موتورسواری بانوان دغدغه دولت نیست/ برای تأمین شغل‌هایی متناسب با شأن بانوان تلاش می‌کنیم

معاون رئیس جمهور با تأکید بر اینکه موضوع موتورسواری خانم‌ها اصلاً مسئله دولت نیست، خاطرنشان کرد: این موضوع در حد طرح و لایحه وارد نشده و دولت هم در این باره اقدامی نکرده و اصلاً مسئله دولت نیست؛ بلکه تنها سؤال خبرنگار بود که پاسخ داده شد.

 انسیه خزعلی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، شب گذشته با حضور در برنامه زنده تلویزیونی «به اضافه یک» که با موضوع شرکت در انتخابات برگزار می‌شود، طی سخنانی به بیان تلاش‌های صورت گرفته در امور زنان و خانواده پرداخت.

معاون رئیس جمهور با اشاره به مشکلات اقتصادی به عنوان یکی از گلایه‌های مردمی اظهار داشت: یکی از مواردی که مردم مطرح می‌کنند مسئله گرانی‌هاست و فشاری که در مسئله معیشت به مردم وارد می‌شود. ما هم در سفرهای استانی این موضوع را به وضوح مشاهده می‌کنیم. البته این موضوع مختص به امروز نیست.

خزعلی با اینکه چندین سال است مسئله گرانی‌ها و تصاعدی بودن تورم و فشار اقتصادی برای مردم پیش آمده است، تصریح کرد: دولت سیزدهم تلاش کرده است این موضوع را کنترل کند و نشان این است که تورمی که با آن سرعت در حال پیشرفت بود، دولت تا حدود زیادی سعی کرده کنترل کند، با وجود اینکه در حال تجربه شرایط جهانی ویژه جهانی هستیم.

او ادامه داد: به طوری که شاهدیم در کشور همسایه ما، ترکیه، وضعیت تورم از کشور ما بدتر است، با وجود اینکه در شرایط تحریم نیست و درگیری‌های ما به دلیل دشمنی با رژیم صهیونیستی و امریکا را ندارد.

معاون رئیس جمهور این موارد را نشان‌دهنده شرایط ویژه جهانی تعبیر کرد و گفت: البته این مسائل برای ما به دلیل تحریم‌هایی که داریم، مضاعف می‌شود. با این وجود دولت سعی کرد سیاست‌هایی داشته باشد از جمله اینکه ارز را کنترل کند که اگر بنا بود ارز با همان روند صعودی پیش برود، اگر سیاست‌های این دولت نبود حتماً با وضعیت بسیار بدی مواجه بودیم.

خزعلی با بیان اینکه نمی‌خواهیم بگوییم وضعیت خوبی است اما دولت تلاش کرد تا اوضاع را کنترل کند، خاطرنشان کرد: شاهد بودید که در دهه نود از نظر اقتصادی رشد نداشتیم و یا رشد منفی بود، اما امروز رشد چهار درصدی در اقتصاد داریم و در بعضی ماه‌ها به هفت درصد می‌رسد. همه این‌ها نشان‌دهنده تلاش دولت است.

تأمین شغلی برای 8 هزار نفر از زنان سرپرست خانوار

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور همچنین به دستاوردها و تلاش‌هایی در حوزه زنان و خانواده اشاره کرد و گفت: در بخش زنان هم تلاش‌های بسیاری صورت گرفته، به خصوص زنانی که از طبقه محروم هستند و شرایط ویژه‌ای دارند مانند زنان سرپرست خانوار که بحمدلله شرایط خوبی برای آنان فراهم شده است.

او تصریح کرد: مسئله ایجاد شغل برای زنان سرپرست خانوار یکی از برنامه‌ها بوده که توسط کارآفرینان زن در 31 استان ایجاد شده و پشتیبانی از کارآفرینان زن برای تحت پوشش قرار دادن این افراد صورت گرفته که توانستیم در همین مدت کوتاه خدمت در دولت، برای 8 هزار زن شرایط مساعدی را فراهم کنیم.

خزعلی به اشتغال بانوان در مناطق محروم برای کمک به معیشت خانواده اشاره کرد و گفت: کاهش آمار بیکاری زنان طبقه محروم نسبت به مردان بسیار بهتر شده است که نشان‌دهنده این است که دولت اهتمام ویژه‌ای نسبت به امور زنان دارد. در عین حال صندوق ضمانت که برای زنان سرپرست خانوار در نظر گرفته شده است، از تلاش‌های دیگر است که به این قشر از جامعه خدمت‌رسانی شود.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور با اشاره به اوضاع اقتصادی ابراز عقیده کرد: اینکه گفته می‌شود مردم اوضاع بهتر اقتصادی را حس نمی‌کنند نمی‌توانم بگویم صد در صد است. خیلی از مردم این موضوع را حس می‌کنند، یعنی در بسیاری از استان‌ها که می‌رویم اعلام می‌کنند که به عنوان مثال دریافت مجوزی که حدود هشت ماه زمان می‌برد، ظرف چند هفته انجام شده است. یعنی اموری تسریع و تسهیل شده است. همچنین برخی موارد مانند راه‌اندازی کارخانه‌ها و کارگاه‌ها از طریق ارائه تسهیلات صورت گرفته است.

