از بلاگر حاشیه‌ساز تا شاخ‌های مجازی در ترکیه؛ سریال «فریبا» به زندگی‌های جنجالی ورود کرد

معرفی سریال‌های تازه؛

سریال «فریبا» این روزها سراغ یک سوژه مهم یعنی بلاگرها رفته است و تلاش کرده به نوعی زندگی این افراد را بازنمایی کند.

«فریبا» سریال تازه شبکه سه سیماست که حدود یک هفته است پخش آن آغاز شده است. اسم سریال از شخصیت اصلی آن وام گرفته شده که یک بلاگر است و قصه‌ها و اتفاقات مختلفی بین این شخصیت و دیگر بلاگرها و شاخ‌های مجازی می‌گذرد. این سریال به کارگردانی محمود معظمی و تهیه کنندگی سیدرامین موسوی ملکی ساخته شده است که چند ماهی فیلمبرداری آن به طول انجامید.

در ادامه مروری داریم بر این سریال که جدیدترین ملودرام شبکه سه سیما است.

قصه سریال فریبا؛ فضایی اجتماعی امنیتی

این دومین باری است که بلاگرها به عنوان شخصیت اصلی یک سریال تلویزیونی قرار می‌گیرند. پیش از این سریال «سرجوخه» به کارگردانی احمد معظمی و تهیه کنندگی ابوالفضل صفری به بلاگرها و اینفلوئنسرها پرداخته بود و قصه با فضایی امنیتی گره خورده بود. این بار هم ماجرای بلاگرها صرفاً قرار نیست یک قصه ملودرام اجتماعی باشد و در طول همین چند قسمت پای مأموران امنیتی هم به داستان باز شده است که نقش‌هایشان را حمیدرضا پگاه و امیرمحمد زند بازی می‌کنند.

خود سریال هم از زاویه‌ای دیگر بلاگرها را به تصویر کشیده و وارد جرم‌ها و حواشی زندگی‌هایشان هم شده است. فیلمنامه این مجموعه را جواد صفوی به نگارش درآورده که در خلاصه آن این چنین آمده است: این مجموعه بر تأثیر فضای مجازی در زندگی شخصی و روابط انسانی تمرکز دارد. سریال «فریبا» زندگی فریبا را که یک اینفلوئنسر است، بیان می‌کند که در حال تلاش برای برقراری تعادل بین زندگی شخصی و حرفه‌ای خود است اما شهرت و محبوبیتش باعث ایجاد مشکلات زیادی در زندگی خانوادگی و دوستانه‌اش می‌شود.

افتتاحیه سریال؛ از ایران تا ترکیه

سریال «فریبا» در شروع و در ۲ تا ۳ قسمت ابتدایی با ریتمی تند آغاز شد، حوادث مختلفی در هر قسمت رخ می‌داد و قصه‌ها به صورت موازی پیش می‌رفت. شروعی که برخلاف دیگر سریال‌های تلویزیون بود و همین باعث شد مخاطب در همان هفته اول با این سریال ارتباط بگیرد. با این حال این روند در قسمت‌های بعدی کمی کندتر شد و گویی به همان روال عادی دیگر سریال‌های تلویزیونی بازگشت.

سریال در قسمت اول تلاش داشت شروعی درگیر کننده هم داشته باشد. ساناز سعیدی در نقش فریبا شب هنگام در خیابان‌های ترکیه در حال راه رفتن است که چند سارق او را دنبال می‌کنند و با هم درگیر می‌شوند. در ادامه همین قسمت با کاراکتر فریبا آشنا می‌شویم که صفحه‌ای با نام فریباشو دارد و حالا از حضورش در استانبول در حال اطلاع رسانی در صفحه مجازی اش است.

در همین قسمت‌های اولیه قرار ملاقاتی بین او و یکی از بلاگرها در ترکیه گذاشته می‌شود که سایت شرط بندی دارد و برخی ویژگی‌هایش به ساشا سبحانی شبیه است.

