انتقاد تند حسین علیزاده از تلویزیون/از استعدادها سوءاستفاده نکنید

نشست رسانه‌ای سیزدهمین جشنواره ملی «موسیقی جوان» فرصتی را فراهم آورد تا حسین علیزاده انتقادات تندی را نسبت به کیفیت حضور استعدادهای نوجوان موسیقی در تلویزیون مطرح کند.

به گزارش مهر، نشست رسانه‌ای و مراسم رونمایی از پوستر سیزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان روز یکشنبه ۳۰ تیرماه با حضور هومان اسعدی دبیر جشنواره، علی ثابت‌نیا مدیرعامل انجمن موسیقی ایران، حسین علیزاده، حمیدرضا اردلان، آذین موحد و مهرداد پاکباز از اعضای هیأت داوران در دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

رسانه ملی افکار ضدفرهنگی دارد

حسین علیزاده عضو هیات داوران بخش موسیقی دستگاهی جشنواره موسیقی جوان هم در این نشست رسانه‌ای بیان کرد: تمام اتفاقات مثبتی که در جشنواره موسیقی جوان افتاده نشان دهنده عزمی است که توسط هنرمندانی چون هومان اسعدی و همکارانش شکل گرفته است. انجمن موسیقی ایران هم که مدیریت آن دائم در حال تغییر است سیاست‌های خوب خود را ادامه داده است. این جشنواره حرمتی پیدا کرده که هر مدیری در آنجا حضور پیدا می‌کند تلاش خود را می‌دهد که راه جشنواره را ادامه دهد. علی ثابت‌نیا هم در انجمن تلاش کرده تا اتحاد خوبی را در این رویداد فراهم کند و ما وقتی در این شرایط به کار مشغولیم واقعاً خوشحالیم.

وی افزود: جشنواره موسیقی جوان یک رویداد مهم موسیقی است که واقعاً کار بزرگی را رقم زده است. مسلماً هر چیزی هم که پیشرفت می‌کند نشان دهنده تداوم یک حرکت است. این جشنواره یک رویداد پاک و معصوم است که هرکسی به آن نرسیده باخته است. متاسفانه یک نفر در صدا و سیما نیست که مسئولیتی برای موسیقی داشته باشد. آن‌ها فکر ضد فرهنگی دارند که اصلاً توجهی به موسیقی و رویدادهایی چون «موسیقی جوان» ندارند و وای به حال مملکتی که صداوسیمای آن درکی از موسیقی ندارد.

این هنرمند پیشکسوت تأکید کرد: ما همیشه معترض به موسیقی و شرایط آن هستیم که متاسفانه صدا و سیما در آن نقش زیادی دارد. متاسفانه وقتی جایی پولی نداشته باشد نهادی چون صدا و سیما وارد ان نمی‌شود. متاسفانه بعد از چهل سال دیگر دیر است که به این ماجرا بپردازیم اما ما وظیفه داریم که در این تریبون‌ها اعتراض خود را اعلام کنیم.

این آهنگساز گفت: ما در ایران یکسری کارهایی را انجام می‌دهیم اما وقتی بزرگ‌تر می‌شود، کارها هم مشکل می‌شود. ما قطعاً انجمن موسیقی و وزارت ارشاد نیستیم. ما فقط هنرمندانی در قالب هیات داوران هستیم که معتقدیم اگر در هر جای دنیا چنین خروجی از جشنواره‌های ملی موسیقی جوان انجام می‌گرفت حمایت‌ها بسیار جدی‌تر می‌شد. پس این مساله‌ای است که ارتباطی به ما ندارد. شما اهالی رسانه هم باید طلب کنید که بعد از برگزاری جشنواره چه سرنوشتی در انتظار برگزیدگان آن است. این پرسشی است که ما هم از برگزارکنندگان جشنواره داریم. متاسفانه نگاه حکومتی به یک مقوله‌ای که از تبلیغات دور است قطعاً نگاه خوبی نیست و ما هم در این زمینه با شما اهالی رسانه همدرد هستیم.

