«ناتور دشت» با یک عقبه داستانی ساخته شد؛ واکنش سریع نداشتیم

محمدرضا خردمندان کارگردان سینما با اشاره به ایام گذشته که فیلم کوتاه میساخت، از نگارش فیلمنامه «ناتور دشت» و چگونگی واکنش سینما به اتفاقات و حوادث خاص گفت.
محمدرضا خردمندان کارگردان سینما که فیلم «ناتور دشت» او در چهاردهمین جشنواره فیلم ۱۰۰ اکران شد، عنوان کرد: من خودم یکی از کسانی هستم که اولین بار فیلمم در همین جشنواره دیده شد و جایزه دریافت کردم. این اتفاق نهتنها باعث شد مخاطبان بیشتری پیدا کنم، بلکه مسیر حرفهایام را نیز شکل داد. بهنظرم مدیران جشنواره با انتخاب فیلمهایی مثل «ناتور دشت» بهصورت نمادین میخواهند نشان دهند که فیلمسازانی مانند من که کار خود را با فیلمهای کوتاه و ۱۰۰ ثانیهای آغاز کردهاند، میتوانند در سینمای حرفهای هم جایگاهی پیدا کرده و فعالیت کنند. برای من، این جشنواره یادآور روزهای اولیه فیلمسازی است زمانی که تلاش میکردم از طریق زبان سینما با مخاطبانم ارتباط برقرار کنم و حرفهایم را بزنم.
وی درباره اولینهای فیلمهای کوتاهش توضیح داد: اولین فیلم ۱۰۰ ثانیهای من «مسافر» نام داشت و در جشنواره فیلمهای ۱۰۰ ثانیهای تهران، جشنواره فیلم کوتاه تهران و جشنواره رشد مورد توجه قرار گرفت و جایزه برد. این موفقیت برای من یک نقطه عطف و انگیزهبخش بود اما فیلمی که مرا به صورت گسترده به مخاطبان جهانی معرفی کرد، یک انیمیشن ۱۰۰ ثانیهای بود به نام «پدر» که در سال ۱۳۹۲ در جشنواره فیلم ۱۰۰ برنده جایزه بهترین انیمیشن شد. این آثار اولین گامهای من در مسیر فیلمسازی بودند و هنوز هم به ساخت چنین آثاری علاقه دارم.
این کارگردان تاکید کرد: فیلم کوتاه و ۱۰۰ ثانیهای خاستگاه من است و هنوز هم اگر فرصتی فراهم شود حتماً دوباره فیلم کوتاه میسازم.
وی درباره زمان اکران «ناتور دشت» گفت: اکران این فیلم در اختیار کسان دیگری است اما امیدوارم فیلم زمان خوبی اکران شود که مردم فرصت کافی برای سینما رفتن، داشته باشند.
خردمندان درباره ایده ساخت فیلم «ناتور دشت» از یک اتفاق واقعی گفت: من به شخصه خیلی موافق واکنش سریع به اتفاقات مختلف در سینما نیستم و معتقدم سینما هنر عمیقتری است واز تفکر برمیآید درنتیجه نباید نگاه ژورنالیستی به سینما داشت. معمولا فیلمهای خوب هم کمی بعد از حوادث خاص ساخته و ماندگار شده اند. برای فیلم «ناتور دشت» ما به اندازه کافی متریال قصهنویسی در دست داشتیم و از طرفی حادثه ربوده شدن کودکان برای اولین بار در کشور رخ نداده بود و پیشتر به این اتفاق فکر کرده بودیم. ماجرای گم شدن یسنا در استان گلستان وقتی با یک اجتماع انسانی وسیع همراه شد این ایده را در ذهن ما تقویت کرد که از این اتفاق یک فیلم درام بسازیم.
وی تاکید کرد: شاید عقبهای که ما از نظر قصهنویسی داشتیم به ما کمک کرد که در کوتاهترین زمان ممکن فیلمنامه را بنویسیم اما حوادث دیگری مانند انفجار اسکله شهید رجایی بندرعباس هنوز بسیار جای تحقیق و پژوهش دارد تا بتوانیم فیلمی درباره آن بسازیم.
کارگردان «بیستویک روز بعد» از نگارش یک فیلمنامه سینمایی خبر داد و گفت: من در حال نوشتن یک فیلمنامه سینمایی هستم و امیدوارم اگر شرایط مالی و تولیدی فراهم شود، امسال بتوانم آن را بسازم.
خردمندان در پایان در پاسخ به این پرسش که قصد ندارد با پلتفرمها همکاری کند، گفت: درباره همکاری با تلویزیون یا پلتفرمهای شبکه نمایش خانگی باید بگویم که برای من مهم قصه خوب است. تنها زمانی وارد یک پروژه میشوم که داستان آن واقعاً مرا مجذوب کند و برای فرقی نمیکند برای پلتفرم باشد، تلویزیونی باشد یا یک فیلم سینمایی. اصل اساسی برای من، قصهای قوی و تأثیرگذار است.
فیلمنامه فیلم «ناتور دشت» با الهام از یک داستانی واقعی، توسط سید محمدرضا خردمندان و حمید اکبری خامنه به نگارش درآمده است. داستان این فیلم به یکی از اتفاقهای مهم اجتماعی ایران برمیگردد؛ جایی که همه تلاش میکنند تا دختر گمشده روستا را پیدا کنند و در این بین، رازهایی برملا میشود …
هادی حجازیفر، میرسعید مولویان، شبنم قربانی، سیدعلی صالحی، سعید آقاخانی، علی مصفا، بابک کریمی، امیر دژاکام، حسین شریفی، اردشیر رستمی، ترنم کرمانیان و ارغوان عزیزی بازیگران این درام اجتماعی را تشکیل میدهند.
منبع: مهر