی وجود دارد، نمیتوانیم درباره سفر گردشگران خارجی به ایران پیشبینی دقیقی داشته باشیم. توجه کنیم که تبلیغات ایرانهراسی پیش از جنگ تحمیلی وجود داشت و الان بیشتر شده است و کشورهای دیگر پس از حمله اسرائیل، هشدارهای پرهیز از سفر به ایران میدهند و بحث سفر ایران را خیلی خاص جلوه میدهند که کار را سخت میکند. فعلا باید مقداری منتظر باشیم و ببینیم پیامدها و اتفاقات چه مسیری را برای ما پیش میآورد، امیدواریم اتفاقات خوب باشد.
رئیس هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر سفر هوایی و گردشگری استان تهران درباره وضعیت سفرهای داخلی با توجه به تجربه سفرهای تحمیلی در ۱۲ روز جنگ، گفت: ما در شرایط جنگی با مقوله دیگری مواجه شدیم؛ سفری که تحمیل شد و در نهایت پس از ۱۲ روز، به مراسمهای عزاداری محرم منتهی شد. سوای این شرایط تحمیلشده برای سفر که جنبههای متفاوتی را به نمایش گذاشت، مسئله مالی در سفر پررنگتر از همیشه شده است، چون در این مدت بسیاری از کسب و کارها نتوانستند فعالیت کنند، حقوق کارمند و کارگر و اجاره دارند. این یک زنجیره اقتصادی است، وقتی شرایط نرمالی نداریم چگونه میتوان سفر را در اولویت قرار داد.
او اظهار کرد: زمانی میتوان گفت گردشگری موفقی داریم که اقشار متوسط توان خرید سفر را داشته باشند. آیا در شرایط کنونی چنین امکانی فراهم است؟ آیا مایحتاج ضروری مردم بهراحتی مهیا میشود که حالا مردم برای سفر برنامهریزی کنند؟ فکر میکنم در سفرهای داخلی با چالشهایی مواجه شویم و امیدواریم زودتر از این بحران خارج شوم.
رفیعیشاد درباره وضعیت سفرهای خارجی و ازسرگیری فعالیت برخی سفارتخانههای خارجی و صدور ویزا توضیح داد: با شرایطی که پیش آمد بسیاری از سفارتخانهها تعطیل شدند و بعضیها که باز شدهاند هنوز بخش کنسولی و صدور ویزای آنها کامل بازگشایی نشده است، بعضی هم قرار است فعالیت خود را بزودی از سر بگیرند. مسئله این است که وقتی پروازها کامل برقرار نشده بحث ویزا به تنهایی نمیتواند در سفرهای خارجی مؤثر باشد. ما امیدواریم پروازهای خارجی بهزودی بازگردند اما مشکلی که با برخی از این ایرلاینهای خارجی داریم این است که دو روز پرواز ایران را باز میکنند و دوباره لغو میکنند. این رفتار چالشی را برای آژانسهای ایرانی ایجاد میکند و ما را وارد مدار استرداد بلیت میکند. اگر قرار است ایرلاین خارجی دوباره به آسمان ایران وارد شود باید بحث تعهد و ماندگاری لحاظ شود.
رئیس هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر سفر هوایی و گردشگری استان تهران در ادامه درباره شرایط فعالیت آژانسهای گردشگری که برخی از آنها تحت تاثیر وضعیت بازار کار، دست به تعدیل نیرو زدهاند، گفت: در تهران بیش از دو هزار دفتر گردشگری داریم که هر کدام بنگاه اقتصادی محسوب میشوند، یکسری از آنها به خاطر شرایطی که گردشگری پیدا کرده است، به تعدیل نیرو اقدام کردهاند. البته تعدیل نیرو مشکلاتی دارد، که خیلی راحت اتفاق نمیافتد. هرچند برخی از این شرکتها چارهای ندارند، چون حمایتی از این بخش در کار نبوده است. اقساط بانک از حساب آژانسها برداشت میشود و سازمان امور مالیاتی چکهای مربوط به مالیات را به اجرا میگذارند و بیمه هم همین شرایط را دارد. حداقل میشد تمهیداتی داشته باشند. این موضوع در اختیار دولت است و تقاضای ما هم فقط مربوط به گردشگری نیست. وقتی پای صحبت باقی صنوف مینشینیم همین معضل را دارند. صنف ما به گونهای نیست که تقاضای کمک داشته باشد، درحال حاضر هم تقاضای کمک مالی نداریم. کمکی که کابینه دولت میتواند داشته باشد این است که در بحث بیمه، مالیات و خدماتی که میتوانند به صنوف مختلف بدهند، پررنگ تر شود تا خودمان را پیدا کنیم ببینیم در چه شرایطی قرار داریم.
منبع: ایسنا