انتقاد تند حسین علیزاده از حضور برندگان جشنواره‌ها در برنامه‌های تلویزیون

این آهنگساز و نوازنده موسیقی ایرانی با انتقاد از حضور برندگان جشنواره‌های موسیقی در برنامه‌های تلویزیونی پربیننده تصریح کرد: من به همه پدر و مادرها توصیه می‌کنم از چهره‌های این جشنواره سو استفاده نکنند. این بچه‌ها متاسفانه بعد از اینکه در جایی شهرت پیدا می‌کنند در جاهای دیگر مورد سو استفاده‌های تبلیغاتی قرار می‌گیرند. من به پدر و مادرهایی که دنبال چنین روشی برای شهرت کاذب هستند به شدت معترض هستم. چرا که چنین رویکردی موجب می‌شود کودکان پیشرفت نکنند. جالب اینکه صدا و سیما هم در این شرایط از کودکان حمایت می‌کند که به جای نفع به آن‌ها ضرر می‌رساند.

علیزاده: من به پدر و مادرهایی که دنبال چنین روشی برای شهرت کاذب هستند به شدت معترض هستم. چرا که چنین رویکردی موجب می‌شود کودکان پیشرفت نکنند. جالب اینکه صدا و سیما هم در این شرایط از کودکان حمایت می‌کند که به جای نفع به آن‌ها ضرر می‌رساند. علیزاده تصریح کرد: قطعاً جشنواره موسیقی جوان تا به حال به این موضوع فکر نکرده بود. شرایط به وجود آمده اتفاقات غیر مترقبه‌ای است که باید الان به آن فکر کرد. جالب است شما بدانید همین اجرایی که برخی از هنرمندان نوجوان در این برنامه‌ها دارند، قطعاً با رای منفی هیات داوران همین جشنواره روبه‌رو می‌شد. ما راجع به این موضوع از این پس بیشتر صحبت می‌کنیم و قطعاً شرایط جدیدی را در این حوزه پدید آورد.

وی افزود: به اعتقاد من جشنواره موسیقی جوان باید با این موضوع جدید برخورد جدیدی داشته باشد. قطعاً اگر برنامه‌های رسانه ملی سالم بود ما استقبال می‌کردیم. به اعتقاد من این اتفاقات در تبلیغاتی ترین شکل ممکن است که من مقصر اصلی را پدر و مادر این هنرمندان می‌دانم که اجازه می‌دهند فرزندانشان در این برنامه‌ها شرکت کرده و از شهرت کاذب برخوردار شوند.

این مدرس موسیقی گفت: ما صبح تا شب از برنامه‌های خارجی رسانه‌های غربی انتقاد می‌کنیم اما جالب اینکه خودمان از روی آن‌ها تقلید می‌کنیم. شما بدانید در همان برنامه‌ها وقتی استعدادی کشف می‌کنند از او حمایت‌های دانشگاهی و مالی می‌کنند که گرچه آن هم مافیا دارد اما غیرقابل مقایسه با شرایط ما نیست. در حالی که ما فقط از این موضوعات استفاده تبلیغاتی می‌کنیم. ما در این جشنواره فقط می‌خواهیم بکوشیم که این کودکان و نوجوانان هنرمند شرکت‌کننده که صداهای آسمانی دارند، فارغ از هرگونه جریان تبلیغاتی و چهره‌سازی سعی در ارائه یک هنر آسمانی داشته باشند. جالب اینکه در این شرایط تبلیغاتی فقط خوانندگان هستند که در برنامه تلویزیونی ستاره می‌شوند در حالی که نوازندگان هیچ ارزشی ندارند.

علیزاده تأکید کرد: اتفاقاً یکی از ویژگی‌های جشنواره موسیقی جوان عدم توجه به همین مسائل تبلیغی است که برای آن در این سیزده دوره تلاش‌های زیادی صورت گرفته است. به اعتقاد من جشنواره ملی موسیقی جوان باید دارای یک سازمانی شود که بتواند تعدادی از هنرمندان برگزیده این رویدادها را به شکلی هدف مند پرورش داده و آتیه هنری او را تامین کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده + 7 =

دکمه بازگشت به بالا