سریال در قسمت‌های بعدی از تند و تیزی اولیه که احتمالاً قرار است قلاب بیندازد کمی فاصله می‌گیرد البته قصه سریال سرگرم کنندگی اش را حفظ می‌کند. داستان در ادامه وارد فضای پلیسی و معمایی می‌شود که باید در ادامه داستان دید تا چد حد قرار است با یک سریال غیرمحافظه کار و جسور درباره بلاگری مواجه باشیم.

ملاحظه سریال؛ تصویر روتوش شده یا واقعی

با توجه به گسترش روز به روز فضای مجازی و حتی علاقه نسل نوجوان و جوان به بلاگری حتماً گام ارزشمندی است که تلویزیون به این سوژه‌ها رو بیاورد و معضلات و آسیب‌های اجتماعی این حوزه را به صورت مفصل واکاوی کند و شاید حتی برای پرداخت به بلاگرها کمی دیر هم شده باشد. با این حال یک نکته نسبت به نمایش بلاگرها در تلویزیون وجود دارد و ان هم این است که صداوسیما به سختی می‌تواند تصویری عیان و بی روتوش از زندگی این افراد نمایش دهد. بخشی از این نتوانستن به محدودیت‌های پوشش در تلویزیون برمی گردد. اما همین محدودیت را شاید می‌شد با گریم مناسبت تری درآورد تا حداقل برای مخاطبی که در فضای مجازی بلاگرها و اینفلوئنسرها را دنبال می‌کند با این تفاوت معنادار در تلویزیون و صفحات مجازی روبه‌رو نشود. برخی پوشش‌ها در سریال حتی مخاطب را به اشتباه می‌اندازد که با حجاب استایل ها رو به رو شده است در حالی که در یکی از صحنه‌ها قرار است بلاگرهای لوازم آرایشی و … را نمایش دهند.

شخصیت‌ها هم گاهی از واقعیت دور می‌شوند. خود فریبا و خلق و خویی که در شخصیت پردازی او وجود دارد توانسته به نقش نزدیک باشد اما شخصیت ترنم هنوز در برخی صحنه‌ها بلاتکلیف است. هرچند تا الان فقط ۷ قسمت از سریال روی آنتن رفته است و حتماً باید تا پایان سریال صبر کرد اما شاید به تصویر کشیدن زندگی یک بلاگر، چالش‌هایی که دارد و سبک زندگی او هنوز برای تصویری شدن در تلویزیون ملاحظاتی داشته باشد که باعث محافظه کاری کارگردانان یا فیلمنامه نویسان شود.

ترکیب بازیگران سریال؛ چهره‌های آشنا در نقش‌های اصلی

ساناز سعیدی نقش اول این سریال است که اولین بار با سریال «پریا» وارد فضای بازیگری شد و بعد از آن با سریال «نفس» جلیل سامان در نقش اصلی دیده شد. او بعد از آن سریال در کارهای مختلفی از جمله «نیوکمپ» و «بچه مهندس» به ایفای نقش پرداخت اما همچنان تجربه «نفس» او را در خاطره‌ها نگه داشته بود. حالا با سریال «فریبا» نقش بلاگری را دارد که هم با چالش‌های مختلفی رو به رو است و هم می‌خواهد در این مسیر رشد کند. در طول داستان می‌فهمیم که یک بار ازدواج کرده است و سعید با بازی فرزاد حسنی نقش همسر سابق او را دارد.

نیلوفر هوشمند، پیام اینالویی و عاطفه حبیبی از دیگر بازیگران نقش اصلی سریال هستند که پیش از این هم در فیلم و سریال‌ها به ایفای نقش پرداخته‌اند اما کمتر برای مخاطب شناخته شده هستند و این اولین بازی‌های این افراد در نقش‌های اصلی است. حضور این چهره‌ها در همین ابتدای سریال توانمندی‌هایشان را هم نشان داده است و می‌تواند نمره قبولی بگیرد.

منبع: مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نه + 20 =

دکمه بازگشت به بالا