جشنواره شعر فجر تأثیرگذارترین جریان صیانت از ادبیات مقاومت و انقلاب است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیام خود به نوزدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر، اشعار شاعران را مهم‌ترین اسناد تاریخی زمان آنها خواند و جشنواره شعر فجر را تأثیرگذارترین جریان در صیانت از ادبیات مقاومت و انقلاب دانست.

سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به مناسبت آغاز نوزدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر در پیامی عنوان کرد: اشعار شاعران مهمترین اسناد تاریخی زمانه خویش‌اند، بررسی جریان اصیل فرهنگ ایرانی در جغرافیای این مرز و بوم، بیانگر پیشگامی شعر در ثبت هنرمندانه‌ی این روایت است. هم‌چنین بی تردید شعر مقاومت و ادبیات انقلاب را می‌توان میراث‌دار فرهنگ پارسی دانست که با کاربرد حماسی واژگان و تصویرسازی‌های صریح، مضامین سرشار از شور این دوران را روایتگری کرده است.

در این پیام آمده است: روح صداقت و حقیقت وطن دوستی تا تعریض و اعتراض‌های شاعرانه برگرفته از اندیشه‌های ناب انقلابی، رویکرد شگرفی در این سبک از ادبیات است که همچنان بررسی و پژوهش‌های بسیاری را می‌طلبد تا دریچه‌های تازه‌ای از تاریخ و میراث ادبی-سیاسی کشور را در برابر جوانان علاقه‌مند بگشاید. بی‌گمان مرور جذابیت‌های بی‌شمار شعرها، شعارها و زندان‌سروده‌های دوران مبارزه و انقلاب تا خوانش آثار جریان‌های جوان و نو ادبی امروز که جانمایه حماسه و جسارت را بی پیرایه‌تر بر زبان جاری نموده‌اند، گنجینه‌ی گرانقدر برای آیندگان خواهد بود، همانگونه که حافظه جمعی ملت ایران خاطره انگیزترین سرودها و سروده‌ها را از بزرگان شعر و غزل به خاطر دارد.

صالحی در پیام خود نوشت: جشنواره شعر فجر به‌عنوان تأثیرگذارترین جریان صیانت از ادبیات مقاومت و انقلاب توانسته علاوه بر شناسایی استعدادها، زمینه تعامل اساتید و پیشکسوتان را با جوانان فراهم کند و در مسیر آموزش و تقویت ذهنی و زبانی گام بردارد.

وزیر فرهنگ و ارشاد استلامی افزود: هرمزگان سربلند از این باب که فرهنگ مردمانش همواره با مقاومت عجین بوده و از دیرباز تاکنون نمادها و اسطوره‌های مبارزه با سلطه و دفاع از هویت ملی را به واقعیت عینی مبدل ساخته‌اند، میزبان شایسته‌ جشنواره شعر فجر است که آشنایی و خوانش آثار زنده‌یاد استاد محمدعلی بهمنی وزن این میزبانی را دو چندان کرده ‌است.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که یاران، دوستان و دوستداران شعر و ادبیات کشور در این فرصت مغتنم با تعامل و گفت‌وگو و هم افزایی بر قدر و ارزش جشنواره بیفزایند.

پرویز بیگی حبیب آبادی، اسماعیل امینی، محمدکاظم کاظمی، جواد محقق و رضا اسماعیلی؛ از دبیران علمی ادوار گذشته جشنواره بین‌المللی شعر فجر به همراه فریبا یوسفی دبیر علمی نوزدهمین دوره این جشنواره که برای برپایی محفل افتتاحیه این دوره در بندرعباس حضور دارند، دوشنبه پانزدهم بهمن ۱۴۰۳ با حضور سر مزار زنده‌یاد محمدعلی بهمنی با ذکر فاتحه و نثار گل یاد این غزلسرای نامی معاصر را گرامی داشتند.

منبع: ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 − 1 =

دکمه بازگشت به بالا