«لولی» بر مدار نوگرایی؛ سینمای مستقل در معرض نابودی است

تهیه کننده «لولی» با اشاره به نوگرا بودن این اثر سینمایی به مخاطبان توصیه کرد هنگام تماشای فیلم به صدا، طراحی صحنه، فیلمبرداری و طراحی لباس این فیلم به دقت توجه کنند.

جلیل اکبری‌صحت تهیه‌کننده فیلم سینمایی «لولی» که در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر حضور دارد، درباره آشنایی با به رضا فرهمند کارگردان فیلم توضیح داد: آشنایی من با رضا فرهمند در جشنواره «سینماحقیقت» شکل گرفت. من در آن زمان منتقد فیلم او در یک جلسه بودم. پس از آن، فرهمند فیلم مستند «گوشواره‌های باروتی» را ساخت که در جشنواره فیلم فجر حضور داشت و ما در جشنواره با هم گپ و گفتی داشتیم. به نظرم یکی از مهم‌ترین اتفاق‌های جشنواره‌ها، همین آشنایی افراد با یکدیگر است که برای ما نیز رقم خورد. این فیلم برای رضا جوایز متعددی آورد هرچند مستندهای قبلی او هم در جشنواره های داخلی و خارجی درخشیده بودند، که این اتفاق حس کنجکاوی هرکسی برای همکاری را تحریک می کند.

وی درباره روند تولید فیلم «لولی» گفت: از طریق یک دوست مشترک، پیشنهاد همکاری با آقای فرهمند به من داده شد. من نیز از این پیشنهاد استقبال کردم زیرا او فیلمسازی خلاق و خوش‌فکر است و سینما را به خوبی می‌شناسد. آقای فرهمند یک فیلمنامه آماده داشت و من ابتدا به عنوان مشاور فیلمنامه به پروژه اضافه شدم تا تغییراتی در فیلمنامه اولیه ایجاد کنیم. در حین کار روی فیلمنامه، رابطه ما مستحکم‌تر شد و من مشاوره‌هایی در حوزه تهیه فیلم به ایشان دادم. بعد از مدتی، قرار شد تهیه‌کنندگی کار را هم بر عهده بگیرم.

این کارگردان تصریح کرد: «لولی» فیلمنامه بسیار خوبی داشت و آقای فرهمند نیز اجرای بسیار خوبی از این فیلمنامه ارائه کرده اند. این فیلم گرمای خاصی دارد و قاب‌بندی و روایت آن بسیار قوی است. کسانی که سینمای مستقل ایران را پیگیری می‌کنند، احتمالاً از دیدن این فیلم شگفت‌زده خواهند شد و برخی هم ممکن است خیلی از آن خوششان بیاید.

وی درباره مخاطبان فیلم «لولی» گفت: طبیعتا مخاطب فیلم ما کسانی نیستند، که عاشق فیلم‌های زرد هستند اما پیام و اجرای فیلم بر مدار نوگرایی است و هم در اجرا و هم در محتوا، تازگی دارد. این فیلم یک‌سری سینماگر نو و جدید را در کنار سینماگران پیشکسوت، معرفی می‌کند. توصیه می‌کنم مخاطبان به صدا، طراحی صحنه، فیلمبرداری و طراحی لباس و … این فیلم به دقت توجه کنند.

اکبری‌صحت با اشاره به انتخاب بازیگران فیلم بیان کرد: بازیگران فیلم ما اگرچه به معنای تجاری جزو ستارگان سینما به‌حساب نمی‌آیند، اما به راستی ستارگان سینما هستند.

این تهیه‌کننده تصریح کرد: «لولی» در گونه فیلم‌های اجتماعی و عاشقانه قرار می‌گیرد و در نوع خودش فیلم متفاوتی در سینمای ایران محسوب می‌شود. من در ذهنم نمونه مشابهی برایش ندارم. امیدوارم مخاطبان با این فیلم ارتباط بگیرند و جشنواره بستری را فراهم کند که فیلم «لولی» شناخته شود. برای تبلیغات فیلم نیز امیدواریم جشنواره به ما کمک کند تا اتفاقات خوبی رقم بخورد.

وی با اشاره به ناعدالتی در توزیع فیلم‌ها در سینما درباره وضعیت سینمای مستقل گفت: متأسفانه با روندی که توزیع در سینمای ایران پیش گرفته است، فرصت از فیلم‌هایی مانند فیلم ما گرفته شده است. بهترین سانس‌ها و بیشترین تعداد سالن‌های سینما به فیلم‌های بسیار عامه پسند داده می‌شود. قطعا اگر عدالت نسبی در توزیع فیلم‌ها انجام شود، همه فیلم‌ها مخاطب خودشان را دارند. متأسفانه در ادامه چنین روندی، سینمای مستقل نابود خواهد شد.

اکبری‌صحت در پایان با بیان اینکه «لولی» یک فیلم چندفرهنگی است، متذکر شد: داستان فیلم در زمان و مکانی روایت می‌شود که مشخص نیست. ما یک بازیگر افغان نیز داریم که بسیار خوب عمل کرده است. در این فیلم به ترکی کرمانجی و ترکی تبریزی نیز صحبت می‌شود.

در این اثر بازیگرانی چون داریوش امینی، ژیلا آل‌رشاد، محبوبه سلطانی، نرگس هزاره، حسن عابدی و محمد محمدی نقش‌آفرینی می‌کنند.

عوامل فیلم «لولی» عبارتند از کارگردان: رضا فرهمند،‌ تهیه کننده: جلیل اکبری صحت، فیلمنامه: رضا فرهمند، امیراطهر سهیلی، طراح صحنه: رامین محمدیان، مشاور کارگردان: عباس رافعی، مشاور هنری و طراح چهره پردازی: سودابه خسروی، طراح لباس: شیده محمودزاده، آهنگساز: امیر محمد نظر، فیلمبردار: علی شاهیده، مجری طرح: رضا فرهمند، محسن دلیلی، صدابردار: مصطفی بهمنی، تدوین: رضا فرهمند، مصیب حنایی، صداگذار: حسن مهدوی، اصلاح رنگ: سامان مجد وفایی، پوستر، گرافیک و تیتراژ: احمد غلامی، مشاور رسانه‌ای و روابط عمومی: محسن دلیلی.

خلاصه فیلم «لولی» بدین شرح است: سرنوشت گلسا و آگاهی از وضعیت همسرش به رازهایی بستگی دارد که منصور پنهان کرده است. اگر موسی بتواند از منصور حقیقت را بفهمد و صفورا به موسی کمک کند تا بر لکنتش غلبه کند، شاید خسرو هم منیر را در انتظار تنها نگذارد.

منبع: مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 − یازده =

دکمه بازگشت به بالا