روزی نیست که متنی درباره «شاهنامه» منتشر نشود

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی عنوان کرد

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی می‌گوید: روزی نیست که در ایران کتابی راجع‌به «شاهنامه» یا تحریری از «شاهنامه» به نظم و نثر منتشر نشود.

آیین پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی امروز (چهارشنبه، ۲۴ اردیبهشت) در تالار قلم کتابخانه ملی برگزار شد.

غلامرضا امیرخانی، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی در این مراسم با خیرمقدم به حاضران گفت: کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران به عنوان بزرگ‌ترین نگاهبان و پاسبان زبان فارسی در جهان است که میلیون‌ها جلد کتاب، نشریه، پایان‌نامه و سایر منابع در آن نگهداری می‌شود. افتخار این را داریم که گنجینه‌ای از آثار مکتوب و غیرمکتوب در قالب محمل‌های نوین اطلاعاتی را هم در اختیار داریم.  همچنین وظیفه حفظ، نگهداری و اشاعه آن را برای امروزیان و آیندگان به عهده داریم.

او افزود: بررسی میراث مکتوب ایرانیان به ویژه از لابه‌لای نسخ خطی و نسخ کهن که قابل تحقیق و پژوهش است، نشان‌دهنده این واقعیت است که بعد از سرایش «شاهنامه»، شاید نسبت به این کتاب، در مقاطعی بی‌مهری  یا کم‌توجهی شده است، ولی به تدریج، بعد از قرن هفتم و در دوره ایلخانی به «شاهنامه» و مقام فردوسی توجه شده که تا امروز ادامه دارد.

امیرخانی خاطرنشان کرد: اگر نگاهی به میراث مکتوب و نسخه‌های به خصوص نفیس هنری داشته باشیم که امروزه در کتابخانه‌های ایران و جهان نگهداری می‌شود، شاهد روند رو به رشد توجه به «شاهنامه» هستیم. در دوره ایلخانی «شاهنامه» معروف به «شاهنامه دموت»  را داریم که متاسفانه سرنوشت تلخی پیدا کرد و الان فقط برگ‌هایی از آن در موزه‌ها و گالری‌های دنیا نگهداری می‌شود. در قرن نهم «شاهنامه بایسنقری» را داریم که امروزه در کاخ گلستان نگهداری می‌شود و در قرن بعد هم «شاهنامه طهماسبی» را داریم که با تلاش‌های زنده‌یاد مرحوم دکتر حبیبی به ایران بازگشت.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی اظهار کرد: امروز هم اگر در بانک‌های اطلاعاتی کتابخانه ملی جست‌وجو کنیم، خواهیم دید آثار متعددی در این زمینه وجود دارد. روزی نیست که در ایران کتابی راجع‌به «شاهنامه» یا تحریری از «شاهنامه» به نظم و نثر منتشر نشود. ۴۱۰ پایان‌نامه در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا راجع به فردوسی و «شاهنامه» وجود دارد و ۷۵۵۲ عنوان کتاب که بسیار رقم قابل توجهی است و نشان می‌دهد که در کشور ما، فردوسی از چه جایگاه بی بدیلی برخوردار است.

منبع: ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × 4 =

دکمه بازگشت به بالا