خزعلی با تأکید بر اینکه شرایط دشوار اقتصادی مردم را کتمان نمی‌کنم، خاطرنشان کرد: باید در نظر داشت بودجه‌ای که در سال 99 برای مشاغل خانگی در نظر گرفته شده بود 200 میلیارد تومان بود و امروز به 5 هزار میلیارد تومان رسیده است. این تفاوت، نشان‌دهنده اهتمام دولت است. این موضوع طبیعتاً در زندگی مردم تأثیر می‌گذارد، اما مشکلات اقتصادی به قدری زیاد است که شاید کمتر دیده شود.

موتورسواری بانوان دغدغه دولت نیست

خزعلی در پاسخ به سؤالی درباره موتورسواری و دوچرخه‌سواری بانوان و دغدغه معاونت امور زنان و خانواده در شرایط سخت اقتصادی، توضیح داد: وقتی از ما سؤالی می‌شود باید جوابی منطقی برای مردم داشته باشیم. آن روزی که جلسه هیأت دولت برگزار شد بحث بیمه موتورسواران مطرح شد. همچنین بعضی از درخواست‌ها از برخی خانم‌ها رسیده بود که پیک موتوری بودند و خواهان بیمه شدند، این موضوع مطرح شد و گفتند چون موتورسواری بانوان منع قانونی دارد، امکان بیمه شدن هم در این مورد نیست.

او ادامه داد: وقتی خبرنگار این موضوع را پرسید پاسخ دادم که موضوع موتورسواری بانوان منع قانونی دارد و برای رفع شدن نیاز است از طریق لایحه یا طرح در مجلس این کار انجام شود.

معاون رئیس جمهور با تأکید بر اینکه موضوع موتورسواری خانم‌ها اصلاً مسئله دولت نیست، خاطرنشان کرد: این موضوع در حد طرح و لایحه وارد نشده و دولت هم در این باره اقدامی نکرده است. این موضوع اصلاً مسئله دولت نیست بلکه تنها سؤال خبرنگار بود که پاسخ داده شد. درباره شغل پیک موتوری نیز معتقد نیستیم که روش خوبی برای معیشت خانم‌هاست.

خزعلی تصریح کرد: برخی در این موضوع دمیدند و دشمن هم دوست دارد که دوقطبی‌ها را در جامعه ایجاد کند. در حالی که ما برخی مشاغل را برای خانم‌ها نمی‌پسندیم، به دلیل اینکه برای آنها ایجاد آسیب می‌کند.

تلاش برای تأمین شغل‌هایی متناسب با شأن بانوان

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور با تأکید بر تأمین شغلی بانوان متناسب با شأن و منزلت آنها یادآوری کرد: در بحث کسب و کار برای خانم‌ها به دلیل مسئولیت‌های متعددی که دارند تلاش می‌شود مشاغلی تأمین شود که به خانواده، فرزندداری و فرزندآوری آنها صدمه نزند.

او تصریح کرد: در این مورد برای تأمین مشاغل منعطف تلاش کردیم و این موضوع درخواست خود خانم‌ها بوده است. تلاش شده تسهیلات، مجوز و شرایطی برای آنها فراهم شود تا به خانواده هم برسند و به کانون خانواده لطمه نخورد.

خزعلی یادآوری کرد: برخی مشاغل مانند پیک موتوری شایسته خانم‌ها نیست، حتی اگر خودشان هم مایل باشند ما خیلی دنبال این نیستیم که شرایط برای آنها فراهم شود. مانند شغل رفتگری که هرچند شغل شریفی است اما چون برای خانم‌ها می‌تواند آسیب‌هایی داشته باشد در کشور ما خانم‌ها را برای این شغل استخدام نمی‌کنند.

دلیل قطعی برای حضور در انتخابات

معاون رئیس جمهور در پاسخ به پرسش مجری درباره بیان یک دلیل برای حضور در انتخابات گفت: به نظر من هزار و یک دلیل برای حضور در انتخابات وجود دارد، اما یک دلیل را مطرح می‌کنم که معتقدم کفایت می‌کند؛ اینکه از شرکت کردن ما در انتخابات دشمن ناراحت می‌شود و از شرکت کردن ما قوت و قدرت ایران نمایش داده می‌شود، از شرکت نکردن مردم دشمن قوت می‌گیرد.

خزعلی تصریح کرد: موضوع برهه حساس کنونی گاهی به طنز مطرح می‌شود، اما ما بخواهیم یا نخواهیم سالهاست که دائماً در برهه حساسی بوده‌ایم و هستیم و دشمن دائماً مترصد یک لحظه غفلت ماست تا از این برهه حساس غافل شویم.

معاون رئیس جمهور با اشاره به هشیاری دائمی مردم ایران خاطرنشان کرد: مردم ما دائماً در جنگ و جهاد و ایستادگی هستند و همین مردم هستند که با بصیرت و نگاه عمیق خودشان این برهه حساس را می‌فهمند. با همه تهدیدها در راه‌پیمایی شرکت می‌کنند، با همه نداشتن‌ها و تحریم‌ها و مشکلات پای نظام هستند و می‌دانند عقبه و وضعیت تاریخی که ما در دوره قاجار و پهلوی داشتیم و تجزیه‌هایی که صورت گرفت و معاهده‌هایی که به صورت‌های مختلف ایران را پاره پاره کرده، به ضرر کشور بوده. مردم می‌دانند دشمن منتظر فرصت مغتنم است و به همین دلایل در انتخابات شرکت می‌کنند.

منبع: تسنیم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 − دوازده =

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا